Pozwolę sobie odkopać temat.
Nie mam pojęcia o programowaniu i tym podobnych manewrach więc kombinuję raczej w kierunku "jak i z czego poskręcać"

I pomysł z digitizerem jest dobry. Nawet już przez pewnego hiszpana zrealizowany. Sam już o tym kiedyś myślałem ale przez myśl mi nie przeszło że można kupić taki malutki digitizer. I wtedy (jakiś rok temu) zrobiłem sobie otwieraną navi 5" z winCE i podłączonym dźwiękiem do ICSa. Ale opis tego hiszpana na alfaowner ożywił we mnie tą myśl. DA SIĘ zdobyć digitizer
Stawiam kompa, lutuję sobie konwerter (albo wersja dla leniwych - kupuję) i już mam obraz na ICSie. Windowsa na ICSie. Do obsługi kupuję digitizer i montuję go na ekranie ICSa. Do tego kontroler i już obsługuję kompa. Pozostaje jeszcze tylko przełącznik obrazu i dotykowy ICS z widnowsem gotowy. Jest tylko teraz jeden problem..... Nie wiem gdzie kupić digitizer 4,7" w układzie 4:3........ Reszta, nawet kontroler to nie jest problem. Ten hiszpan skołował to od jakiegoś znajomka. DO źródła jeszcze nikt nie dotarł.
Tak sobie potem podumałem że jeżeli tego dziadowskiego digitizera nigdzie się nie dostanie to jest jeszcze opcja żeby zabudować np w podłokietniku toutch pada lub ten mikro manipulatorach co jest w lapkach HP na środku klawiatury. Mam nawet dawcę do eksperymentów. Tylko muszę skitrać jakiś funduszy bo po ostatnich wydatkach mam embargo od żony