Kappa - pęknięty wężyk od hamulców

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Kappa - pęknięty wężyk od hamulców

Post autor: przemas81 » 14 lut 2008, 21:07

hehe co ja juz nie mam z tam moja kappa niedosc ze mam problem z sonda i chekiem to jeszcze hamulce
pojechalem do sklepu i wszystko oki odjezdzam dojezdzam do krzyzowki smigam jakies 60 na godzine zapala sie czerwone ja chce hamowac a ty pdal do podlogi scvhodzi gdyby nie reczny to nie wiem co by bylo zajezdzam do domu patrze pod woz a tam mi wycieka plyn
iteraz pytanie pekl mi przewod z tylu po stronie kierowcy jest to przewod pomiedzy zaciskami a taka rurka miedziana jakies 30 cm dlugosci podejdzie od innego auta czy musi byc oryginalny???

prz okazji sprawdzalem elementy gumowe z tylu i nic mi nie stuka ale caly wahacz z tarcza moge podniesc do gory jakies 5-7 cm po prostu moge zlozyc amorek troszke czy tak powinno byc czy nie powinienem dac rady go scisnac nie jest przypadkiem do wymiany??? w czasie jazdy po dziurach stuka mi cos z tylu czyzby amorek???
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

Lewutek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

kappa - pęknięty wężyk od hamulców

Post autor: Lewutek » 14 lut 2008, 22:02

CZE...

Jeśli idzie o przewody hamulcowe to niedawno (jesienią) zamówiłem w Intercarsie ... szły na indywidualne zamówienie .... za komplet 4 sztuk (2 przód + 2 tył) dałem coś koło 106 zł PLN ... na wiosnę przymierzam się do wymiany tych gumowych przewodów (WSZYSTKICH) bo widzać na nich spękania

W sklepie LT widziałem same przewodu gumowe na przód w cenie podobnej co kupiłem ... około 25 zł PLN za sztukę
Buraczany Wóz, "ف"opel, "ف"A"Ł‚"di, VW ... Obrazek
aktualnie turlam się™ od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V

Awatar użytkownika
jerzy
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: jerzy » 14 lut 2008, 22:10

witam

odkręć tą rurkę i idź z nią do sklepu jak nie oryginał to może coś dopasujesz - może być dłuższa bo ją tam lekko zagniesz.- chyba,że znasz gdzie dorabiają rurki hamulcowe przynajmniej u nas od ręki dorabiają,

a odnośnie tego wahacza że się poddaje gdy go unosisz to chyba normalne - przecież to część ruchoma .....

nie doczytałem dokładnie a to chodzi o przewód gumowy - to też trzeba odkręcić podejść do sklepu-hurtowni ...

pozdrawiam
-----------------------------
lancia dedra 19td 1995

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 16 lut 2008, 17:54

juz po klopocie pobieglem do sklepu i podpasowaly od fiata wymiary identyczne jak oryginal cena za sztuke 20 zl
a co najlepsze w sklepie konkurencyjnym w moim miescie ten sam przewod kosztuje 48 zl za sztuke to jest dopiero paranoja 8O
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie i hamulce”