Oczywiście wszyscy znamy ten znak?
- Snail
- Sekretarz
- Imię: Paweł
Re: Oczywiście wszyscy znamy ten znak?
Mnie jeszcze uderzyło to, że znak taki nie może być ustawiony wcześniej tylko dopiero na drodze płatnej gdzie często nie ma możliwości zawrócenia. Ale to wydaje mi się jasne. Nie masz jak uciec to zabulisz więcej...
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...
- Duch-Dziadka
- Klubowicz
Ludzie nie znają te go znaku, bo nie muszą go znać...
Dotyczy on aut powyżej 3,5 tony jak również zestawów gdzie wymagane jest prawo jazdy B+E.
Co ciekawe ostatnio wpakowałem się z lawetą pod pobór opłat, jednak mandat(a mija już 2,5 miesiąca) nie przyszedł.
Trochę dziwnie jest pod Poznaniem, bo autostradowa część obwodnicy jest bezpłatna, natomiast S11, która pozwala szybko i sprawnie przedostać się PN-PD jest pod Viatollem. Mało tego wjazd na S11 nie jest oznakowany tylko jak już jesteś na drodze nagle pojawia się mała pomarańczowa tabliczka. I co teraz??? Zawrócić nie można.
Dotyczy on aut powyżej 3,5 tony jak również zestawów gdzie wymagane jest prawo jazdy B+E.
Co ciekawe ostatnio wpakowałem się z lawetą pod pobór opłat, jednak mandat(a mija już 2,5 miesiąca) nie przyszedł.
Trochę dziwnie jest pod Poznaniem, bo autostradowa część obwodnicy jest bezpłatna, natomiast S11, która pozwala szybko i sprawnie przedostać się PN-PD jest pod Viatollem. Mało tego wjazd na S11 nie jest oznakowany tylko jak już jesteś na drodze nagle pojawia się mała pomarańczowa tabliczka. I co teraz??? Zawrócić nie można.
Giulietta Veloce 2016r
- ArtoKucior
- Forumowicz/ka
- Imię: Artur
Przez rów na około bramki 

Będzie:
Jest:
Lancia Thesis 3,0V6 Emblema 2003r.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2004r.
Była:
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2000r.
Lancia Thesis 2,0TB lpg Emblema 2002r.
Lancia Thesis 2,4 JTD Emblema 2004r.
Lancia Dedra 2,0tds 1993r.
Jest:
Lancia Thesis 3,0V6 Emblema 2003r.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2004r.
Była:
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2000r.
Lancia Thesis 2,0TB lpg Emblema 2002r.
Lancia Thesis 2,4 JTD Emblema 2004r.
Lancia Dedra 2,0tds 1993r.
- Duch-Dziadka
- Klubowicz
Najprostsze rozwiązania są najlepsze...ArtoKucior pisze:Przez rów na około bramki

Giulietta Veloce 2016r
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Ja akurat wiedziałem co to za znak.
Czytałem również, że były jaja niewąskie, bo zdarzało się, że cudowne pudełeczko nie naliczyło, a właściwie nie zdjęło stosownej kwoty z konta za dany odcinek lub kilka pod rząd, kierowca nie dostrzegł braku "piknięcia" pudełka i sobie grzecznie jechał a potem w prezencie dostawał karę naście albo i więcej koła za rzekomy brak uiszczenia opłaty za odcinek/odcinki.
Kupujesz pudełeczko za 150 zeta, do tego chyba jakiś abonament i doładowanie konta a potem jeszcze bulisz karę, bo g.. się popsuło i nie naliczyło opłaty. Tylko w Polsce...
Czytałem również, że były jaja niewąskie, bo zdarzało się, że cudowne pudełeczko nie naliczyło, a właściwie nie zdjęło stosownej kwoty z konta za dany odcinek lub kilka pod rząd, kierowca nie dostrzegł braku "piknięcia" pudełka i sobie grzecznie jechał a potem w prezencie dostawał karę naście albo i więcej koła za rzekomy brak uiszczenia opłaty za odcinek/odcinki.
Kupujesz pudełeczko za 150 zeta, do tego chyba jakiś abonament i doładowanie konta a potem jeszcze bulisz karę, bo g.. się popsuło i nie naliczyło opłaty. Tylko w Polsce...
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Nawet nie popsuło się, tylko z jakiegoś losowego powodu nie podjęło połączenia z transmiterem w bramce. Ponieważ jak to pisał Duch Dziadka najlepsze są najprostsze rozwiązania, cały czas jestem za systemem winietowym (skoro już mamy się frajersko godzić na opłaty za korzystanie z dróg zbudowanych i utrzymywanych z naszych podatniczych pieniędzy
). System czytelny, niezawodny, prosty w obsłudze i banalny w kontroli, m.in dlatego o wiele tańszy.

Drop a gear and disappear!
- Snail
- Sekretarz
- Imię: Paweł
No właśni przez to że byłby to system prostszy i czytelniejszy to nie ma szans na jego wprowadzenie.
Zbyt mało można by przy nim ukraść...
Zbyt mało można by przy nim ukraść...
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...