Pytam, bo w Giuliettcie to gónwo jest i trzeba pamiętać za każdym razem jak się podnosi samochód, żeby przy opuszczaniu było to ustawione w odpowiedniej pozycji. W przeciwnym razie trzeba wykonać ponowną regulację świateł. Z deka to upierdliwe jest

nie wiem, ale u mnie w Vectrze jest taki sam czujnik i nie trzeba po podniesieniu wykonywać ponownej regulacji....i nigdy nie zwracałem uwagi na to, aby uistwaić ten czujnik w odpowiedniej pozycji.....Dudi pisze: Giuliettcie to gónwo jest i trzeba pamiętać za każdym razem jak się podnosi samochód, żeby przy opuszczaniu było to ustawione w odpowiedniej pozycji. W przeciwnym razie trzeba wykonać ponowną regulację świateł. Z deka to upierdliwe jest
Tam jest "czujnik" który zawsze po ściągnięciu kół opada ponoć tak mi w serwisie mówili. Mi w ADF Wrocław [...]
Jarku zacznijmy od tego, że w czasie jazdy większość układów samopoziomowania ksenonów nie pracuje. Pracują tylko na postoju. Przyczyna jest prosta - silniczki lamp nie byłyby w stanie tak szybko odpracowywać tego co zada im sterownik na podstawie odczytu z czujników.Jarek_Jarecki pisze:No to wg mnie jest coś nie tak - bo wygląda na to, jak by się coś zacinało, zacierało.
Przypuśćmy, że zapitalasz i wpadasz na jakiś wybój, gdzie urządzenie widzi zmiane poziomu, reguluje strumień świuatał i nie wraca do pozycji....
raczej nie może tak być....czyż nie?
Zaznaczam, że nie mam absolutnie żadnej wiedzy technicznej w tym temacie, ale wydaje mi się to conajmniej dziwne, żeby taka sytuacja była standardem....
A czy zmieniałeś np wahacze przód, bądź robiłeś coś przy zawieszeniu?
Istnieje możliwość, że nie było przeprowadzonej adaptacji ksenonów i stąd taki "babol"....