Kappa - przekaźnik kierunkowskazów
Kappa - przekaźnik kierunkowskazów
Witajcie, uszkodził mi się przekaźnik kierunkowskazów - nie wiem jakim cudem ale dostał się do niego środek do odgrzybiania klimatyzacji i zżarł elektronikę. Mój przekaźnik ma oznaczenie Blinkgeber 54 220 003 i ma 8 biegunów. Gdziekolwiek sprawdzałem przekaźniki do Kappy 3.0V6 mają 7 biegunów i oznaczenia np. 54 225 003 lub 54 220 002 itd. Czy ktoś ma jakieś pojęcie w tym temacie? Czy mogę użyć, któryś 7 biegunowy (może 8 biegun w moim jest nieużywany) Czy ma ktoś sprawny przekaźnik, który będzie pasował? Pomóżcie bo bez kierunków nie ma jazdy. Pozdrawiam Krzychc
Re: Przekaźnik kierunkowskazów Kappa
Takim cudem że..... na forum pisze jak wół....nie lejemy środków do odgrzybiania w kratkę nawiewu przy włączniku świateł...bo padnie elektronika kierunkowskazów 
691771549 dzwoni i pyta może będzie

691771549 dzwoni i pyta może będzie

Przerywacz od kierunkowskazów ma faktycznie siedem nóżek.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 18:33 przez argenta67, łącznie zmieniany 1 raz.
Alan Jutro zadzwonię, niestety tą istotną informację przeoczyłem
Argenta67 wyciągnąłem ten przekaźnik zgodnie z przeczytanymi postami ze skrzynki bezpieczników, drugi przekaźnik od lewej

Argenta67 wyciągnąłem ten przekaźnik zgodnie z przeczytanymi postami ze skrzynki bezpieczników, drugi przekaźnik od lewej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Kappa - przekaźnik kierunkowskazów
Krzych dzwoń,powinien mieć.Choć w sumie ostatnio bralim u kolegi duzooooo elektroniki.Zadzwonić nie zaszkodzi a i blisko będziesz miał 

Kupiony, dzięki za namiar!Alan pisze:Krzych dzwoń,powinien mieć.Choć w sumie ostatnio bralim u kolegi duzooooo elektroniki.Zadzwonić nie zaszkodzi a i blisko będziesz miał
Kuzyn odebrał osobiście, przy nim podłączyli przekaźnik i sprawdzili w jednej z Kapp - pełen profesjonalizm.Alan pisze:No i gra..byłeś osobiście czy poczta?
A tak na marginesie, przekaźnik ma 7 styków i działa, ciekawi mnie dlaczego mój ma 8 i ósmy podłączony jest do jakiegoś scalaka.