a) w którym miejscu na podszybiu znajdziemy kanały odpływowe i jak się do nich dostać?
b) Czy możliwym jest że woda z podszybia,nie mająca odpływu dostanie się do kabiny poprzez nagrzewnicę?
wedle zdjęcia nie widać nigdzie odpływów

kulu pisze:Witam
Doradzam sprawdzić czy drożny jest odpływ wody z podszybia. Miałem taki przypadek i właśnie po tamtej stronie spływała woda do środka auta dostając się przez nawiew wentylatora.
Pozdrawiam
Lepiej zapobiegać niż leczyć.o-w-c-a pisze:witam.
Prawdopodobnie siadl ci sterownik od szyb znajdujacy sie w srodku deski rozdzielczej przy tunelu (dostep od strony pasazera).
U mnie tez bylo podobnie tyle ze costam pykalo itd a jeszcze tuz przed agonia i wlasnie tym pykaniem szyba raz dzialala raz nie... - jak nie bedziesz tego robil i zostawisz na etapie tego pykania to po jakims czasie osiagniesz stan jak moj - tzn pozar w tym ukladzie, stopienie sie plytki i spalenie sie obudowy (opisywalem moj przypadek jakis czas temu).
Mysle ze to to. Owocnych poszukiwan...
PS. jesli to faktycznie to to mysle ze u ciebie jest jeszcze szansa naprawy - musisz to rozebrac i przewiercic przekazn iki i pryskac je konektorem, albo je wymienic na nowe (u mnie nie bylo juz szans bo sie dziura w plytce wypalila przekazniki sie stopily i sciezki polecialy wiec po ptokach).
Powodzenia