Kappa - tuleja wahacza poprzecznego tył

technicspower
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: technicspower » 25 kwie 2008, 20:12

Witam. Jak w temacie poszukuje tuleje wahacza poprzecznego tył do kappy, byłem dzisiaj w sklepie fiata i dowiedzialem sie ze cos takiego nie wystepuje pojedynczo tylko z calym wahaczem poprzecznym. Koszt jednego to 420 zl a trzeba mi w takim wypadku 2 wiec kosztu jest ogromy jak dla mnie i nie stac mnie na tak naprawe. Podpowiedziano mi ze najlepiej takowa tuleje wyjadz i smigac po sklepach i dopasowac. Problem jest taki ze autem poruszam sie prawie codziennie a jak go rozbiare to nie bede mial czym pojezdzic zeby znalesc zamiennik tulei. Wiec zwracam sie z prozba do was moze wam przydazylo sie to samo i wiecie jaka bedzie pasowac albo macie zdjecia takowej i jej wymiary. Prosze o jaka kolwiek pomoc i rade !!!!
Dziekuje z gory !!
Pozdrawiam

merbart
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: merbart » 25 kwie 2008, 22:42

Witam
Przerabiałem ten temat niedawno. Ceny drążków są kosmiczne ale u mnie taniej bo mi powiedzieli 389zł :) a bez rachunku mogę załatwić po 200 zł szt ale to i tak spora kasa.
Więc tak orginalna tuleja w Lancii ma zew. średnicę 54mm (przynajmniej u mnie w 2,4 JTD z 2001r.) i są dwie możliwości. 1 tuleje wahacza z BMW (modelu ci niepodam bo niewiem). 2 Tuleje z Audi 5000 ale trzeba wyjąć z drążka starą tuleje met.-gum + tuleje metalową (czyli wszystko). Ja właśnie tak mam zrobione jak narazie ok ale przejechałem dopiero ok 1000km. W obu przypadkach tuleje trzeba troszkę zwężyć aby weszła mięcy uszy przy nadwoziu. W moim przypadku koszt na obie strony zamknoł sie w 130 zł -chyba nieźle. Tu masz adres firmy która mi to robiła: http://www.tedgum.pl
Jeśli potrzebował byś pomocy to daj znać mieszkam niedaleko tej firmy.
Pozdrowienia
Czarna Kappa 2,4 JTD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie i hamulce”