Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i propozycje.
Serdecznie pozdrawiam.
SzokująceFXX pisze:Skoro było o wnętrzu (...)
Czyli jednym słowem, denerwujesz się że ktoś przeszkadza Ci łamać przepisy dot. prędkości (nie wolno w PL jeździć więcej niż 140?) i używania świateł? (mruganie długimi)FXX pisze:Damianie, to już są skrajności, ale w poniedziałek nad ranem jechałem z Łodzi do Wawy. Trochę padało i już większość nie potrafiła się ogarnąć na autostradzie...
Nie jeden kierowca osobówki jadąc 110-120km/h wbijał się na lewy pas, bo jakieś 700m przed nim jedzie ciężarówka, którą będzie wyprzedzał. I tak jedzie sobie dobre 2min, jak nie lepiej, bo często musiał odjechać od ciężarówki na 200m żeby zająć z powrotem prawy pas. W każdym razie dolatuję do takiego delikwenta, mając na tempomacie ustawione coś ok. 150km/h, mrugając wcześniej długimi ze 2-3 razy i co? I nic, nie zjedzie, za nic w świecie, bo pada i on pasa zmieniał nie będzie, nosz k... Kończy się tym, że wbijam na prawy pas, szybciutko go wyprzedzam, ze sporym zapasem wskakuję na lewy i śmigam dalej, a ten z osobówki co? Ano długimi, bo jak śmiałem wykonać tak ryzykowny manewr i do tego jeszcze na niego mrugać.
Ludzie nie rozumieją, że lewy pas jest jak przysłowiowy kibel - wchodzisz, załatwiasz co masz załatwić i wychodzisz, a nie czytasz wiadomości i grasz na telefonie.
O oleju i wyprzedzaniu też już było_Rafako_ pisze:SzokująceFXX pisze:Skoro było o wnętrzu (...)![]()
Czyli jednak ktoś to czasem czyta
![]()
pääkäyttäjä pisze:Bo mieści się w limicie błędu pomiarua te błyski to od nierówności asfaltu
A nie jak Thesis - wybiera miękko każdą nierówność. Albo "sportivo" albo "comoda"Michor pisze:pääkäyttäjä pisze:Bo mieści się w limicie błędu pomiarua te błyski to od nierówności asfaltu
Aaaa notak. bo to Alfa zapomniałem. podskakuje na dziurach
Mówiąc obrazowo, denerwuje mnie, że ktoś idąc do toalety czyta w niej książkę pół godzinyMichor pisze:Czyli jednym słowem, denerwujesz się że ktoś przeszkadza Ci łamać przepisy dot. prędkości (nie wolno w PL jeździć więcej niż 140?) i używania świateł? (mruganie długimi)
Wyprzedzanie, wyprzedzaniem, bardziej chodzi mi o ogół zachowań i jazdę po autostradzie.stabraf pisze:O oleju i wyprzedzaniu też już było