Co do masy auta z płynami czy bez to proszę Was, tak naprawdę to masę może tu zrobić paliwo w zbiorniku, ileż kilo będzie ważył ten olej w silniku, woda w chłodnicy i płyn we wspomaganiu?? 15kg?
Coś koło 8 litrów - tyle kupowałem do wymiany, przyznaję się zaokrągliłem.Tofik pisze:10l wody wchodzi do głodnicy w 159?? grubo!
Czyli jak mówiłem, paliwo robi robote a reszta to pryszcz
Jw. nie szukałem dokładnych mas każdego z płynów, przyjąłem, że wszystkie ważą tyle co woda, czyt. 1l=1kg.s0krates pisze:paliwo 70kg to chyba przy stulitrowym baku.. Nawiasem mówiąc, nie wiem czy wiecie ale jest to jedna ze strategii producentów na zmniejszenie wyników testów spalania - zmniejszenie baku. Do testu idzie samochód z seryjnym wyposażeniem i pełnym bakiem, dlatego powiększenie baku może być opcją w salonie a start/stop dostaniemy w serii.
50l to chyba nadal za dużo, ale nawet niech będzie. Taka różnica może wystąpić tylko na bardzo dużym bagażniku o dość nieregularnym kształcie. Litrowe kostki są dość małe i szczelnie wypełnią bagażnik.Tofik pisze:A co do pojemności bagażnika to 200 litrów to nie ma szans bo to od groma miejsca, ale mniejsze ilości do 50l to myśle że da się "schować"
Chyba Viola, co najwyżej, z pod remizypääkäyttäjä pisze:Kupi sobie najtańszą wersję, przyklei nalepkę i voila
Co kto lubi_Rafako_ pisze:Chyba Viola, co najwyżej, z pod remizypääkäyttäjä pisze:Kupi sobie najtańszą wersję, przyklei nalepkę i voila![]()
Serdecznie pozdrawiam.