Witam
Niedawno nabyłem Dedre 1,9TD (1995), która ponoć powinna mieć w wyposażeniu autoalarm na pilota. Przy zakupie pilot był zepsuty. Po naprawie nadal jest bezużyteczny, auto nie reaguje na przyciski. Zastanawia mnie to, że oprócz głównego klucza jest jeszcze mniejszy nieprzydający mi sie do niczego. Może ten kluczyk służy do wł/wył sterowania przez pilot? Prosze o rade oraz możliwe przyczyny tego zjawiska.
Pozdrawiam.
Dedra - alarm/centralny zamek
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
jeżeli ten mały kluczyk nie pasuje do alarmu który jest przy syrenie w komorze silnika, to zapewne jest do czegoś innego
. Ja mam podobny problem, gdzieś na którymś z forów (bodajże tempry ) wyczytałem że programuje się kluczyki przy lusterku wstecznym ,ale żadnej dziurki u mnie w dedrze niema (albo czas udać się do okulisty
)

a w którym dokładnie miejscu powinien być umieszczony bo nie mogę znaleźć. Może poprostu nie ma alarmu ale po co pilot i kluczyK? Musze się upewnić.
jak chcesz sprawdzić czy masz alarm to odkręć lewą dolną część deski rozdzielczej (spod kierownicy) i pod kratką nawiewu powinna być umieszczona centralka alarmu i centralnego zamka, u mnie też czasem się pilot przycina ale wtedy wystarczy rozpiąć centralkę i odpiąć baterię od niej i zdjąć klemy z akumulatora i jeszcze raz podłączyć i taki zabieg pomagał w przywróceniu pilota do pracy
czarna DEDRA 1.9TD 95r.