Delta II TD - zawieszenie silnika
Delta II TD - zawieszenie silnika
Mam Pytanie, jak umocowany jest silnik w delcie 1,9 td. Od pewnego czasu strasznie mi nim szarpie, tzn, np jak cofam to az mi przeguby strzelaja, bo chyba silnik tak sie odchyla, wiec podejzewam ze to poduszki gdzies pry skrzyni, te tylne. Trudno jest je wymienić, ile icjh jest, jakać orientacyjna cena? Drugie pytanie to jaki olej silnikowy wlać, Delta ma przejechane 230tys. niewiem co bylo lane wczesniej...:/ ??
Delta TURBO diesel
by madman 

Delta - zawieszenie silnika TD
poduszki kosztują z zasady do 100zł za szt. Cały zespół jest podwieszony na trzech poduszkach, a najszybciej wybija się tylna poduszka skrzyni. z wymianą nie powinno być problemów choć do wymiany właśnie tej tylnej przydaje się kanał.. aha, i nie polecam jakichś chińskich podrób, po wymianie bywa czasem gorzej niż przed. ale europejskie zamienniki typu impergom powinny dać radę.
olej - hmm.. wałkowany temat milion razy i każdy tutaj będzie próbował Ci zachwalić olej taki, jak on leje
olej - hmm.. wałkowany temat milion razy i każdy tutaj będzie próbował Ci zachwalić olej taki, jak on leje

jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]

a może to nie wina poduszek tylko kończącego sprzegła /co do oleju ja wlałem do swojej ELFa Turbo Diesla 15W40 pamiętaj by zmieniac co 7.5 tyś km
Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
na 99% to poduszka, spoko co do ceny i wogole, myslalem ze bedzie to znow kosztowac z 600zł
Będe wymienial rozrzad i olej to przy okazji wymienie tez ta poduszkę. Dzieki za Info. Pozdrawiam 
P.s Egon mam pytanie czy moglbys zrobic jakies fotki jak to u Ciebie wygląda pod maską, bo u mnie straszny "balagan" panuje... thx z gory

P.s Egon mam pytanie czy moglbys zrobic jakies fotki jak to u Ciebie wygląda pod maską, bo u mnie straszny "balagan" panuje... thx z gory

Delta TURBO diesel
by madman 

Lancia Klub Polska - Łódź
Pomocy!! ;D
Słuchajcie mam kolejny problem, chodzę po sklepach i nigdzie nie maja tej poduszki, ani nie potrafia znaleźć jej w katalogach, czy ktos mglby jesli ma np. ePera znaleźć mi nr katalogowy tej poduszki? niewiem dlaczego ale niechce mi dzialac internetowa wersja epera..:/
Delta TURBO diesel
by madman 

A propos internetowego katalogu, to trzeba go niestety otwierać w Internet Explorerze, w Firefoxie czy Operznie nie działa 

Ogólnie z tymi poduszkami jest bardzo cięzko,jeżeli chodzi o zakup po prostu ich nigdzie nie ma a cena w sklepie we wrocku babka mi mówiła że ostatnim razem jak miala to po 170 zł .
Była lancia dedra 2,0tds ,Teraz lancia lybra 2,4 jtd

nr.2 wkładka elastyczna nr.kat.7652240
nr.3 wkładka elastyczna nr.kat.7661889
Pozdrawiam Dziadek
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
na moje oko poduchy są takie same jak u mnie, w silniku 1.8 8v, ale nawet na allegro tego nie ma. może poszukaj na szrocie z jakiegoś tipo albo tempry benzynowej, nie będzie pewno taka roztłuczona.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Kupielm poduszkę (nowa 39zł) ale taeraz najlepsze, zalożylem i zamiast lepiej tojest gożej, telepie mi calym autem tak jakby to bylo wszystko na sztywno zrobion :/ niewiem co jest grane:/ :/

Delta TURBO diesel
by madman 

Spróbuj popuścić śruby o pół obrotu.
Pozdrawiam Dziadek
MAm pytanie dotyczące sprzęgła.... Przy ruszaniu , tzn popuszczaniu powoli sprzegla i bez dodawaniu gazu strasznie telepie mi autkiem, tak samo na wstecznym jak i na jedynce, kiedy dodam wiecej gazu to jest trochę lepiej. Mam pytanie konczy mi sie sprzęgło? ale jesli tak to co dokladnie? Docisk, czy tarcza, a moze jedno i drugie? nie chcę z góry kupować kompletu po czym okaze sie ze to jakaś ****...
Delta TURBO diesel
by madman 

- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
zazwyczaj wymienia sie komplet tarcza+docisk+sprzęgło. ale jak chcesz koniecznie zaoszczędzić to kup sama tarcze, i ew, lożysko jak będzie roztłuczone.
nie lepiej kupic całosć i mieć spokój X kilometrów?
nie lepiej kupic całosć i mieć spokój X kilometrów?
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
no tak, tyle że komplet 500zł, +wymiana jakieś 300zl, wiec robi sie już spora sumka :/ a co mysliccie o regeneracji sprzęgła? slyszalem ze są firmy ktore sie tym zajmuja...
Delta TURBO diesel
by madman