Dedra - dziwne dźwięki podczas przyspieszania
kiedy dodaje gazu podczas jazdy słyszę dziwny dźwięk, jakby łomot czy tłumione tarcie (nie wiem jak to nazwać).
dzwięku tego nie słychać kiedy dodaję gazu na postoju i gdy samochód jedzie na luzie.
co to może być?
dzwięku tego nie słychać kiedy dodaję gazu na postoju i gdy samochód jedzie na luzie.
co to może być?
moze masz luzy na prowadnicach zaworowych tez tak mialem w cromie na postoju super a jak dodawalem gazu podczas jazdy to jak dtukalo ale podczas jazdy spokojnej bez dodawania gazu niebylo slychac
DEDRA INTEGRALE
rok 1992, skóra, przebieg 200 tys
180 pajacyków pod maska
STAG 300
661315659
180 pajacyków pod maska

STAG 300
661315659
Gdzie sa te prowadnice ?
, Albo seba mozesz miec tak jak ja przekladnia moze miec luzy, ewentualnie lozyska.

Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

prowadnice zaworowe sa w glowicy (takie rureczkie w ktorych chodza zawory. Jesli oczywiscie slychac takie klekotanie, stukanie podczas przyspieszania. to slychac podczas obciazania silnika.
DEDRA INTEGRALE
180 pajacyków pod maska
STAG 300
661315659
180 pajacyków pod maska

STAG 300
661315659
aaa czaje chodzi o luzy na zaworach
nie zczailem na poczatku, zmyliles mnie tymi prowadnicami 

-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Re: Dedra - dziwne dźwięki podczas przyspieszania
Proponuje podjechać do warszatu i poprosić o diagnozę przecież to nic nie kosztuje"seba" pisze:kiedy dodaje gazu podczas jazdy słyszę dziwny dźwięk, jakby łomot czy tłumione tarcie (nie wiem jak to nazwać).
co to może być?

Co Ty się z tą maglownicą uczepiłeś."Kubek" pisze:Gdzie sa te prowadnice ?, Albo seba mozesz miec tak jak ja przekladnia moze miec luzy, ewentualnie lozyska.

Dedra 2.0 TDS
Bo wiem jak potrafi halasowac 

- Patryklancia
- Specjalista ds. części zamiennych
Re: Dedra - dziwne dźwięki podczas przyspieszania
niepamiętam czy to ty mnie pytałeś czy ktoś inny ale możliwe.. chodziło o łożyska na wałkach wyrównoważających -miały luzy usunięte to zostało tzn. wymieniłeś łożyska tak jak pisałem"seba" pisze:kiedy dodaje gazu podczas jazdy słyszę dziwny dźwięk, jakby łomot czy tłumione tarcie (nie wiem jak to nazwać).
co to może być?

Kubek ma całkowitąrację z tą maglownicą, potrafi strasznie hałasować."Kubek" pisze:Bo wiem jak potrafi halasowac
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Ale czy również przy dodawaniu gazu podczas jazdy na wprost ?"Marcin_D" pisze:Kubek ma całkowitąrację z tą maglownicą, potrafi strasznie hałasować."Kubek" pisze:Bo wiem jak potrafi halasowac
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)

Co ma dodawanie gazu do maglownicy?"Marcin_D" pisze:Kubek ma całkowitąrację z tą maglownicą, potrafi strasznie hałasować."Kubek" pisze:Bo wiem jak potrafi halasowac
Dedra 2.0 TDS
A czy lozyska halasuja jak sie stoi ? a czy drazki kierownicze halasuja jak sie stoi, czy wachacze i stabilizatory halasuja jak samochodu stoi czy jak sie doda gazu i sie zaczyna jechac ?
A tym bardziej maglownica, caly wal obrotowy te kola sie na czyms kreca 

Te Quba, teraz to ja nie qumam. Jakie koła w maglownicy ? Co ma wspólnego maglownica z wałem obrotowym ?"Kubek" pisze: A tym bardziej maglownica, caly wal obrotowy te kola sie na czyms kreca
A nie obija Ci się o coś rura wydechowa ?
P.S.
Jak miałem luzy na łożyskach na wałkach wyrównoważających to waliło też a bioegu jałowym.
homo homini Lancia (est)
)

Ja też nie rozumiem.
Dodawanie gazu nie wpływa na maglownicę.

Dedra 2.0 TDS