Lybra - LED zamiast żarówek żarnikowych
Re: Lybra - LED zamiast żarówek żarnikowych
Ja podczepie sie pod temat zeby nowego nie zakładać. Ostatnio wymieniałem żarówke w Małej Czarnej, a że supermarket był niedaleko to postanowiłem kupic tam. Oprócz standardowych (lub +50% światła itp.) znalazłem mase rożnych rodzajów H7-emek w tym jakieś fioletowe, niebieskie, extra białe, zółte...
I tu pytanie: czy używanie takich żarówek nie jest zabronione? Oślepia to strasznie...
I tu pytanie: czy używanie takich żarówek nie jest zabronione? Oślepia to strasznie...
a ja tylko powiem,że normalne H6W zamieniłem na ledy z CAN-BUS i one nie powodują błędu żarówek, dodatkowo zaoszczędziłem parę złotych kupując taką żarówkę,ale w odmianie T4W i spiłowałem ząbek,błędy znikły,a zobaczymy jaka będzie żywotność takich ledów
aukcja: 1486828831 - 13.99zł (więc chyba nawet taniej niż org. H6w)
Lancia Lybra SW 2.0 20V
- Barton
- Forumowicz/ka
- Imię: Bartek
I jak Ci to świeci? Faktycznie mocno? Mona na nich jeździć w dzień?Fiorino pisze:a ja tylko powiem,że normalne H6W zamieniłem na ledy z CAN-BUS i one nie powodują błędu żarówek, dodatkowo zaoszczędziłem parę złotych kupując taką żarówkę,ale w odmianie T4W i spiłowałem ząbek,błędy znikły,a zobaczymy jaka będzie żywotność takich ledów
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Jak dobrze rozumiem, kolega pisze o pozycjach (bo takie żarówki - H6W - są tylko w pozycjach). Więc pojeździć się na nich za bardzo nie dadrv pisze:I jak Ci to świeci? Faktycznie mocno? Mona na nich jeździć w dzień?Fiorino pisze:a ja tylko powiem,że normalne H6W zamieniłem na ledy z CAN-BUS i one nie powodują błędu żarówek, dodatkowo zaoszczędziłem parę złotych kupując taką żarówkę,ale w odmianie T4W i spiłowałem ząbek,błędy znikły,a zobaczymy jaka będzie żywotność takich ledów

- Barton
- Forumowicz/ka
- Imię: Bartek
Też mi się tak wydaje ale zapytać można jak już Kolega poczynił taką modyfikacjęDudi pisze:Jak dobrze rozumiem, kolega pisze o pozycjach (bo takie żarówki - H6W - są tylko w pozycjach). Więc pojeździć się na nich za bardzo nie dadrv pisze:I jak Ci to świeci? Faktycznie mocno? Mona na nich jeździć w dzień?Fiorino pisze:a ja tylko powiem,że normalne H6W zamieniłem na ledy z CAN-BUS i one nie powodują błędu żarówek, dodatkowo zaoszczędziłem parę złotych kupując taką żarówkę,ale w odmianie T4W i spiłowałem ząbek,błędy znikły,a zobaczymy jaka będzie żywotność takich ledów
aukcja: 1486828831 - 13.99zł (więc chyba nawet taniej niż org. H6w)![]()

nie rozumiem pytania czy można na nich jeździć w dzień
to nie są DRL
ale fotki poczynię jak nie zapomnę
to nie są DRL
ale fotki poczynię jak nie zapomnę

Lancia Lybra SW 2.0 20V
Też kupiłem diodowe z can bus - nie generują błędów, ale oprawka H6W. Trzeba uważać na wysokość żarówki diodowej - ograniczona ilość miejsca w lampach - dioda ma 5 diod potrójnych i w nocy świeci całkiem nieźle, natomiast w dzień tak sobie - w lampie jest osłonka rozpraszająca światło na boki i do tyłu...
Jednakże z racji swojej barwy wpadającej w fiolet budzi moje kontrowersje - świeci słabiej niż oryginalna H6W, jednakże lepiej niż spiłowana T4W...
Jednakże z racji swojej barwy wpadającej w fiolet budzi moje kontrowersje - świeci słabiej niż oryginalna H6W, jednakże lepiej niż spiłowana T4W...
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
podłącze się pod temat bo mi znowu usuną he a więc tak mam dylemat jaki żarnik xenonowy wybrać Philipsa czy Osram jaki lepszy i za ile kupić żeby oryginał zakupić na allegro ?
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Jeśli nie było oryginalnych ksenonów w samochodzie nie można zakładać żadnych żarników ani innego druciarstwa, które powinno być podstawą zabrania dowodu rejestracyjnego przez policję. Co innego montowanie homologowanych kloszy, całej elektroniki i czujników zgodnie ze sztuką.redy19 pisze:podłącze się pod temat bo mi znowu usuną he a więc tak mam dylemat jaki żarnik xenonowy wybrać Philipsa czy Osram jaki lepszy i za ile kupić żeby oryginał zakupić na allegro ?
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Po pierwsze nie pytam się czy mogę czy nie mogę bo to moja sprawa czy mi dowód zabiorą a po drugie mam oryginalne xenony i chce żarnik wymienic i pytam jaki żarnik wybrac jak napisałem .
-
- Klubowicz
Ale wątek jest o ledowych zamiennikach żarówek postojowych a nie ksenonach. Jeśli masz oryginały, to w porządku, zwracam honor. Po prostu był tu wysyp tematów o różnej maści wynalazkach z Allegro. A to już nie dotyczy tylko kierowcy, który je zamontował, ale pozostałych uczestników drogi oślepianych tymi wynalazkami.
witam,
jako że padła mi znowu jedna H6W.... zaczołem poszukiwania.
trafiłem do firmy jafra,
reszta sprzedających na pytania o dobrej jakości ledy, na prośbę o poradę [jakie kupić], itp nie odpowiedziała.
sklep w moim miescie chyba sie boji sprzedawac produkty lokalnie, bo nie odpisali na ani jedną z kilku wiadomości.
w firmie jafra:
1: dowiedzialem, sie, że najlepiej kupić diody z jak najmniejszą ilością elementow sSMD. takie zarowki są najbardziej trwałe, naj mniej się grzeją itp. - a co istotne dla mnie nie świiecą też 'dresiarsko'
2: że w nowym ypsilonie, mimo can-bus auto wali nadal bledem.
3: polecono mi najtanszy zamiennik dla h6w.
zakupilem,.
mam od 3 dni w aucie -
swieci OK,
bledu nie daje,
koszt: ~45 zł.
jeśli się nie zepsują przez około rok, to już będę zadowolony.
wyciąganie lewej lampy w celu wymiany h6w poprostu jest masakrą.
tak czy inaczej: polecam. mam nadzieje że rozwiąze to problem postojowek na dobre.
jako że padła mi znowu jedna H6W.... zaczołem poszukiwania.
trafiłem do firmy jafra,
reszta sprzedających na pytania o dobrej jakości ledy, na prośbę o poradę [jakie kupić], itp nie odpowiedziała.
sklep w moim miescie chyba sie boji sprzedawac produkty lokalnie, bo nie odpisali na ani jedną z kilku wiadomości.
w firmie jafra:
1: dowiedzialem, sie, że najlepiej kupić diody z jak najmniejszą ilością elementow sSMD. takie zarowki są najbardziej trwałe, naj mniej się grzeją itp. - a co istotne dla mnie nie świiecą też 'dresiarsko'
2: że w nowym ypsilonie, mimo can-bus auto wali nadal bledem.
3: polecono mi najtanszy zamiennik dla h6w.
zakupilem,.
mam od 3 dni w aucie -
swieci OK,
bledu nie daje,
koszt: ~45 zł.
jeśli się nie zepsują przez około rok, to już będę zadowolony.
wyciąganie lewej lampy w celu wymiany h6w poprostu jest masakrą.
tak czy inaczej: polecam. mam nadzieje że rozwiąze to problem postojowek na dobre.
pozdrawiam, Bartek
Lancia Kappa Coupe 2.0 16VT
Lancia Y 1.4 '2008
Fiat 125 - w remoncie:)
była Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa
Była Lancia Y 1.2 '2002
Lancia Y 1.4 '2008
Była Lancia Y 1.2 '2002
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
dokładnie te za 19 zł.
świecą mocniej niż tradycyjna h6w tak na oko.
tak że faktycznie sensu niema kupować z większą ilością elementów.
tym bardziej, że im więcej elementów tym większa temperatura która jest głównym zab[color=#FF0000]ó[/color]jcą tego typu żarówek.
świecą mocniej niż tradycyjna h6w tak na oko.
tak że faktycznie sensu niema kupować z większą ilością elementów.
tym bardziej, że im więcej elementów tym większa temperatura która jest głównym zab[color=#FF0000]ó[/color]jcą tego typu żarówek.
pozdrawiam, Bartek
Lancia Y 1.4 '2008
Była Lancia Y 1.2 '2002
Lancia Y 1.4 '2008
Była Lancia Y 1.2 '2002
-
- Klubowicz
a ja mam wsadzone 4-watowe. z upiłowanym jednym bolcem. jeżdżą już ze mną pół roku bodajże i nadal świecą. może dlatego że jeżdżę na dziennych i rzadko kiedy je włączam. Koszt żaróweczki 1-2zł (zależy od sklepu).
A że świeci trochę słabiej... ważne że świecą i na ICSie błędu nie wywalają.
A że świeci trochę słabiej... ważne że świecą i na ICSie błędu nie wywalają.
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy