Kappa - woda pod dywanikiem kierowcy
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Nie wiem dokładnie czy pojawiła się po nocnych opadach, czy po zaparkowaniu jej dzisiaj w południe w taki sposób, że koła przednie były zdecydowanie wyżej. Faktem jest, że zebralo się jej całkiem sporo i mam wrażenie, że spływała po nadkolu. Czy powodem może być np zapchany filtr kabinowy? Macie jakieś doświadczenia?
Kappa 2.0 20V + LPG '98 - granatowa
U mnie zawsze sucho, zawsze pewnie.
k 2.4 (LPG)
delta integrale
delta integrale
Nie dam sobie głowy uciąć, ale ja bym posprawdzał drozność kanalików do odpływu wody. tera jest jesień i moze liście zapchały. Mój kumpel miał takie zjawisko w VW jetta. I okazało się że było mase syfu tzn, lisci i brudu.
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Woda do tego momentu nie pojawiła się ponowinie. Klima działa normalnie (o ile można to stwierdzić o tej porze roku). Wiązał bym to jednak z opadami i zapchaniem się czegoś. Jak będę miał chwile, rozbiorę te plastiki pod szybą, czy ktoś ma pomysl gdzie szukać kanałów odpływowych.
Kappa 2.0 20V + LPG '98 - granatowa
Bartcho ja bym własnie tam szukał. W Jettce tak było
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Zrob moze taki prosty test: osusz calkowicie wode i polej jej znaczna ilosc na przednia szybe, zobaczysz czy pojawi sie znowu.
tak piszesz jakbys reklamowal pampersy albo podpaski"Krzysiek" pisze:U mnie zawsze sucho, zawsze pewnie.
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)
Re: Kappa - woda pod dywanikiem kierowcy
czytałem tu na innych postach o tym problemie i chłopaki mówili jednogłośnie ze to zapchane lisciami i brudem odpływy wody z podszybia i innych pojawiała sie woda u pasazera takrze śrubokret w dłoń odkreć wyczyść i po kłopocie niestety nie pamietam na jakim to temacie było"bartcho" pisze:Nie wiem dokładnie czy pojawiła się po nocnych opadach, czy po zaparkowaniu jej dzisiaj w południe w taki sposób, że koła przednie były zdecydowanie wyżej. Faktem jest, że zebralo się jej całkiem sporo i mam wrażenie, że spływała po nadkolu. Czy powodem może być np zapchany filtr kabinowy? Macie jakieś doświadczenia?
Wcześniej: Vectra 2.0 automat, Ford Sierra 2.0DOHC, Ford Scorpio Turnier 2.0DOHC, Ford Mondeo 1.8 16V, BMW E32 730
Obecnie: Lancia Kappa 2.0 20V+LPG 1995r
Obecnie: Lancia Kappa 2.0 20V+LPG 1995r