Thesis - AV in pod LCD
Re: Thesis - AV in pod LCD
Tyniec Mały-Warszawa to 370km więc kawałek jest, ale .....
- bartek wroclaw
- Klubowicz
- Imię: ???
No to myśl .... ja mam 20argenta67 pisze:Tyniec Mały-Warszawa to 370km więc kawałek jest, ale .....

THESIS 03' 2.4 JTD EMBLEMA 150 kucyków + CHiP
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Myjnia Stary Browar Zakrzów . Zapraszam
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
tak jak by bliżej,bartek wroclaw pisze:No to myśl .... ja mam 20argenta67 pisze:Tyniec Mały-Warszawa to 370km więc kawałek jest, ale .....
No tak, Argenta ma jeszcze dalej ode mnie....
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
wejscie tv jest programowo odcinane przy predkosci bez ingerencji w uklad nie do obejscia
jesli chodzi o mape to albo przerobka z dytona albo moj sposob pod lcd bezposrednio bo ja juz rozpracowalem
vertical
horizontal
csync pod tv
czerwony
niebieski
zielony
suma mas
w lcd
jesli chodzi o mape to albo przerobka z dytona albo moj sposob pod lcd bezposrednio bo ja juz rozpracowalem
vertical
horizontal
csync pod tv
czerwony
niebieski
zielony
suma mas
w lcd
Szajbus, chcesz wrzucić z innej navi sygnał na nasz wyświetlacz? tak to kombinujesz?
Panowie i Panie Thesisowcy!
Oto jaką wiadomość otrzymałem z Firmy martos.com.pl
"Interfejs video->RGB poniekąd jest gotowy (w oparciu o nasz produkt), tylko nie ma na czym go wypróbować..."
Zasugerowałem ze jako pierwszy krok można by nam zaoferować jakiś produkt umożliwiający podłączenie dowolnego źródła video (smartfon z nawigacją, kamera cofania, odtwarzacz DVD, itd) który by nie kosztował majątek a dawał możliwość wyświetlania obrazu z urządzeń zewnętrznych na naszych ekranach.
Może jednak ktoś blisko mieszkający umówi się na spotkanie ?
Albo ktoś kto dysponuje dodatkowym conect -udostępni do testów?
Przecież wszyscy cieszylibyśmy się z takiego wynalazku.
"Interfejs video->RGB poniekąd jest gotowy (w oparciu o nasz produkt), tylko nie ma na czym go wypróbować..."
Zasugerowałem ze jako pierwszy krok można by nam zaoferować jakiś produkt umożliwiający podłączenie dowolnego źródła video (smartfon z nawigacją, kamera cofania, odtwarzacz DVD, itd) który by nie kosztował majątek a dawał możliwość wyświetlania obrazu z urządzeń zewnętrznych na naszych ekranach.

Słuchaj pisałem z gościem i powiedział/napisał, że można to zastosować tylko nie ma chętnych z kaską. Ja mam Connect luzem sprawny, mam też ekran, kostki, kabel łączący ekran-Connect i dałem mu tel i lub niech poda swój ale na razie cisza.Jedrek pisze:Panowie i Panie Thesisowcy!
Ja zasugerowałem Mu, iż należałoby zaproponować na początek tańsze rozwiązanie niż dokładanie nawigacji za ponad 1500 zł + koszty dostosowania do Thesis.
Takim rozwiązaniem jest dołożenie "Interfejsu video->RGB" -ma takie w sprzedaży na swojej stronie do innych marek samochodów w cenie około 400 -600 zł. Dało by to nam kilka wejść video- do wyświetlania na naszym ekranie sygnału kamerki cofania (z wymuszonym startem- czyli włączenie wstecznego światła automatycznie wyświetla obraz z kamery, a także z dowolnego źródła video dysponującego sygnałem zarówno RGB jak i zespolonym sygnałem wizji. Rozumiem to tak, iż nasz connect będzie działał non stop -jadąc słuchamy sobie muzyki ale za naciśnięciem jakiegoś przycisku obraz na ekranie będzie wyświetlony z podłączonego zewnętrznie urządzenia -i na przykład wyświetli nam nawigację. Jeśli będziemy na chwilę chcieli skorzystać z informacji komputera samochodu -zmieniamy na chwile obraz na oryginalny.
Może nie jest to rozwiązanie idealne bo nie wyświetli równocześnie informacji z connect i nawigacji ale przecież i dziś nie wszystko widać równocześnie i żeby wyświetlić niektóre informacje musimy przyciskać parę guziczków.
Wg mnie rozwiązanie za kilka stówek byłoby do przyjęcia przez większe grono "Thesisowców"
Gdybym mógł podłączyć np. własny telefon Samsung Omnia, który ma własnego windowsa, gps i fabryczne wyjście TV- to byłbym w miarę zadowolony. Telefon dostarczałby mi obrazu nawigacji, czy tez byłby źródłem filmów oraz korzystałbym z jego ekranu dotykowego w trakcie programowania trasy, natomiast obraz widziałbym na centralnym wyświetlaczu samochodu. Do tego mógłbym mieć jeszcze obraz z kamer...
Takim rozwiązaniem jest dołożenie "Interfejsu video->RGB" -ma takie w sprzedaży na swojej stronie do innych marek samochodów w cenie około 400 -600 zł. Dało by to nam kilka wejść video- do wyświetlania na naszym ekranie sygnału kamerki cofania (z wymuszonym startem- czyli włączenie wstecznego światła automatycznie wyświetla obraz z kamery, a także z dowolnego źródła video dysponującego sygnałem zarówno RGB jak i zespolonym sygnałem wizji. Rozumiem to tak, iż nasz connect będzie działał non stop -jadąc słuchamy sobie muzyki ale za naciśnięciem jakiegoś przycisku obraz na ekranie będzie wyświetlony z podłączonego zewnętrznie urządzenia -i na przykład wyświetli nam nawigację. Jeśli będziemy na chwilę chcieli skorzystać z informacji komputera samochodu -zmieniamy na chwile obraz na oryginalny.
Może nie jest to rozwiązanie idealne bo nie wyświetli równocześnie informacji z connect i nawigacji ale przecież i dziś nie wszystko widać równocześnie i żeby wyświetlić niektóre informacje musimy przyciskać parę guziczków.
Wg mnie rozwiązanie za kilka stówek byłoby do przyjęcia przez większe grono "Thesisowców"
Gdybym mógł podłączyć np. własny telefon Samsung Omnia, który ma własnego windowsa, gps i fabryczne wyjście TV- to byłbym w miarę zadowolony. Telefon dostarczałby mi obrazu nawigacji, czy tez byłby źródłem filmów oraz korzystałbym z jego ekranu dotykowego w trakcie programowania trasy, natomiast obraz widziałbym na centralnym wyświetlaczu samochodu. Do tego mógłbym mieć jeszcze obraz z kamer...
- bartek wroclaw
- Klubowicz
PanowieJedrek pisze:Panowie i Panie Thesisowcy!
Podjadę do nich we wtorek . Daj tylko namiar z kim mam rozmawiać
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Nazwiska nie znam -powołaj się na korespondencję mailową
W sprawie Thesis pisałiśmy z nimi - ja i Argenta.
Kontakt:
Zakład Handlowo Usługowy
"MARTOS"
ul. Wesoła 8, 55-041 Tyniec Mały
tel. +48 71 3118169
mobile 0601 79-31-37
martos@martos.com.pl
Godziny pracy : 8.00 - 16.00
No i poinformuj nas -jakie wrażenia po rozmowach i co ustaliliście
Zastanawialem się kiedyś -ile może po Polsce jeździć Thesisów...? Czy zna ktoś taka statystykę?

W sprawie Thesis pisałiśmy z nimi - ja i Argenta.
Kontakt:
Zakład Handlowo Usługowy
"MARTOS"
ul. Wesoła 8, 55-041 Tyniec Mały
tel. +48 71 3118169
mobile 0601 79-31-37
martos@martos.com.pl
Godziny pracy : 8.00 - 16.00
No i poinformuj nas -jakie wrażenia po rozmowach i co ustaliliście

Zastanawialem się kiedyś -ile może po Polsce jeździć Thesisów...? Czy zna ktoś taka statystykę?

We wtorek to możesz sobie jechać ale i tak nie będzie człowieka co ma się tym zająć. Jestem w fazie rozmów i udostępnię im to co będzie potrzebne do wykonania potrzebnych nam urządzeń.bartek wroclaw pisze:PanowieJedrek pisze:Panowie i Panie Thesisowcy!
Czekamy więc wszyscy z niecierpliwością na informacje 

Informacje są takie: Pan Paweł zainteresowany wykonaniem udogodnień do Thesis-a powiedział, że nie bardzo go interesuje auto bo można coś "uskubać" i zbędne problemy będą więc wyślę mu cały zestaw Connect, monitor, tuner TV a on sobie z tymi urządzeniami powalczy na stole i da mi odpowiedz co i jak. Moje potrzeby to możliwość uruchomienia NAVI, podłączenie kamery cofania i ewentualnie możliwość podłączenia zewnętrznego audio/video.Jedrek pisze:Czekamy więc wszyscy z niecierpliwością na informacje
- bartek wroclaw
- Klubowicz
Fakt ... Gdzie kucharek sześć tam .... lepiej załatwić to kursem korespondencyjnymargenta67 pisze:We wtorek to możesz sobie jechać ale i tak nie będzie człowieka co ma się tym zająć. Jestem w fazie rozmów i udostępnię im to co będzie potrzebne do wykonania potrzebnych nam urządzeń.bartek wroclaw pisze:PanowieJedrek pisze:Panowie i Panie Thesisowcy!

Nie martw się panie argenta67 nie będę się w interes mieszał

DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652