Hobbysta pisze: ↑16 paź 2019, 9:57
Stachoo, bardzo ciekawy ten podnośnik.
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=EuijPL7yKpI[/youtube]
Opisałeś i zaprezentowałeś go bardzo dokładnie, ale cena jaką Ty dałeś za ten zestaw chyba nie jest jakąś tajemnicą?
Chyba podałeś maksymalną wysokość po złożeniu (13 cm), a po zniżeniu kółeczek ile jest?
Jaki jest ciężar (oczywiście samej podstawowej konstrukcji - chodzi mi o możliwość jej oparcia bokiem przy ścianie) i wymiary podnośnika po złożeniu?
Pozdrawiam
Szczerze mówiąc nie mierzyłem na max obniżonym, myślę, że 10-11cm. Sam podnośnik waży 280kg. Cena...... około dychy trzeba liczyć i.....
Jam_Belfegor pisze:
He he poznałem cenę tego podnośnika i powiem koparka mi opadła. Spodziewałem się coś koło piątki a cena jak za dobrej klasy podnoski stacjonarny dwukolumnowy. Niemniej sam podnośnik bardzo fajny i gdyby nie zaporowa cena pewnie bym o nim myślał. Bardzo fajna opcaj dla kogoś kto nie ma miejsca ni warunków dla stacjonarnego podnośnika... nic no szkoda
No właśnie. Cena jest zaporowa i gdybym nie miał wizji przyszłościowych i planów iż maszyna będzie na siebie zarabiać, to w życiu bym sobie na takie coś nie pozwolił

W każdym razie w moim przypadku (nie licząc połowy tańszych chińczyków - inne wymiary nośność i w ogóle wykonanie) była to jedyna sensowna opcja. Działając jako firma, do dwukolumnowego musiałbym doliczyć jeszcze koszt projektu fundamentu i jego wykonanie, projekt i wykonanie instalacji el. itd. itd. nie wspominając o braku miejsca. Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.
Pozdrawiam
Kappa 2.4 20V 2000r.