Zadzwon do serwisu i zapytaj konkretnie. Ja pamietam, ze 3 lata temu tez kupilem wahacze, bo nie byly drogie."Torell007" pisze: Dzięki, w takim razie muszę przeprowadzić rekonesans
Kappa - tulejki wahaczy tylnych
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
to dlaczego w lanci wroclaw wahacz kosztowal w zeszlym roku 400 zeta.cene sobie wymyslilem zeby sobie porobic????"tomek" pisze:Albo eper mi szwankuje albo cos jest nie tak:
drazek (Croma) 82403641 - 255,59
drazek Kappa 46402859 - 86 zl.
Drazek Kappa 46517382 - 140 zl.
Thema 82480032 - 195 zl.
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)
- lukasz22i
- Klubowicz
Ja ostatnio też chciałem wymieni same tuleje na wahaczach wzdłużnych. Zamówiłem u nas w serwisie Fiata (Lancii nie ma) tuleje i jak sie pozniej okazało tuleja mniejsza(tylna) pasowała idealnie, natomiast tulejka przednia okazała sie za mała tzn średnica byłą za mała. I mam problem bo właśnie ta większa ktora nie pasowała bardziej sie tłucze! Koles w serwisie powiedzial ze nie ma oryginalnych tulei tylko całe wahacze, cena jaka podałto 150zł za sztuke. W sumie mam wymienione dwie tuleje ale dalej zawiecha sie tłucze bo dwie bardziej wybite sa niewymienione. Czy można zamowic takie tuleje czy naprawde nikt ich nie robi?
Bolesławiec Lancia Fan!
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Odgrzewam stary temat ale interesuje mnie ile w koncu kosztuje wahacz wzdluzny. Mi w serwisie powiedzieli, ze kolo 400 zl. Makabra.
Jak kupowalem 4 lata temu, to na pewno nie byla to taka cena, max 150 zl.
Ktos kupowal w ostatnim czasie
Jak kupowalem 4 lata temu, to na pewno nie byla to taka cena, max 150 zl.
Ktos kupowal w ostatnim czasie

- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
No niestety stary typ bez zniżek faktycznie około 400 pln, nowy typ coś 200 z haczykiem jak pamiętam.
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
To mnie zmartwiles"prezesjm" pisze:No niestety stary typ bez zniżek faktycznie około 400 pln, nowy typ coś 200 z haczykiem jak pamiętam.

- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Wątek stary ale dla potomnych, jak już Tomasz wcześniej w tym wątku pisał można stosować wahacze z Themy , Cromy , Alfy 164. Odpada problem z brakiem tulejki do Kappy, tulejki do Themy sa dostępne od ręki i kosztuja około 20 do 30 PLN. Wahacz taki pasuje do starego i nowego typu zawieszenia Kappy. Ta tulejka ma oczywiście żywot mniejszy od oryginału w Kappie ale niski koszt rekompensuje chyba częstsze wymiany.
Potwierdzam. Zostało to kilkakrotnie przetestowane i wszystko pasuje"prezesjm" pisze:Wątek stary ale dla potomnych, jak już Tomasz wcześniej w tym wątku pisał można stosować wahacze z Themy , Cromy , Alfy 164. Odpada problem z brakiem tulejki do Kappy, tulejki do Themy sa dostępne od ręki i kosztuja około 20 do 30 PLN. Wahacz taki pasuje do starego i nowego typu zawieszenia Kappy. Ta tulejka ma oczywiście żywot mniejszy od oryginału w Kappie ale niski koszt rekompensuje chyba częstsze wymiany.

Zaczyna mi stukać tylne zawieszenie, przypuszcam że do wymiany są tylne wachacze, z tego co czytam pasują od Cromy, Alfy 164 czy Themy.
Teraz moje pytanie - ile te wachacze w końcu kosztują, jak patrzyłem w Eperze
http://www.fiat-bg.com:7080/cgi-bin/nar ... 4430500003
część nr8
to wychodzi że kosztują 400 zł prawie, a tu czytam że kosztują od Cromy koło 90 zł. Jak to w końcu jest.
Teraz moje pytanie - ile te wachacze w końcu kosztują, jak patrzyłem w Eperze
http://www.fiat-bg.com:7080/cgi-bin/nar ... 4430500003
część nr8
to wychodzi że kosztują 400 zł prawie, a tu czytam że kosztują od Cromy koło 90 zł. Jak to w końcu jest.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Chyba nr 10."Marcin_D" pisze: część nr8
PRzeczytaj jeszcze to:
Moj boj z wahaczami.
Generalnie lepiej kupic uzywki od w/w aut i wstawic nowe tulejki!!!
Czytalem, czytałem. Rzeczywiście chodzi o 10, pomyliłko mi się.
Lancia i jeszcze raz Lancia