Kappa 2.4 20v - nie odpala po wymianie silnika
Kappa 2.4 20v - nie odpala po wymianie silnika
Witam mam problem wymienilem silnik na taki sam 2.4 i nie moge odpalic: brak iskry, wtryski podaja paliwo, mokre świece, immo gaśnie, brak błędów, w kompie podłączam sie bez problemu, stary silnik odpalał bez problemu nawet bez jednego tłoka. Wszystkie czujniki ze starego przełożylem. Wymienilem pasek rozrzadu na blokadach i nic. PodejRZewam rozrzad dalej lub czujnik położenia wału.
1 pytanie czy moze być zle ustawiony wał 1 gar w gÓrnym połozeniu, góra na blokadach coś pomyliłem, poprosze o instrukcjie co gdzie jak z rozrzadem.
1 pytanie czy moze być zle ustawiony wał 1 gar w gÓrnym połozeniu, góra na blokadach coś pomyliłem, poprosze o instrukcjie co gdzie jak z rozrzadem.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, 22:06 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia/pisownia!!!
Powód: Ortografia/pisownia!!!
- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
Re: kappa 2.4 20v nie odpala po wymianie silnila.
Jak brak iskry to raczej czujnik polozenia wału. wszystkie wtyczki od czujników powpinałes nie została któraś lużna?
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Re: Kappa 2.4 20v - nie odpala po wymianie silnika
wszystkie powpinane a powiedzcie mi gdzie jakie czujniki maja byc wpiete. koło visu stukowy i halla ten co pod kołem wydechowym, a pod przepustnica stukowy drugi i czujnik wału. pytam sie bo nie wiem czy stukowy z wałem nie pomyliłem jakie macie kolory wiazek od stukowego a jaki od czujnika wału?
No i czujnik położenia wału wymieniony, i dalej nie odpala wskazówka ruszyła za CHwileczke i znow cisza. Pomocy!!!
Ostatnio zmieniony 03 lis 2013, 21:58 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia!!!
Powód: Ortografia!!!
- marceli
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Rozrząd sprawdzony??
Nadal brak iskry???
Może pompa paliwa daje małe ciśnienie?
Nadal brak iskry???
Może pompa paliwa daje małe ciśnienie?
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Damian
Mam za sobą samodzielną wymianę silnika w Oplu Vectra 1,6 8V. Na tej awarii silnika, w którym to panewka się przekręciła uczyłem się naprawiać samochód.Najpierw rozebrałem stary silnik, następnie zakupiłem nowy używany. Po włożeniu silnika nie chciał mi silnik kęcić, bo zapomniałem kabla do rozrusznika przykręcić, następnie zapalił, ale chodził bardzo wolno i nierówno, bo odwróciłem kolejność fajek na świecach i palił na dwa cylindry.
Efekt był taki, że od razu nie uruchomiłem silnika, tylko po 3 miesiącach i się okazało, że silnik używany, który włożyłem był do niczego, ale już gwarancja rozruchowa minęła.W efekcie auto stało rok i oddałem je na złom ze stratą kasy, którą mogłem w kappę włożyć.
Efekt był taki, że od razu nie uruchomiłem silnika, tylko po 3 miesiącach i się okazało, że silnik używany, który włożyłem był do niczego, ale już gwarancja rozruchowa minęła.W efekcie auto stało rok i oddałem je na złom ze stratą kasy, którą mogłem w kappę włożyć.
immo gaśnie jak przekręcę kluczyk tak by immo nie załapało to nie gaśnie poza tym sam słupek został wymieniony na taki sam wiec immo nie ma moim zdaniem nic do gadania. Rozrząd na blokadach wiec też odpada. jak by pompa dawała małe ciśnienie to by nie było iskry??....pompa dobra.
Przy moim kilka dni temu jak przekładaliśmy silnik też nie chciał zagadać. Problemem była zamieniona wtyczka od przepustnicy z jednym z czujników które się wpina trochę niżej.Po przepięciu samochód odpalił od kopa.
Kappa 2.4 5.20 SW PB + LPG 1996r.
Lybra 2.4 5.10 SW ON 2001r.
Lybra 2.4 5.10 SW ON 2001r.
Jak mozesz zrob zdjecia ktora wtyczka i gdzie. Bylbym wdzieczny.