Lybra- co lepsze skóra czy Alcantara?
Moderator: stabraf
wiec.... sprawa rozwiazana, wybralem... lepszy stan techniczny
no i wyszlo ze bedzie alcantara. Autkiem postaram sie pochwalic jeszcze przed swietami.

- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
"mglod7" pisze:Autkiem postaram sie pochwalic jeszcze przed swietami.
Krajan - przyznawaj się i to szybko co tam kupiłeś.
:)
Pozdrawiam.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
A to twoja lyberke widzialem wczoraj w LT
Wiec przybedzie nam Lybr we Wroclawiu (i to o dwie
) ale chwalic sie bede za pare dni bo jeszcze wszystkiego nie dogralem

- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
"mglod7" pisze:A to twoja lyberke widzialem wczoraj w LT
Nawet mi nie przypominaj...
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
Congrats! A już o mało nie kupiłeś marei ( w sumie też zacna ale nie ta klasa ). Cierpliwość popłaca"mglod7" pisze:wiec.... sprawa rozwiazana, wybralem... lepszy stan technicznyno i wyszlo ze bedzie alcantara. Autkiem postaram sie pochwalic jeszcze przed swietami.

Jeszcze nie dziękuję, jeszcze wszystko w trakcie załatwiania, ale już tuż tuż się pochwalę 

Czyżbym to koledze zwinął sprzed nosa tą czarnulke z LT? 

- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
czyli jednak lybra"mglod7" pisze:A to twoja lyberke widzialem wczoraj w LTWiec przybedzie nam Lybr we Wroclawiu (i to o dwie
) ale chwalic sie bede za pare dni bo jeszcze wszystkiego nie dogralem

a poważnie to gratuluje decyzji i zyczę bezawaryjnej ekspolatacji - uszczknij rąbka tajemnicy i napisz chociaż cz diesel czy benzin

ja alternatywnie biore pod uwage lybrę w jtd ale prym w wyborze dalej wiedzie AR 156 jtd
a co do Kappy to pojechała do Warszawy

pozdrawiam i do zobaczenia na wrocławskich ulicach
Czekamy na bliższe informacje i foty Twojego nabytku.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
może lepiej nie zapeszaj - mnie ostatnio sprzed nosa zgarnęli AR 156 jakiej szukałem ale to moja wina bo mogłem się szybciej decydować
(

-
- Forumowicz/ka
OT malutkie;
Norbert nie wierzę. Przed kupnem kappy stałem pred wyborem AR 156 i kappa. Mam ddwoje dzieci i psa wybór padł na kappe .Dodatkowo pomogli mi użytkownicy AR z forum Alfy.Poczytałem sobie o ich kółopotach i problemach i ... odechciało mi sie.
Ale też przyznam sie że przez wizytę u p. Józefa zaczynam myśleć o sprzedaży Kappy.
Ta AR 166 która stała u niego ..dotychczas tylko widzialem to z zewnątrz ui się nie interesowałem.A teraz zaczynamo takiej poważnie myśleć.
Ale zeby Kappe zamienić na jakiegoś bzyczka dla małolatów?
Norbert nie wierzę. Przed kupnem kappy stałem pred wyborem AR 156 i kappa. Mam ddwoje dzieci i psa wybór padł na kappe .Dodatkowo pomogli mi użytkownicy AR z forum Alfy.Poczytałem sobie o ich kółopotach i problemach i ... odechciało mi sie.
Ale też przyznam sie że przez wizytę u p. Józefa zaczynam myśleć o sprzedaży Kappy.
Ta AR 166 która stała u niego ..dotychczas tylko widzialem to z zewnątrz ui się nie interesowałem.A teraz zaczynamo takiej poważnie myśleć.
Ale zeby Kappe zamienić na jakiegoś bzyczka dla małolatów?
Lancia Kappa 3.0 V6 24v
są silniki, i jest V....
są silniki, i jest V....
Panowie, porównywanie 166 do 156 jest nie na miejscu 

Pozdrawiam Pablo
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
małolatę uznaje za komplement 
na dzień dzisiejszy nie jest mi potrzebne auto wielkości kappy dlatego zmieniam na 156 - może jak pojawi sie drugi bejbiś to będę pod przymusem zmiany - zresztą autem jeżdżę zwykle 1 rok max 2 lata tak wiec może next będzie 166 albo coś jeszcze innego

na dzień dzisiejszy nie jest mi potrzebne auto wielkości kappy dlatego zmieniam na 156 - może jak pojawi sie drugi bejbiś to będę pod przymusem zmiany - zresztą autem jeżdżę zwykle 1 rok max 2 lata tak wiec może next będzie 166 albo coś jeszcze innego

No i jest!!! Juz przed domem
Lybra 1.9 jtd '01 z LT, zielony metlic, orzechowa alcantara (oryginalna nazwa Tobacco Alcantara- co w sumie oddaje jej rzeczywisty kolor), navi, tel, alarm, parktronic
Smignela dzis z Lodzi do Wrocka ze spalaniem srednim 5.1l/100km przy predkosci sredniej 90km/h (po drodze dwa korki 20 minutowe- czestochowa pod jasna gora i za opolem tuz przed autobahnem).
Zonie sie podoba, dzidziolowi tez (corcia zasnela po 20 sekundach jazdy
).
Zdjecia porobie jk tylko snieg u nas we Wro sie roztopi bo dzis zawieje i zamiecie byly).
Dzieki za wszystkie wskazowki i rady!!
Pozdrawiam!
PS.
Afamia powiem szczerze ze jeszcze w LT jak juz pojechaliscie to stwierdzilem ze w sumie dobrze sie stalo, moja zona za cholere nie chciala skory, a w sumie jasne chodniki i wnetrze bagaznika mnie nie odpowiadalo- ale Lyberka baaardzo zacna, dzis widzialem ze ja przygotowuja, wiec juz pewnie niedlugo bedzie brum brum
NorbiwolowJeszcze raz dziekuje za okazanie Kappy- egzemplarz super, ale jednak potrzebowalismy kombi- co do wyboru Lybra czy 156, to jak najbardziej lybra- po wroclawiu dlugo 156ka nie pojezdzisz z jest ultra delikatnym zawieszeniem. Moj bardzo bliski znajomy mial takowa i co rusz robil zawieche i raz miske olejowa stracil pod tesco na dlugiej...

Smignela dzis z Lodzi do Wrocka ze spalaniem srednim 5.1l/100km przy predkosci sredniej 90km/h (po drodze dwa korki 20 minutowe- czestochowa pod jasna gora i za opolem tuz przed autobahnem).
Zonie sie podoba, dzidziolowi tez (corcia zasnela po 20 sekundach jazdy

Zdjecia porobie jk tylko snieg u nas we Wro sie roztopi bo dzis zawieje i zamiecie byly).
Dzieki za wszystkie wskazowki i rady!!
Pozdrawiam!
PS.
Afamia powiem szczerze ze jeszcze w LT jak juz pojechaliscie to stwierdzilem ze w sumie dobrze sie stalo, moja zona za cholere nie chciala skory, a w sumie jasne chodniki i wnetrze bagaznika mnie nie odpowiadalo- ale Lyberka baaardzo zacna, dzis widzialem ze ja przygotowuja, wiec juz pewnie niedlugo bedzie brum brum

NorbiwolowJeszcze raz dziekuje za okazanie Kappy- egzemplarz super, ale jednak potrzebowalismy kombi- co do wyboru Lybra czy 156, to jak najbardziej lybra- po wroclawiu dlugo 156ka nie pojezdzisz z jest ultra delikatnym zawieszeniem. Moj bardzo bliski znajomy mial takowa i co rusz robil zawieche i raz miske olejowa stracil pod tesco na dlugiej...
Fakt, beżowy bagażnik trochę mnie przeraża, ale nic to. Gratuluje zakupu!