Kłopoty z częściami i rynkowe znikanie Kappy
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Damian
Re: Kłopoty z częściami i rynkowe znikanie Kappy
Części używane do kappy są tańsze niż do niemieckich aut i dostępne w internecie i w ten sposób można się ratować. Obecnie wymieniam sprzęgło na oryginał Valeo, zapłaciłem 525 plus 20 zl przesyłka, do audi a6 dla porównania kosztuje Valeo 1200 zł, do Mercedesa E klasy 1100 zł, a do BmW 5 1800 zł.
- Tiger-baza
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Jak ktoś widzi problem to niech astrą jeździ.
2.0 20V VIS
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Damian
Wymiana sprzęgła w kappie: sprzęgło 540 zł z przesyłką Valeo, uszczelniacz wałka sprzęgłowego skrzyni biegów 85 zł oryginał, uszczelniacz wału korbowego tyli 80 zł Victor Reinz, Wymiana sprzęgła przy pomocy kolegi i w jego garażu 100 zł. Wszystkie części dostępne od razu, na uszczelniacz skrzyni czekałem 1 dzień, sprzęgło było dostępne w najbliższym dużym mieście, uszczelniacz wału korbowego był w kilku sklepach motoryzacyjny dostępny od ręki. Cena za sprzęgło w porównaniu z BMW bajka, bo do BMW 5 kosztuje ok 1800 zł.
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Dokładnie jak piszecie, autko fajne, jak każda Lancia, a jak ktoś nie chce, to niech kupi np. Mazdę, i będzie wszystko od ręki taniutko, oczywiście w oryginale i będzie np kupując przegub liczył ząbki i takie tam.
www.deltacar.pl
www.deltacar.pl
- Tiger-baza
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Mówisz o mazdzie 6 mps? hehe kolo mnie poszła taka za grosze...
2.0 20V VIS