Re: Dedra - po jakim przebiegu pada przekladnia ?
Dedra - po jakim przebiegu pada przekladnia ?
...kierownicza ? tudziez zwana maglownica ?
Nie tyle co pada ale dostaje juz luzow ?

Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

Teraz mam 175 tys. i nic się nie dzieje !"Kubek" pisze:...kierownicza ? tudziez zwana maglownica ?Nie tyle co pada ale dostaje juz luzow ?
W Ritmie luzy pojawiły mi się ~300 tys , a ~350 tys - pękła !
Kiedyś: 3 Zastavy 1100; 4xFiat Ritmo (65, 85, 90, 100); Fiat 126; 2xAlfa 33 1,5 i 1,3; Citroen Saxo 1,1; Tempra SW 4x4; Brava 1,6 16V; Dedra SW 2,0 16V , Dedra SW 1,8 8V; Delta 1,6 16V, Lancia Y 1,4; Alfa 156 2,0 JTS
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Zależy ....np brak osłon gumowych i piach na zebach załatwi ci sprawę w ciągu kilku mięsięcy , brak amortyzatorów też skróci życie , brak dobrej geometrii powoduje powstawanie naprężen wiec......"Kubek" pisze:...kierownicza ? tudziez zwana maglownica ?Nie tyle co pada ale dostaje juz luzow ?

Przekładnia powinna bezawaryjnie wytrzymywac przebieg 200 tys km , ale najlepiej poprostu stosowac zasady przeglądu i weryfikacji częsci po 15 000 czy też zgodnie z zaleceniami producentów - nie bez kozery powinno sie regularnie zaglądać "pod auto"

To nie dobrze, bo to by znaczylo ze mnie ktos oszukal na przebiegu mojego auta, bo moja maglownica juz sie sypie, bede ja wymienial a auto ma niby 120 tys przebiegu. !!! Pompa tez troche wyje, maglownica ma luzy dosc spore ale oleju nie bierze. Z tym ze drazki, lozyska, wachacze itp wszystko okey, amorki 65 % sprawnosci. Cisniennie na cylindrach 12 barow, siedzenia tylko delikatnie wytarte ( jedno ) gumy na pedalach, prawie idealne, a wedlug papierow wynikalo ze auto mialo do 2000 roku zrobione 106 tys km po czym przez 5 lat nie bylo za nie placone OC w ogole. Jak je tez kupilem to nic nie stukalo itp, zawieszenie igla, po pol roku dopiero zaczelem odczuwac luzy na przekladni.

-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Zużycie przekładni nie jest dowodem przebiegu - przestań panikować
,
Może gdzieś trafiłeś na dziure ,uderzyłeś w kraweżnik , tafiłeś na robiona w poniedziałek

Może gdzieś trafiłeś na dziure ,uderzyłeś w kraweżnik , tafiłeś na robiona w poniedziałek

"lancia1969" pisze:Zużycie przekładni nie jest dowodem przebiegu - przestań panikować,
Oby Oby,

- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Oj Kubek Ty to masz pecha
Ja mam aktualnie przebieg 157 tys. km i nic się niedzieje złego z układem kierowniczym