Lechu pisze:Ja opiszę swój przegląd GANINEX Katowice. Lybra 2.4 2001.
Telefon - Internetowy Klub Lancii, przegląd zimowy gratis, mail z FAP - Na kiedy Panu pasuje? - Na bylekiedy, ale rano albo 16 - To o 16 za trzy dni - OK do zobaczenia.
Jestem w umówiony dzień, mówię o co chodzi, a Pan z obsługi mocno zdziwiony, ale jak pokazałem wydruk z maila z FAP, do w miły sposób powiedziano mi, że nie ma sprawy, zrobią wszystko co jest w załączniku wyszczególnieniem elementów do kontroli.
Nie było to 1,5h, jak pisali przedmówcy, ale po 30 min oglądania aut w salonie wróciłem samochód był do odbioru.
Tym razem inny Pan, z nieukrywanym zdziwieniem, powiedział, że w zasadzie to samochód bez uwag, jedynie do wymiany płyn wspomagania i płyn hamulcowy. Niestety stacja diagnostyczna pracuje jedynie do 16. i "ścieżki" nie dało się już zrobić, ale jeżeli podjadę w godzinach pracy SKP to nie ma sprawy. Szkoda.
Więc dziś dogrywka rano na badaniu podwozia dostałem wydruk i diagnozę - tylny stabilizator do wymiany.
Podsumowując,
1. Nie można wymagać by wszyscy w salonach wiedzieli o naszej akcji, ale nadrabiają chęciami.
2. Jak na gratisową usługę, jakość obsługi dobra.
Jak zacytowany przedmówca, ten sam serwis, taki sam samochmód, ten sam rocznik, wizyta w dniu dzisiejszym.
Cała kontrola na Stacji Kontroli Pojazdów, wykonał ją diagnosta, całkowity czas to 25 min. Czynności kontrolne wykonane prawie poprawnie bez emocji i zbędnych komentarzy np. sprawdzenie akumulatora i ładowania - pada pytanie, czy po odpaleniu silnika gaśnie panu kontrolka ładowania ...)
Podsumowywując:
- miły gest ze strony FAP,
- poziom zadowolenia klienta - mierny,
- takie sprawdzenie wykonuję samodzielnie + wizyta w SKP w moim mieście i za 20 PLN diagnosta wykonuje pełną kontrole na scieżce. Koszt dojazdu do Katowic i z powrotem przekracza w/w kwotę prawie dwukrotnie.
- o kilku "drobiazgach" ( o których wiem) diagnosta nie wspomniał.
Jak dla mnie to szkoda czasu ASO Ganinex i mojego.
Podziękowania za dobre chęci dla Pana Sławomira.