Delta III - reflektory bi-xenonowe
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Delta III - reflektory bi-xenonowe
Witam, Lancia którą się interesuję posiada bi xenony i w historii serwisowej i reflektory były wymieniane już 3 razy... Może ktoś się 'domyślać' dlaczego ? Nie miałem auta z xenonnami ale kiedy nie działa to wymienia się z tego co słyszałem moduł ? Stłuczenie reflektora raczej nie miało miejsca czujnik lakieru pokazał że jest okej... ale jednak wimiana miała miejsce już 3 razy w aso... Ma ktoś jakiś pomysł ? Może są wadliwe ?
-
- Forumowicz/ka
- Imię: zbyszek
Re: Delta III - reflektory bi-xenonowe
A są w ogóle bi xenony w Lancii ? O xenonach słyszałem , przyznam sie ze nie wiem .
Ostatnio zmieniony 25 gru 2012, 21:20 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Pisownia!
Powód: Pisownia!
delta twin turbo - już sprzedana .
-
Ja posiadam w Delcie bixenony skrętne i nie ma z nimi problemów. W xenonach część wymienna serwisowo to palnik a z grubszych awarii to przetwornica. Faktycznie wymiana lamp aż 3 razy jest dziwna, może jakaś nieszczelność a może aso nie wiedziało jak wymienić palnik i wymienili cały reflektorlukejro pisze:Witam, Lancia którą się interesuję posiada bi xenony i w historii serwisowej i reflektory były wymieniane już 3 razy... Może ktoś się 'domyślać' dlaczego ? Nie miałem auta z xenonnami ale kiedy nie działa to wymienia się z tego co słyszałem moduł ? Stłuczenie reflektora raczej nie miało miejsca czujnik lakieru pokazał że jest okej... ale jednak wimiana miała miejsce już 3 razy w aso... Ma ktoś jakiś pomysł ? Może są wadliwe ?

AR 159 2.4JTDm
Delta III 2.0Multijet
Delta III 2.0Multijet
-
Oryginalne żarniki wytrzymują około 120 tys. km
W moim był naprawiany silniczek samopoziomujący więc może u Ciebie też coś tam nawlało ze sterowaniem.
Bi-xenony same skręcają i poziomują się automatycznie więc jest tam trochę więcej elementów do awarii
W moim był naprawiany silniczek samopoziomujący więc może u Ciebie też coś tam nawlało ze sterowaniem.
Bi-xenony same skręcają i poziomują się automatycznie więc jest tam trochę więcej elementów do awarii
Janek
-------------------------------------------------
Lancia Delta III 1.9 M-JET bi-turbo TwinTurbo diesel 190KM
-------------------------------------------------
Lancia Delta III 1.9 M-JET bi-turbo TwinTurbo diesel 190KM