To w takim razie chyba nie spieszy Ci się z wymianą aż tak bardzo jakby wskazywało "poganianie" wszystkich na forum. Byłem święcie przekonany, że otworzysz sobie ten filmik i na jego podstawie lampę, po czym wymienisz żarówkę. Jedną już masz, dokupić drugą z bagnetem za 3 czy 5 ziko chyba nie jest wielkim problemem. Któraś przypasuje.
Jak można się domyślić nikt z wypowiadających się nie wymieniał tej żarówki, bo mu się nie spaliła. Chyba, że chciałbyś, aby ktoś to sprawdził za Ciebie, choć nie musi.
Uzyskać tu odpowiedź to duże wyzwanie, bo to forum jest prawie martwe. Prezes nie ma już dawno Delty a jednak coś próbował podpowiedzieć, tylko że nie podał rozwiązania na tacy, więc "wypowiedział się nie na temat".
Eper również pokazuje jakiś wynalazek wyglądający bardziej jak ksenon a wpisane ma "W16".
Zrzut ekranu 2024-01-22 183520.jpg
Z tyłu lampy jest wtyczka kątowa, więc możliwe, że wygląda to jak w Pandzie:
Zrzut ekranu 2024-01-22 184704.jpg
Jeśli to wciąż za mało - przykro mi, ale sam musisz rozebrać lampę. Ja zrobię to wtedy, kiedy mi się przepali żarówka
No i pytanie czy istnieje w ogóle żarówka 16W z bagnetem, bo słyszałem o R5W, R10W czy P21, ale ani P16 ani R16 nie kojarzę, zatem z dużą dozą prawdopodobieństwa można chyba przyjąć, że to jednak jest W16W tylko wujowo narysowana w Eperze a w instrukcji pomylona literka w tabelce rysunków.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205