Warsztaty w Warszawie
Moderator: Wilkin
Warsztaty w Warszawie.
Z warsztatów, które ja mogę polecić w Warszawie i okolicach, to:
1. Zielonka zaraz przed rondem jadąc od Radzymińskiej (ul. Marecka)
2. przy stacji CPN w Wesołej (na wylotówce na Siedlce / Lublin)
3. serwis blacharski w Sulejówku na Sasankowej (mają autoryzację Opla, Fiata i AR, ale ceny znośne)
1. Zielonka zaraz przed rondem jadąc od Radzymińskiej (ul. Marecka)
2. przy stacji CPN w Wesołej (na wylotówce na Siedlce / Lublin)
3. serwis blacharski w Sulejówku na Sasankowej (mają autoryzację Opla, Fiata i AR, ale ceny znośne)
******* KJ ******
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Warsztaty w Warszawie.
Tu umieszczam namiar na części do Lancii podany przez kartonika, bo liczę, że tu łatwiej będzie odnaleźć ten telefon.
"kartonik" pisze:Proponuję zadzwonić pod numer 601284176.
Facet "rezyduje" na ulicy Szosa Lubelska XX, za zakrętem. Fajnie się z nim gada i przywozi nowe części z Wloch do Lanci za połowę ceny.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

klimatyzacja
Ja mam bardzo dobry namiar na serwis klimatyzacyjny w Warszawie
firma "KLIMAT" +22 781 40 04 ul. Batorego 16, Warszawa/Ząbki - p.Wojtek 602 622 880, bardzo miła, kulturalna obsługa, pełna fachowość... Naprawiałam i napełniałam tam klimę w poprzednim autku i w mojej Lanci-do tej pory chodzi bez zarzutu, naprawdę jest ok., ceny konkurencyjne.
250 zł- napełnienie->sprawdzenie nieszczelności +napełnienie+ olej
50 zł - szukanie nieszczelności
150 zł - serwis => napełnienie do 300g + olej
p.s. zjazd z z ul. Radzyminskiej w prawo (jak sie jedzie w strone Marek ) gdzieś pomiędzy MC Donalds a M1 - prosto ulicą Batorego i będzie po lewej stronie
pozdr.
Ewcia
firma "KLIMAT" +22 781 40 04 ul. Batorego 16, Warszawa/Ząbki - p.Wojtek 602 622 880, bardzo miła, kulturalna obsługa, pełna fachowość... Naprawiałam i napełniałam tam klimę w poprzednim autku i w mojej Lanci-do tej pory chodzi bez zarzutu, naprawdę jest ok., ceny konkurencyjne.
250 zł- napełnienie->sprawdzenie nieszczelności +napełnienie+ olej
50 zł - szukanie nieszczelności
150 zł - serwis => napełnienie do 300g + olej
p.s. zjazd z z ul. Radzyminskiej w prawo (jak sie jedzie w strone Marek ) gdzieś pomiędzy MC Donalds a M1 - prosto ulicą Batorego i będzie po lewej stronie
pozdr.
Ewcia
kiedyś Kappa Blue Lady - obecnie Coupe 20VT 

Warsztaty w Warszawie.
a który z tych wszystkich warszatów ma cierpliwych (czytaj: tanich) elektryków? 

Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Warsztaty w Warszawie.
Ja mam dobrego i dość taniego elektryka."pew" pisze:a który z tych wszystkich warszatów ma cierpliwych (czytaj: tanich) elektryków?
Z towarowej skręcasz w grzybowską (jadąc od strony hotelu sobieski: w lewo) mijasz muzeum powstania i potem są takie niby garaże od ulicy po lewej, a z tyłu rudera fabryki.
W tych garażach jest elektryk (niestety, wizytówkę mam w domu), dobry a tani. Przynajmniej ja mam takie z nim doswiadczenia

Są tam też szklarze samochodowi (ceny normalne, magicy od niewidocznego przelepiania nalepek rejestracyjnych z szyby na szybe) oraz gumiarze (czynni 24 h/d przynajmniej w okresie wymiany opon z/l)
Pozdrawiam
Nat
Nat

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Wrażenia z wizyty na Powsińskiej.
witam,
dzisiaj zaliczyłem "mój pierwszy raz" w serwisie na Powsińskiej (jaka tam Powsińska- Limanowskiego!).
No i musze powiedziec, że bardzo pozytywne odczucia.
Diagnoza szybciutka i prawidłowa, usterka usunieta, ale o to mniejsza-zdziwiło mnie brdzo pozytywne podejscie do klienta- uciąłem sobie z mechaniorem dłuższa pogaduszkę na temat Lancii i to nie w formie: ja wypytuje gościa o wszystko, a on stara się nie dawac do zrozumienia, ze zanudzam, tylko widac było, że:
- gość sie zna
- gość chce się tą wiedza podzielić.
W tym kontekście zaproszenie do zakładu "jeśli będzie trzeba" brzmiało bardzo przekonywująco.
A nie był to zaden mistrz, ale po prostu mechanik.
Słowem: pierwsze wrażenie: duzy plus.
Co nie zmienia faktu, że za zmianę rozrządu chcą dużo więcej, niz ja dalem...
dzisiaj zaliczyłem "mój pierwszy raz" w serwisie na Powsińskiej (jaka tam Powsińska- Limanowskiego!).
No i musze powiedziec, że bardzo pozytywne odczucia.
Diagnoza szybciutka i prawidłowa, usterka usunieta, ale o to mniejsza-zdziwiło mnie brdzo pozytywne podejscie do klienta- uciąłem sobie z mechaniorem dłuższa pogaduszkę na temat Lancii i to nie w formie: ja wypytuje gościa o wszystko, a on stara się nie dawac do zrozumienia, ze zanudzam, tylko widac było, że:
- gość sie zna
- gość chce się tą wiedza podzielić.
W tym kontekście zaproszenie do zakładu "jeśli będzie trzeba" brzmiało bardzo przekonywująco.
A nie był to zaden mistrz, ale po prostu mechanik.
Słowem: pierwsze wrażenie: duzy plus.

Co nie zmienia faktu, że za zmianę rozrządu chcą dużo więcej, niz ja dalem...
Pozdrawiam
Nat
Nat

Warsztaty w Warszawie.
Dobry, tani i wygra z Lancią? I jest 300m od mojej roboty? No i prosze - kto mówi że dziś jest zły dzień?"Nat" pisze:Ja mam dobrego i dość taniego elektryka.
Z towarowej skręcasz w grzybowską (jadąc od strony hotelu sobieski: w lewo) mijasz muzeum powstania i potem są takie niby garaże od ulicy po lewej, a z tyłu rudera fabryki.
W tych garażach jest elektryk (niestety, wizytówkę mam w domu), dobry a tani. Przynajmniej ja mam takie z nim doswiadczenia![]()

Pepe le Pew
- Wujek_2000
- Klubowicz
Warsztaty w Warszawie.
To ja poproszę namiary na solidnego i dokładnego lakiernika bo mój wyjechał do Angoli a potrzebuję pare poprawek lakierniczych wykonać
Lancia Kappa 3.0 V6 24V 1995 r.
Audi A6 3.0 TDI Quattro 2006 r.
Warsztaty w Warszawie.
Ja mam dobrego i sprawdzonego, ale pod Mińskiem. Jak będziesz zainteresowany, to uderzaj!"Wujek_2000" pisze:To ja poproszę namiary na solidnego i dokładnego lakiernika bo mój wyjechał do Angoli a potrzebuję pare poprawek lakierniczych wykonać

Nat, poszukaj jakiegoś telefonu do tego elektryka- mam dla niego duże wyzwanie

Pozdrawiam, Radicz.
- Wujek_2000
- Klubowicz
Warsztaty w Warszawie.
Ponieważ jestem ageograficznym indywiduum dlatego proszę o zobrazowanie kwestii Mińska w kilometrach od Wawy 

Warsztaty w Warszawie.
Siakieś 30- 40"Wujek_2000" pisze:Ponieważ jestem ageograficznym indywiduum dlatego proszę o zobrazowanie kwestii Mińska w kilometrach od Wawy

Warsztaty w Warszawie.
Zaraz zaraz - byłem pierwszy"Radicz" pisze: Nat, poszukaj jakiegoś telefonu do tego elektryka- mam dla niego duże wyzwanie![]()
![]()
![]()

Pepe le Pew
- Wujek_2000
- Klubowicz
Warsztaty w Warszawie.
eeee to nie daleko a jak godny polecenia to warto i te 30, 40 km. zrobić. Jak już będe się szykował do lakieru to się odezwę po dalsze instrukcje"Radicz" pisze:Siakieś 30- 40"Wujek_2000" pisze:Ponieważ jestem ageograficznym indywiduum dlatego proszę o zobrazowanie kwestii Mińska w kilometrach od Wawy![]()
![]()
Zależy, z którego miejsca będziesz startował

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Warsztaty w Warszawie.
Że wygra z Lancią nie pisałem-moja Lancia nie psuje się, wiec nie miałem pola do testów. Ale z Hondą wygrywał..."pew" pisze:Dobry, tani i wygra z Lancią? I jest 300m od mojej roboty? No i prosze - kto mówi że dziś jest zły dzień?Dzięki, sprawdzę go niebawem
Pozdrawiam
Nat
Nat