[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: luka » 12 lip 2016, 8:00

Jeżeli działka jest nieodrolniona, to kredytu nie dostanie.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 12 lip 2016, 21:41

"Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 563: Zamach na emerytury Demokratów"
[youtube][/youtube]
"Nasila się terror kaczystowski w Polsce. Oto kaczyści podjęli kolejną próbą osłabienia Komitetu Obrony Demokracji uderzając w najwierniejszych z wiernych członków, czyli funkcjonariuszy aparatu bezpieczeństwa PRL. Obecnie najwyższe emerytury byłych utrwalaczy władzy ludowej wynoszą 20 tys. złotych. Wkrótce to się zmieni. Kaczystowski minister Błaszczak już zapowiedział cięcia, w wyniku których najwyższa esbecka emerytura nie będzie przekraczała wysokości przeciętnej emerytury z ZUS, a więc kwoty 2131 złotych. Takiej podłości nie znała historia ludzkości! Za tyle, lub nawet mniej to może żyć jakiś były opozycjonista-reakcjonista i solidaruch walczący, a nie bohater Służby Bezpieczeństwa stojący dziś, tak jak kiedyś na barykadach Demokracji i toczący walkę o to, by było tak jak było. Dlatego też zapowiedziana przez Błaszczaka ustawa dezubekizacyjna to próba zagłodzenia szczerych, polskich Demokratów. Próba, na którą nie można pozwolić! By żyło się lepiej! By żyło się lepiej wszystkim!"
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 12 lip 2016, 22:16

jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 12 lip 2016, 22:38

Hobbysta pisze:"Kaczystowski minister Błaszczak już zapowiedział cięcia, w wyniku których najwyższa esbecka emerytura nie będzie przekraczała wysokości przeciętnej emerytury z ZUS, a więc kwoty 2131 złotych. "
Może w ramach dobrej zmiany i dobrego przykładu kaczystowski minister zacząłby cięcia od siebie, aby mieć przeciętną pensję i żadnych darmowych komórek, aut, biletów itp.? Dopiero co inny minister kwękał, że 500+ jest na kredyt, więc zmiana na pewno by pozwoliła coś zaoszczędzić :)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 12 lip 2016, 22:41

O :)

Znowu niezawodni komentatorzy :lol:

Jeszcze Bassonera brakuje ;)
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 13 lip 2016, 1:49

jestem! spożywam ale już spadam spożywać dalej! ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 13 lip 2016, 10:48

"...Program ?Rodzina 500+? polega na wypłatach po 500 zł na każde drugie i następne dziecko w rodzinie. Pieniądze te powinny być w założeniu wydawane na dzieci, na ich edukację, książki, wyjazdy wakacyjne. Tymczasem pisaliśmy w naTemat, jak po uruchomieniu programu skokowo wzrosła sprzedaż używanych samochodów..."

Rodzina np. 2+3 dostaje nagle zastrzyk finansowy i wreszcie kupuje używany pierwszy swój samochód. Tata całą energię wkłada, aby doprowadzić go do technicznej sprawności i wreszcie wyjechać z całą rodziną na wymarzone od lat "wakacje". Samochód ten będzie ponadto służył rodzinie przez następne lata do normalnego egzystowania, dowożenia dzieci do żłobka, szkoły, na dodatkowe zajęcia, ...
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 13 lip 2016, 12:28

nie wiem po kie licho w ogóle ustosunkowywać się do tak kiepsko napisanego artykułu (gdzie są np. takie kwiatki cyt. "250 na stojąco biło brawo ministrowi, gdy ten mówił o zadłużaniu państwa.")... - 250 czego? złotych, słuchaczy, kurczaków, już pomnę, że cyferkami... żenada... ;-(

"ej! Januszu dziennikarstwa napisz coś, a szybko (może być na kolanie) ale żeby skrytykować pisiorów i Morawieckiego..."

p.s. aleś pojechał z tym pierwszym używanym samochodem panie Hobbysto... jesteś księdzem czy co? a to zdanie podoba mi się najlepiej:
Tata całą energię wkłada, aby doprowadzić go do technicznej sprawności i wreszcie wyjechać z całą rodziną na wymarzone od lat "wakacje"
mogłeś jeszcze wpleść w to syna, który wraz z ojcem wspólnie doprowadza samochód do technicznej sprawności i w ten sposób odbudowują utraconą gdzieś więź ojca z synem, no i mogłeś sprecyzować, że to jakaś Lancia! ;-)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 13 lip 2016, 14:43

bassooner pisze:właśnie dostałem drugi przelew... będzie co do kufla wsadzić ;-)
W taki sposób wykorzystać 500+ i najlepiej razem z dziećmi jest najwłaściwsze? : beczy : : czerwona :

"Ta gmina to prawdziwy bastion PiS [naTemat.pl] "
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, 15:01 przez Hobbysta, łącznie zmieniany 1 raz.

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 13 lip 2016, 15:01

Hobbysta pisze:
bassooner pisze:właśnie dostałem drugi przelew... będzie co do kufla wsadzić ;-)
W taki sposób wykorzystać 500+ i najlepiej razem z dziećmi jest najwłaściwsze? : beczy : : czerwona :
primo raz - nie tobie oceniać jakim ojcem jestem (sugerujesz, że spożywam alkohol z moimi nieletnimi córkami? bo jeśli tak to wiesz, że przegiąłeś! wylewanie na siebie pomyj w dyskusji politycznej to jedno, a mieszanie do tego mojej rodziny to drugie, ja ci w gumofilcach i ze słomą (ja ty to teraz robisz) do domu nie wchodzę)...

primo dwa - to był żart, no ale czego oczekiwać od gościa który wierzy, że katastrofa smoleńska to była inscenizacja, bo skoro wierzy się w takie głupoty to człowiek nie potrafi już odróżnić co jest na serio a co z przymrużeniem oka...

przegiąłeś panie i jeśli tego nie wyczuwasz, to żal mi ciebie...

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 13 lip 2016, 15:35

Znalazł się wrażliwy :lol:
bassooner pisze:...no ale czego oczekiwać od gościa który wierzy,...
w "pancerną brzozę" i zamglone filmiki i zdjęcia nieznanego pochodzenia : yesyes : :lol:

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 13 lip 2016, 15:51

srata tata... jak zwykle zamydlasz, coś tam piszesz odbiegając od tematu, wklejasz uśmieszki. brakuje tylko linka z YT i komentarza z Orwella...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 13 lip 2016, 19:07

Ciekawa dyskusja koledzy :)

A tak w ogóle to analizując dane statystyczne można dojść do ciekawych wniosków.

Otóż patrząc na produkcję papierosów w kresie styczeń - maj 2015 oraz styczeń - maj 2016 to widać wyraźny wzrost bo aż o 25% w roku 2016.

Ciekawe wnioski przynosi również rynek paliw:

otóż import benzyn wzrósł w tym czasie o 54%
import oleju napędowego wzrósł 74%
import gazu ziemnego wzrósł 5%

przy wzroście konsumpcji średni0 na poziomie 13% (benzyna) 10% ( on) 5% (LPG)

Więc średni wzrost konsumpcji mamy na poziomie 10% a średni wzrost importu na poziomie 33%.

Co to oznacza?

Szara, wyjątkowo przestępcza strefa obrotu paliw się kurczy w wyniku zdecydowanych działań rządu. Ten wzrost importu jest oczywiście tylko na papierze. Dotychczas był równie wysoki tylko nie rejestrowany.

Da się? W dyskusjach w tym wątku często słyszałem o bezsensowności działań zmierzających do uszczelnienia systemu podatkowego. To co się wydarza w budżecie 2016 to wyraźny wzrost podatkowy przychodów, szczególnie VAT i akcyzy czyli tych, najbardziej narażonych na działania przestępcze.

Mamy dotychczas taką oto sytuacją, że wzrost przychodów podatkowych równoważy z nawiązką wyższe wydatki związane z 500+. Pozwoli to zamknąć tegoroczny budżet na zaplanowanym poziomie albo nawet z mniejszym deficytem, szczególnie jak sytuacja gospodarcza będzie nieco lepsza od zaplanowanej co jest możliwe.

Oczekuje wiec niecierpliwie na ten moment jak szanowany przeze mnie kolega Luka przyzna mi rację o co poszedł niedawno zakład. :)
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 13 lip 2016, 22:06

Ja nie przyznam - jestem po rozmowie z PKO i wydane warunki zabudowy i wyłączenie ziemi z produkcji rolnej nie kwalifikują obecnie do kredytu hipotecznego.

Trzeba mieć jeszcze jakiś świstek z gminy, że działka jest pod budowę domu. Pani radziła albo sobie ten świstek załatwić albo "poczekać na poprawkę".

Ciekawe, że księżulki mogą sobie z ziemią robić co chcą i jak chcą a ktoś, kto za ciężką kasę i harówę zrujnował się na kawałek własnej ziemi musi jeszcze latać i się prosić o świstki...
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 14 lip 2016, 6:41

darbo pisze:Ciekawa dyskusja koledzy :)

A tak w ogóle to analizując dane statystyczne można dojść do ciekawych wniosków.

Otóż patrząc na produkcję papierosów w kresie styczeń - maj 2015 oraz styczeń - maj 2016 to widać wyraźny wzrost bo aż o 25% w roku 2016.

Ciekawe wnioski przynosi również rynek paliw:

otóż import benzyn wzrósł w tym czasie o 54%
import oleju napędowego wzrósł 74%
import gazu ziemnego wzrósł 5%

przy wzroście konsumpcji średni0 na poziomie 13% (benzyna) 10% ( on) 5% (LPG)

Więc średni wzrost konsumpcji mamy na poziomie 10% a średni wzrost importu na poziomie 33%.

Co to oznacza?

Szara, wyjątkowo przestępcza strefa obrotu paliw się kurczy w wyniku zdecydowanych działań rządu. Ten wzrost importu jest oczywiście tylko na papierze. Dotychczas był równie wysoki tylko nie rejestrowany.

Da się? W dyskusjach w tym wątku często słyszałem o bezsensowności działań zmierzających do uszczelnienia systemu podatkowego. To co się wydarza w budżecie 2016 to wyraźny wzrost podatkowy przychodów, szczególnie VAT i akcyzy czyli tych, najbardziej narażonych na działania przestępcze.

Mamy dotychczas taką oto sytuacją, że wzrost przychodów podatkowych równoważy z nawiązką wyższe wydatki związane z 500+. Pozwoli to zamknąć tegoroczny budżet na zaplanowanym poziomie albo nawet z mniejszym deficytem, szczególnie jak sytuacja gospodarcza będzie nieco lepsza od zaplanowanej co jest możliwe.

Oczekuje wiec niecierpliwie na ten moment jak szanowany przeze mnie kolega Luka przyzna mi rację o co poszedł niedawno zakład. :)
Oby :)
Mam nadzieję że nie do mnie przytyk o bezsensowności uszczelnuenia vatu, bo tego nigdy bym nie powiedział. Lepiej zacznij też analizować o ile wzrosły lub wzrosną wszelkie daniny, bo jeżeli nie zauważasz zmian w tym względzie, to ja taką zmianę ****. Zabrać więcej, żeby więcej rozdać, ot filozofia. Do tego dochodzi tez wzrost miłości rodziców dobswouch dzieci, które gniły w domach dziecka, teraz się przydają :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”