Konserwacja progów, malowac dodatkowo - kappa
- tasman3310
- Forumowicz/ka
- Imię: Tomasz
Witam, szukałem i nic nie znalazłem. Chodzi mi generalnie o to że zaglądałem do progów bo chcę je zakonserwować, wiadomo zakonserwuje je środkiem do profili zamkniętych, ale było w nich troszkę piasku którego pozbyłem się, trochę na pewno coś jeszcze zostało, ale generalnie progi wyglądają okey na tyle co widać przez rożne dziury szczeliny, ale zastanawiam się czy nie pomalować je jeszcze czymś i dopiero konserwacją. Co o tym sądzicie i jaką farbą to ewentualnie zrobić?
Były:
Fiat Tempra 1.4
Lancia Dedra 1.8 16V VVT
Lancia Kappa 2.4TDS
Lancia Kappa 2.0 16VT
Jest:
Lancia Kappa Coupe 2.0 20VT
Lancia Delta II 1.8 16VVT
Fiat Tempra 1.4
Lancia Dedra 1.8 16V VVT
Lancia Kappa 2.4TDS
Lancia Kappa 2.0 16VT
Jest:
Re: Konserwacja progów, malowac dodatkowo - kappa
Jeśli od środka to niczym nie maluj tylko zapryskaj środkiem do profili zamkniętych.
A oglądałeś je z zewnątrz (po zdjęciu listwy plastikowej progowej), bo lubi tam siedzieć sporo syfu...
A oglądałeś je z zewnątrz (po zdjęciu listwy plastikowej progowej), bo lubi tam siedzieć sporo syfu...
KAPPA TDS & JTD
- tasman3310
- Forumowicz/ka
- Imię: Tomasz
tak ja pisałem, postarałem się usunąć jak najlepiej wyschnięty piach z progów. Jest to kappa coupe i chodzi mi konkretnie tak jakby tą nakładkę co jest przed progiem (w sedanie jest w tym miejscu nakładka plastikowa, a w coupe zrobili metal) i był on trochę powgniatany jak ją kupiłem i przez otwory trochę prostowałem ten próg i zdarła się farba w środku na pewno i dlatego zastanawiam się czy nie pomalować jednak tego.
Były:
Fiat Tempra 1.4
Lancia Dedra 1.8 16V VVT
Lancia Kappa 2.4TDS
Lancia Kappa 2.0 16VT
Jest:
Fiat Tempra 1.4
Lancia Dedra 1.8 16V VVT
Lancia Kappa 2.4TDS
Lancia Kappa 2.0 16VT