hehe co ja juz nie mam z tam moja kappa niedosc ze mam problem z sonda i chekiem to jeszcze hamulce
pojechalem do sklepu i wszystko oki odjezdzam dojezdzam do krzyzowki smigam jakies 60 na godzine zapala sie czerwone ja chce hamowac a ty pdal do podlogi scvhodzi gdyby nie reczny to nie wiem co by bylo zajezdzam do domu patrze pod woz a tam mi wycieka plyn
iteraz pytanie pekl mi przewod z tylu po stronie kierowcy jest to przewod pomiedzy zaciskami a taka rurka miedziana jakies 30 cm dlugosci podejdzie od innego auta czy musi byc oryginalny???
prz okazji sprawdzalem elementy gumowe z tylu i nic mi nie stuka ale caly wahacz z tarcza moge podniesc do gory jakies 5-7 cm po prostu moge zlozyc amorek troszke czy tak powinno byc czy nie powinienem dac rady go scisnac nie jest przypadkiem do wymiany??? w czasie jazdy po dziurach stuka mi cos z tylu czyzby amorek???
Kappa - pęknięty wężyk od hamulców
Kappa - pęknięty wężyk od hamulców
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Volvo xc 90- wół roboczy
-
- Forumowicz/ka
kappa - pęknięty wężyk od hamulców
CZE...
Jeśli idzie o przewody hamulcowe to niedawno (jesienią) zamówiłem w Intercarsie ... szły na indywidualne zamówienie .... za komplet 4 sztuk (2 przód + 2 tył) dałem coś koło 106 zł PLN ... na wiosnę przymierzam się do wymiany tych gumowych przewodów (WSZYSTKICH) bo widzać na nich spękania
W sklepie LT widziałem same przewodu gumowe na przód w cenie podobnej co kupiłem ... około 25 zł PLN za sztukę
Jeśli idzie o przewody hamulcowe to niedawno (jesienią) zamówiłem w Intercarsie ... szły na indywidualne zamówienie .... za komplet 4 sztuk (2 przód + 2 tył) dałem coś koło 106 zł PLN ... na wiosnę przymierzam się do wymiany tych gumowych przewodów (WSZYSTKICH) bo widzać na nich spękania
W sklepie LT widziałem same przewodu gumowe na przód w cenie podobnej co kupiłem ... około 25 zł PLN za sztukę
Buraczany Wóz, "Ł"opel, "Ł"A"Ł"di, VW ... 
aktualnie turlam się od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V
aktualnie turlam się od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V
witam
odkręć tą rurkę i idź z nią do sklepu jak nie oryginał to może coś dopasujesz - może być dłuższa bo ją tam lekko zagniesz.- chyba,że znasz gdzie dorabiają rurki hamulcowe przynajmniej u nas od ręki dorabiają,
a odnośnie tego wahacza że się poddaje gdy go unosisz to chyba normalne - przecież to część ruchoma .....
nie doczytałem dokładnie a to chodzi o przewód gumowy - to też trzeba odkręcić podejść do sklepu-hurtowni ...
pozdrawiam
-----------------------------
lancia dedra 19td 1995
odkręć tą rurkę i idź z nią do sklepu jak nie oryginał to może coś dopasujesz - może być dłuższa bo ją tam lekko zagniesz.- chyba,że znasz gdzie dorabiają rurki hamulcowe przynajmniej u nas od ręki dorabiają,
a odnośnie tego wahacza że się poddaje gdy go unosisz to chyba normalne - przecież to część ruchoma .....
nie doczytałem dokładnie a to chodzi o przewód gumowy - to też trzeba odkręcić podejść do sklepu-hurtowni ...
pozdrawiam
-----------------------------
lancia dedra 19td 1995
juz po klopocie pobieglem do sklepu i podpasowaly od fiata wymiary identyczne jak oryginal cena za sztuke 20 zl
a co najlepsze w sklepie konkurencyjnym w moim miescie ten sam przewod kosztuje 48 zl za sztuke to jest dopiero paranoja
a co najlepsze w sklepie konkurencyjnym w moim miescie ten sam przewod kosztuje 48 zl za sztuke to jest dopiero paranoja

Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy