Dobry wieczór.
Trochę się zeszło ze sprawdzeniem teorii ,czekałem na możliwość podłączenia do lexii.
Bezkosztowego.

W zakładce przygotowanie pojazdu (diagbox) nie znalazłem nic odnośnie możliwości zmiany głośności ani radia ,ani pikacza czujników cofania.
Kilka kliknięć do jakiego kraju auto, włącz światła ... test akumulatora. Następnie 10 min oczekiwania i tyle w zasadzie.
Owszem jeśli czujniki wykryją przeszkodę radio cichnie ,natomiast same pikanie jest tak masakrycznie ciche że musi być absolutna cisza i w aucie ,jak i okolicy.
Faktycznie dobiega ono z okolic tylnego słupka. Wrócę do tematu gdy zrobi się cieplej . Poświęcę sobotę i rozbiorę tył .
O wynikach oczywiście powiadomię.
Póki co przełączyłem emisje pikania na brzęczyk pod kierownicą, działa
Audio gra fatalnie ! Wiem że jest to temat bardzo indywidualny . Daleko mi do audiofila ,natomiast czasami lubię posłuchać muzyki głośniej .
do skali 20 jest raczej cicho ( poziom nie przeszkadzający w rozmowie)
Głośno to poziom 27 . max 30 i jest to już raczej kakofonia pierdzenia, trzasków i rozległych ran uszu i okolic. Niezależnie od źródła (cd ,radio ...)
Na wiosnę spróbuję wymienić wszystkie głośniki na zestawy odseparowane i zobaczymy. Czy to fatalne głośniki czy raczej uszkodzone radio.
Powiem Wam że kiedyś dawno ,dawno teamu jeździłem taką Phedrą służbową 109KM . Wtedy byłem zachwycony.
Dziś mam swoją.
170KM robi swoje, jeździ mi się równie fajnie, możliwość przewiezienia pralki i lodówki razem
Ale te drobne niedoskonałości spędzają mi sen z powiek.
Dziś podłączyłem diaga i wyszło jeszcze kilka innych kwiatków.
Nic poważnego ale jak znam siebie będę z tym walczył do utraty sił .Mojego albo jej

Także zapewne jeszcze będzie okazja spotkać się na forum albo z moimi pytaniami ,albo wyjaśnieniami jak ... to lub tamto
Niestety nie dysponuje Garażem and czym mocno ubolewam ,w Wawie koszt wynajęcia garażu to koszt odstępnego mieszkania w małym mieście
także czekam do wiosny ,pierwszych kwiatków i mocno + temperatur.
Za pomoc ,zabranie głosu w dyskusji serdecznie dziękuje.
Gdyby ktoś jednak wiedział z marszu gdzie są te ustawienia poziomu głośności chętnie poczytam.
Dziękuje
Adam