Lybra 1.9 105 KM - przegub wewnętrzny
Lybra 1.9 105 KM - przegub wewnętrzny
Proszę o pomoc w kupieniu lewego (strona kierowcy)wewnętrznego przegubu do lybry 1.9 jtd 105KM. U mnie w mieście nie ma szans. Zamówiłem w LT wg numeru VIN, lecz ten który otrzymałem nie pasuje. Brak pomysłów gdzie szukać. Może ktoś wymieniał i wie do kogo uderzyć. 

Re: Lybra 1.9 105 KM przegub wewnętrzny
witam,
ja ostatnio wymienialem w 2,4 jtd. znalazlem na allegro gdzieś pod nowym dworem mazowieckim.
wazna jest ilosc lozysk igielkowych i srednica. sam szukalem dosc dlugo i temat nie jest lekki. w warszawie rowniez mieli dostepne na za 2 dni na zamowienie. w ASO cena o ile pamietam była zaporowa
moj calkiem rozlecial sie po wyjeciu z auta, cud, ze wogole dojechalem do warsztatu.
powodzenia
ja ostatnio wymienialem w 2,4 jtd. znalazlem na allegro gdzieś pod nowym dworem mazowieckim.
wazna jest ilosc lozysk igielkowych i srednica. sam szukalem dosc dlugo i temat nie jest lekki. w warszawie rowniez mieli dostepne na za 2 dni na zamowienie. w ASO cena o ile pamietam była zaporowa

moj calkiem rozlecial sie po wyjeciu z auta, cud, ze wogole dojechalem do warsztatu.
powodzenia
Jest
Volvo s60 2,4 Pb 170KM
Było
Lybra 2,4jtd 136KM
Volvo s60 2,4 Pb 170KM
Było
Lybra 2,4jtd 136KM
Re: Lybra 1.9 105 KM przegub wewnętrzny
Może taki będzie pasował http://moto.allegro.pl/przegub-wewnetrz ... 76033.html Trzeba zmierzyć średnicę zewnętrzną, wewnętrzną,policzyć ilość zębów wewnątrz.Mogła być wymieniana przez kogoś cała półoś z innego rocznika.
Lancia Lybra 1.9JTD 2000r.
Lybra 1.9 jtd przegub wewnętrzny c.d.
chciałbym podziękować za pomoc w temacie przegubu do lybry a szczególnie kol. laminarzowi od którego kupiłem przegub. dzisiaj tj. piątek załozyłem nowy przegub i auto śmiga że hej
. polecam laminiarza jako znawcę tematu
.

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2011, 16:10 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie zakładać bez sensu nowych tematów, ale kontynuować swoje wątki. Poprawiłem.
Powód: Proszę nie zakładać bez sensu nowych tematów, ale kontynuować swoje wątki. Poprawiłem.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Tomek
Re: Lybra 1.9 105 KM - przegub wewnętrzny
Witam, miałem ostatnio ten sam problem z przegubem. Po długich poszukiwaniach i 2 wymianach niewłaściwych przegubów w końcu trafiłem na sklep w którym dostałem od ręki.
Być może komuś się przyda w przyszłości więc podam namiar:
AnTheCar, Katowice, ul. Mikołowska 20B/6 tel. 530982962
Przegub wewnętrzny krzyżakowy 34 zębów - cena: 238 PLN
Załączam zdjęcie uszkodzonego krzyżaka.
Być może komuś się przyda w przyszłości więc podam namiar:
AnTheCar, Katowice, ul. Mikołowska 20B/6 tel. 530982962
Przegub wewnętrzny krzyżakowy 34 zębów - cena: 238 PLN
Załączam zdjęcie uszkodzonego krzyżaka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.