Lybra - uszkodzony czujnik temperatury a parametry silnika
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - uszkodzony czujnik temperatury a parametry silnika
Czy czujnik temperatury silnika ma wpływ na osiagi, zuzycie paliwa itp? Tzn sytuacja u mnie wyglada tak, ze wskazowka temp. nie przekracza nigdy 70st. Podczas jazdy po nagrzaniu dochodzi do 70st i wiecej nie da rady. Nawet w chwili zalaczenia wentylatora jest 70st. Czyli prawdopodobnie cos jest nie tak z czujnikiem i czy to moze miec wplyw na prace silnika?
Lancia Lybra SW 1.9 JTD 105KM
Re: Uszkodzony czujnik temperatury a parametry silnika
Kurde,uparty jesteś.Dudi wywalił Ci temat do śmietnika a Ty dalej swoje.Przeczytaj regulamin,przywitaj się w odpowiednim dziale,używaj szukajki,wpisuj tytuł zgodny z zasadami np.Lybra-uszkodzony ......itd.
Tyle Ci znalazłem w pieć sekund ;)może zdążysz przeczytać zanim post wyląduje w śmietniku(zły tytuł)

Tyle Ci znalazłem w pieć sekund ;)może zdążysz przeczytać zanim post wyląduje w śmietniku(zły tytuł)

Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Re: Lybra - uszkodzony czujnik temperatury a parametry silni
Poprawiłem ostatni raz
A tak najpewniej, to nie żaden czujnik masz walnięty, tylko termostat do wymiany. Tematów tysiące

A tak najpewniej, to nie żaden czujnik masz walnięty, tylko termostat do wymiany. Tematów tysiące

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Sorki za błędy z nazwami tematów itp.
Jestem tutaj nowy i myślałem ze każde forum ma takie sam zasady i przyznaje ze nie doczytałem do końca regulaminu, ale poprawie się
No ale co do tego czujnika, to nie do końca jest ten temat na forum. Jakby był walnięty termostat, to by nie załączył się wentylator. A skoro wentylator zaczyna chodzić, tzn ze temperatura jest ok 95st., a wskaźnik pokazuje że jest ok 70. Czyli mi się wydaje że to coś z czujnikiem jest nie tak i zastanawia mnie, czy jeśli jest on padnięty, to czy ma to jakiś wpływ na osiągi silnika. Bo mam wrażenie że silnik nie daje z siebie 100%.

Lancia Lybra SW 1.9 JTD 105KM
Kolego miałem takie same objawy, opisywałem to na forum.Komputer pokazał mi błąd czujnika tem. silnika. Kupiłem nowy i znowu wentylator się załączał, check na desce.Dopiero jak wymieniłem termostat to wszystko wróciło do normy.yanouch pisze:Sorki za błędy z nazwami tematów itp.Jestem tutaj nowy i myślałem ze każde forum ma takie sam zasady i przyznaje ze nie doczytałem do końca regulaminu, ale poprawie się
No ale co do tego czujnika, to nie do końca jest ten temat na forum. Jakby był walnięty termostat, to by nie załączył się wentylator. A skoro wentylator zaczyna chodzić, tzn ze temperatura jest ok 95st., a wskaźnik pokazuje że jest ok 70. Czyli mi się wydaje że to coś z czujnikiem jest nie tak i zastanawia mnie, czy jeśli jest on padnięty, to czy ma to jakiś wpływ na osiągi silnika. Bo mam wrażenie że silnik nie daje z siebie 100%.
Była: Lancia Y 1.1 Elefantino 1998r.
Jest: Lancia Kappa 2.0 VIS LPG 2000r.
Następna : Delta
Jest: Lancia Kappa 2.0 VIS LPG 2000r.
Następna : Delta