Kappa 2.4 20v - ile waży silnik, czym wysłać?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Smok
Kappa 2.4 20v - ile waży silnik, czym wysłać?
Witam.
Ile może ważyć silnik do Kappy kompletny, jedynie bez skrzyni biegów? No i jakim kurierem najlepiej wysłać taki silnik? Dzięki i pozdrawiam.
Ile może ważyć silnik do Kappy kompletny, jedynie bez skrzyni biegów? No i jakim kurierem najlepiej wysłać taki silnik? Dzięki i pozdrawiam.
Prowadnica rozmiarów kół i opon. Opinie o oponach na tirewheelguide.com
- marceli
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Kappa 2.4 20V ile waży silnik, czym wysłać?
Dokładnie nie wiem,ale wiozłem i wiem ,że sporo.
Ty wysyłasz czy Tobie ma przyjść??Generalnie silnik to się odbiera osobiście.
Ty wysyłasz czy Tobie ma przyjść??Generalnie silnik to się odbiera osobiście.
Kupowałem sam słupek bez osprzętu i we dwóch wrzucaliśmy go na Transita. Ciężkie cholerstwo. A ty jeszcze z osprzetem więc będzie jeszcze gorzej. Myślę, że ponad 100kg to lekko będzie. Samemu nie podniesienie.
Co do wysyłki to wysyłasz na palecie wtedy kurier przyjedzie z paleciakiem i spokojnie załaduje/rozładuje. Firma nie ma większego znaczenia byle tylko coś z większych kurierów.
Poza tym zgadzam się z marcelim, jeśli to ty kupujesz silnik to jedź po niego osobiście a najlepiej jak siedzi jeszcze w budzie i możesz go posłuchać jak pracuje i samemu wyjąć.
Zesłane z Galaktyki S2
Co do wysyłki to wysyłasz na palecie wtedy kurier przyjedzie z paleciakiem i spokojnie załaduje/rozładuje. Firma nie ma większego znaczenia byle tylko coś z większych kurierów.
Poza tym zgadzam się z marcelim, jeśli to ty kupujesz silnik to jedź po niego osobiście a najlepiej jak siedzi jeszcze w budzie i możesz go posłuchać jak pracuje i samemu wyjąć.
Zesłane z Galaktyki S2
-
Re: Kappa 2.4 20v - ile waży silnik, czym wysłać?
Znaczy się znalazłem klienta, który sprzedaje autko z silnikiem 2.4 jakiego potrzebowałem. On sprzedawał auto jako sprawne ale na niemieckich blachach, zaproponowałem mu, jak nie sprzeda to chętnie kupię silnik. Zgodził się, że poczekamy tydzień i jak nie sprzeda to sprzeda mi silnik. I tak się stało, kupuję silnik. Chcę zamówić kuriera do niego i on by przywiózł go do mojego mechanika (500 km). Silnik ma nowy rozrząd i nowy olej i filtry (ma Niemieckie papiery na to). Wiem, że ryzykuje, no ale cóż. Silnik będzie dobrze zapakowany na palecie. Przy zamówieniu kuriera będą się pytać ile waży, dlatego też moje pytania. Dzięki za odp.
- marceli
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Gadaj że ok 200kg myślę że nie przesadzisz.
Jak silnik chodził ok do końca to nie ma tragedii założysz i będzie hulał 

-
- Forumowicz/ka
- Imię: Damian
Sprezarka klimy ok 8 kg, alternator 5 kg, rozrusznik 5 kg, olej 5 kg, reszta ok szacuje na oko 120 kg, razem ok 150 kg.Silnik 1,6 8V do opla wazyl z osprzetem 100 kg
slupek ponad 100 z osprzetem licz 180kg
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Wg eper silnik waŻy 150 kg
Kod: Zaznacz cały
Dostępność: - Tak
Rodzina: AA05 - SILNIK ODNOWIONY
Makro rodzina: 3
Symbol skonta: C
Ilość minimalna w opakowaniu: 1
Jednostka miary: Num
Waga w gramach: 150000
Cena: 14.159,28 PLN
Cena z VAT-em: 17.274,32 PLN
-
Dzięki, a czym najlepiej wysłać taki silnik? Pisałem do DHL-u i wycenili mi za prawie 500zł, ale szukając na stronach typu kurierzy.pl najtaniej wyszło jakieś 140 zł (500 km). Czy są tam jakieś koszty ukryte czy naprawdę są takie różnice?
Witaj,
jako klient "z ulicy" za usługę kurierską zapłacisz krocie...
jeżeli używasz jakiegoś serwisu pośredniczącego (np. sendit.pl), są oni dla firm kurierskich dobrym klientem (generują duży ruch i mają dzięki temu upusty), wybierz tylko jakiegoś dużego przewoźnika DHL, DPD, UPS...
Osobiście przestrzegam przed K-Ex... nieterminowi i ciężcy we współpracy...
jako klient "z ulicy" za usługę kurierską zapłacisz krocie...
jeżeli używasz jakiegoś serwisu pośredniczącego (np. sendit.pl), są oni dla firm kurierskich dobrym klientem (generują duży ruch i mają dzięki temu upusty), wybierz tylko jakiegoś dużego przewoźnika DHL, DPD, UPS...
Osobiście przestrzegam przed K-Ex... nieterminowi i ciężcy we współpracy...
Pozdrawiam
Fotisk
Kappa 2.0 Łódź
Zapraszam do mojego sklepu http://www.nielsen.sklep.pl - dla forumowiczów 10% rabat...
Fotisk
Kappa 2.0 Łódź
Zapraszam do mojego sklepu http://www.nielsen.sklep.pl - dla forumowiczów 10% rabat...