szukam tapicera
Moderatorzy: ciociaE, andrzej1
szukam tapicera
Witam! jako że mam problem z alcantarą w moim aucie zmuszony jestem poszukać tapicera. Może ktoś z Was zajmuje się takim rzemiosłem, albo znacie jakiegoś tapicera samochodowego pomiędzy Krakowem a Katowicami? sprawa jest dość pilna. Pozdrawiam
Odp: szukam tapicera
Tapicera w tym rejonie Polski nie znam, ale w Warszawie za obszycie samych boków oparcia fotela kierowcy nową akcantarą zaśpiewali mi 550 zł. Do tego gratis
czyszczenie wszystkich foteli z teflonowaniem. Metr kwadratowy tej mikrofazy kosztuje ok. 300 zł. a metr prawie identycznego materiału made in poland 50 zł.

Lybra 2,4 JTD CF3
Właśnie dlatego szukam "znajomego" tapicera.... alcantarę polską znalazłem w podobnym kolorze więc trzeba by obszyć zewnętrzny bok fotela kierowcy i pasażera... szukam osoby która by sie z tym chciała pobawić, ale u mnie w okolicy nawet nie ma porządnego tapicera ( jeden twierdzi że alcantara to skóra.... oslabił mnie toootalnie)Jano pisze:Tapicera w tym rejonie Polski nie znam, ale w Warszawie za obszycie samych boków oparcia fotela kierowcy nową akcantarą zaśpiewali mi 550 zł. Do tego gratisczyszczenie wszystkich foteli z teflonowaniem. Metr kwadratowy tej mikrofazy kosztuje ok. 300 zł. a metr prawie identycznego materiału made in poland 50 zł.
HI! Jeżeli Kielce to po drodze to jest takowy tapicer i całkiem nieżle sobie radzi za całość auta krzyknął 1800,- a za kanape którą odświeżałem (trzy wstawki w newralgicznych miejscach)150,- + 20 za materiał ..polska alkantara ..niestety dobrać identyczny kolor jest ciężko ...
pozdro..
pozdro..
była Lancia Kappa 2,4 TDs 1995r.
bylo Renault Espace 1,9DCI 2004r.
bylo Renault Laguna 2 1,9DCI 2002r.
jest Lancia k 2.0 155KM 1996
jest Renault Laguna 3 2.0DCI 2008r. 180KM 400Nm
bylo Renault Espace 1,9DCI 2004r.
bylo Renault Laguna 2 1,9DCI 2002r.
jest Lancia k 2.0 155KM 1996
jest Renault Laguna 3 2.0DCI 2008r. 180KM 400Nm
Słyszałem że w Olkuszu jest jakiś fachman.Zaciągne info , może uda Ci się dwie pieczenie na jednym ogniu....