Wiem ze jestem glupi

Moze ktos wie w ktorym miejscu moga zamarzac te drzwi? I co mam z tym robic? Bo tak sie nie da jezdzic tym autem

No tez tak myslalemMariusz91 pisze:W zeszłym roku miałem to samo. Musisz ściągnąć boczki i najlepiej posmarować całe mechanizmy od środka jakimś smarem. Ja to zrobiłem towotem i problem zniknął. Uważaj tylko na taką małą cieniutką blaszkę która jest od czujnika otwarcia drzwi dla infocenter. Ja sobie zawadziłem o nią towotem i potem mi się skleiła na stałe i czujnik mi wysyłał że drzwi są cały czas otwarte, więc musialem to jeszcze raz rozbierać
proponuję w spray'u środek do smarowania,oliwienia etc broniARman pisze:No tez tak myslalemMariusz91 pisze:W zeszłym roku miałem to samo. Musisz ściągnąć boczki i najlepiej posmarować całe mechanizmy od środka jakimś smarem. Ja to zrobiłem towotem i problem zniknął. Uważaj tylko na taką małą cieniutką blaszkę która jest od czujnika otwarcia drzwi dla infocenter. Ja sobie zawadziłem o nią towotem i potem mi się skleiła na stałe i czujnik mi wysyłał że drzwi są cały czas otwarte, więc musialem to jeszcze raz rozbieraćBede musial w weekend to rozebrac, niestety garazu nie mam, a po pracy jest juz zupelnie ciemno
Bede musial z tym sie meczyc przez pare dni...
U mnie zamarzaja wszystkie drzwi, nawet tylneMariusz91 pisze:Po ciemku nie powalczysz. Jak będą problemy to grzej w okolicach klamki, przy samej krawędzi drzwi dokładnie za nią jest mechanizm. Ewentualnie próbuj wsiadać przez tylne drzwi, u mnie tylne klamki się nie zacinały, ale i tak je profilaktycznie zabezpieczyłem
Witaj, zajme sie tym w weekend. Pozdrowienia przekazane, dziekigrzole pisze:Polecam: zdjęcie boczków, wymontowanie zamków, rozebranie mechanizmu celem oczyszczenia z brudu i przesmarowania (wykonalne nawet dla mnie), założenie na swoje miejsce. Poza tym posmaruj silikonem uszczelki drzwi oraz popsikaj penetrująco - smarującymi preparatami we wkładki zamków. W mojej Themie to pomogło.
P.S.
Tomku pozdrów brata i znajomych lancistów z Wileńszczyzny.
Niestety nie mam skladanej kanapyMariusz91 pisze:Może zostawiaj otwarte oparcie kanapy tylnej, pod warunkiem że masz składaną kanapę
No to gorzejARman pisze:Niestety nie mam skladanej kanapy
Dokładnie to samo zrobiłem w swojej. Od tej pory działa już pełne 4 lata bez zarzutu.Piszczyk pisze:a jeśli drzwi nie chcą się później zamknąć to winny może być zatrzask
(to zewnętrzne coś metalowe dokręcone na trzy imbusy)
w mojej (byłej) themie pomogło dopiero rozebranie i wymycie tego usrojstwa w ropie
(kiedyś zrobiłem 8 km z otwartymi drzwiami trzymając je ręką... dopiero gdzieś na dołach załapały)