Witam.
Przeglądając zdjęcia robione w 2010 roku zauważyłem "nadcięty" kabelek po zdjęciu plastikowej pokrywy silnika.
Jako, że od dłuższego czasu mam problemy z gaśnięciem silnika, z czy nijak nie mogę sobie poradzić, szukam wszystkich możliwych usterek... no iten kabelek mi trochę "śmierdzi"...
Może Któryś z Kolegów wie, do czego służy i czy ew. takie nacięcie, jak zaznaczone na foto może mieć jakiś wpływ na pracę silnika.
Lybra 1.9 - od czego jest ten kabel ?
-
- Forumowicz/ka
Lybra 1.9 - od czego jest ten kabel ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lybra SW 1,9 jtd 77kW
Były: 1.PF 126p (91'salon), 2.Opel Kadet Kombi(okularnik), 3.PF126p, 4.Mazda 121 (USA), 5.Mazda 121 (Japan), 6.Mitsubishi Carisma, ...
Były: 1.PF 126p (91'salon), 2.Opel Kadet Kombi(okularnik), 3.PF126p, 4.Mazda 121 (USA), 5.Mazda 121 (Japan), 6.Mitsubishi Carisma, ...
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Re: Lybra 1.9 - od czego jest ten kabel ?
Dobre pytanie... Kabelek ten wchodzi do wtyczki czegoś, co jest wkręcone do rozdzielacza paliwa - wszystkie nadmiary i powroty paliwa się zbiegają i wracają do baku. Czujnik temperatury paliwa to to nie jest, bo takowy jest wkręcony w podstawę filtra paliwa. Podgrzewacz paliwa (co często na Allegro się widzi) też to nie jest, bo ten także jest wkręcony w podstawę filtra paliwa. Też kiedyś szukałem co to jest, ale z braku czasu dałem sobie spokój...
- Ramzes_II
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Dominik
To jest czujnik paliwa na powrocie. Dość istotną rolę spełnia, gdyż ogranicza cisnienie pompy Rail, jesli temp paliwa jest zbyt wysoka. Sama pompa Rail nie ma czujnika temp paliwa, a paliwo się w niej nagrzewa przy sprężaniu. Wiec czujnik dali na powrocie, by dobrze monitować temp, paliwa.
Endriu polutuj to także.
A to o czym Krzysiu piszesz na podstawie filtra to jest tam czujnik temp i podgrzewacz, ale one działają tylko ze sobą na zasadzie: jesli temperatura paliwa z baku = x wówczas grzałka = off, jesli temp paliwa >x wówczas grzałka = on.
Endriu polutuj to także.
A to o czym Krzysiu piszesz na podstawie filtra to jest tam czujnik temp i podgrzewacz, ale one działają tylko ze sobą na zasadzie: jesli temperatura paliwa z baku = x wówczas grzałka = off, jesli temp paliwa >x wówczas grzałka = on.
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW
>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-
- Forumowicz/ka
Dzięki Panowie za informacje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Lybra SW 1,9 jtd 77kW