Lybra LX- kradzież dekielków!!!
Moderatorzy: ciociaE, andrzej1
- ananas1991
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra LX- kradzież dekielków!!!
Uważajcie na swoje dekielki na śruby. Dziś w nocy jakieś sku....syny pożyczyły sobie mój komplet pod blokiem w Chorzowie... 

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Odp: Lybra LX- kradzież dekielków!!!
W przyszłym tygodniu będziesz mógł je kupić na Allegro

a juz jutro na gieldzie w myslowicach lub w gliwicach - przejedź sie - moze poznasz swoje a jesli sprzedawca nie moze udowodnic pochodzenia tych dekielkow, a ty zglosisz sprawe na policji to moze sie nim zainteresuja a ty odzyskasz dekielki - ja moją Liberke na szczescie trzymam na strzezonym wiec spie spokojnie 

Lybra SW 1.9 JTD
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
A pod marketami nie zostawiasz???Do pracy nie jeździsz???Na wycieczki, wczasy, wakacje???orik pisze:a juz jutro na gieldzie w myslowicach lub w gliwicach - przejedź sie - moze poznasz swoje a jesli sprzedawca nie moze udowodnic pochodzenia tych dekielkow, a ty zglosisz sprawe na policji to moze sie nim zainteresuja a ty odzyskasz dekielki - ja moją Liberke na szczescie trzymam na strzezonym wiec spie spokojnie
Myślę, że nikt nie może spać spokojnie. Jeśli chodzi o dekielki. Nawet ze strzeżonego wezmą jak będą chcieli.
- romlen
- Założyciel LKP
- Imię: Roman
Łowcy znaczków, małolaty. Chyba dużo jeszcze wody w rzece upłynie nim dorośniemy do namiastki kultury osobistej... Szczęście w nieszczęściu że połakomili się "tylko" o dekielki. Koledze po raz trzeci jakiś
porysował nowe Grande Punto pod blokiem. Zazdrość i bezczelność. Pół roku wystarczyło aby mieć auto porysowane jak kartka papieru niemowlaka.

Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię 
Tel. 503124557-Orange

Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Tel. 503124557-Orange

Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.
- ananas1991
- Dopiero zaczyna na naszym forum
To raczej nie małolaty bo w całej okolicy właściciele aut z fabrycznymi dekilelkami już ich nie zobaczą. Ukradli wszystkie m.in. Passat, Mondeo i Windstar...
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
A dziwisz się temu, że to ludzie kradną? Ja nie, dlatego, że przykładowo kołpaki plastikowe jest trudniej ukrasc, a gośc dostanie za nie mniej niż za łatwiejsze w kradzieży i przechowaniu dekielków.
- Mariusz91
- Klubowicz
- Imię: Mariusz
Ja się im dziwie bo te dekielki nie nalezą do nichmac1us pisze:A dziwisz się temu, że to ludzie kradną?

- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
Hahaha, dojebałeśMariusz91 pisze:Ja się im dziwie bo te dekielki nie nalezą do nichmac1us pisze:A dziwisz się temu, że to ludzie kradną?

Oczywiście potępiam kradzieże, ale powiedz Mariusz: masz samo legalne oprogramowanie, muzykę i filmy na dysku?
Szach mat.
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
wole okradać duże korporacje niż szarego zwykłego i jednego człowieka... dla którego 4 dekielki to przeważnie dość spory procent miesięcznych dochodów, w porównaniu z takim Microsoftem np.Taz pisze:Hahaha, dojebałeśMariusz91 pisze:Ja się im dziwie bo te dekielki nie nalezą do nichmac1us pisze:A dziwisz się temu, że to ludzie kradną?
Oczywiście potępiam kradzieże, ale powiedz Mariusz: masz samo legalne oprogramowanie, muzykę i filmy na dysku?
Szach mat.
- Taz
- Klubowicz
- Kontakt:
Boorek, nielegalne mp3 to nie zawsze wielkie korporacje, a często właśnie mali, biedni artyści...
Policzmy - ściągając jedną płytę wartą 30zł zabierasz autorowi ok 5-10zł (zależy ile mu wytwórnia płaci). Niech tą płytę ściągnie TYLKO 100 osób to już masz 500-1000zł Czyli wartość przekraczającą kwotę jaką musiałbyś dać za dekielki.
A uwierz - płytę ściągnie więcej niż 100 osób.
Przykład 2: emerytury, dokładnie emerytury ludzi młodych. Mam lat 23 i boję się, że nie będę miał emerytury. Dlaczego? Bo ZUS okrada mnie z pieniędzy, za które buduje kolejne pompatyczne siedziby, a emeryci dostają śmieszne kwoty. Skoro tak jest teraz, to co będzie za lat 40 gdy będziemy społeczeństwem wysoko ucywilizowanym, czyli starzejącym się. Kto da mi moją emeryturę? Wierzę w Towarzystwa Ubezpieczeniowe, ale jak ostatnio przeczytałem, że z 19,5% jakie idzie z wypłaty na emerytury dotychczas bodajże niecałe 8% trafiało do TU, reszta do ZUSu... Otóż jest projekt (albo już wdrożyli to - nie pamiętam) żeby TU dostawały tylko 4,3% naszych zarobków, a resztę ZUS... to już jest jawne złodziejstwo...
I jak naprzeciw tego wyglądają te dekielki?
Rozmawiamy dalej o sprawiedliwości na świecie?
Policzmy - ściągając jedną płytę wartą 30zł zabierasz autorowi ok 5-10zł (zależy ile mu wytwórnia płaci). Niech tą płytę ściągnie TYLKO 100 osób to już masz 500-1000zł Czyli wartość przekraczającą kwotę jaką musiałbyś dać za dekielki.
A uwierz - płytę ściągnie więcej niż 100 osób.
Przykład 2: emerytury, dokładnie emerytury ludzi młodych. Mam lat 23 i boję się, że nie będę miał emerytury. Dlaczego? Bo ZUS okrada mnie z pieniędzy, za które buduje kolejne pompatyczne siedziby, a emeryci dostają śmieszne kwoty. Skoro tak jest teraz, to co będzie za lat 40 gdy będziemy społeczeństwem wysoko ucywilizowanym, czyli starzejącym się. Kto da mi moją emeryturę? Wierzę w Towarzystwa Ubezpieczeniowe, ale jak ostatnio przeczytałem, że z 19,5% jakie idzie z wypłaty na emerytury dotychczas bodajże niecałe 8% trafiało do TU, reszta do ZUSu... Otóż jest projekt (albo już wdrożyli to - nie pamiętam) żeby TU dostawały tylko 4,3% naszych zarobków, a resztę ZUS... to już jest jawne złodziejstwo...
I jak naprzeciw tego wyglądają te dekielki?
Rozmawiamy dalej o sprawiedliwości na świecie?

'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
Tylko pod warunkiem że gdyby nie ściągnął to by kupił. Przypuszczam że większość z tych osób co ściągają gdyby nie mogli nic ściągnąć wcale by tego nie kupili, lub kupiliby znikome ilości w porównaniu do tego co ściągają. W końcu po co w ogóle trudzić się ściąganiem, jak zapuszczam winampa a tam mnóstwo internetowych stacji radiowych nadających za darmo non stop ulubiony przeze mnie rodzaj muzyki i nawet nie ma reklam. Teraz każdy ma szybkie łącze więc słuchanie streamingu mp3 to żadne obciążenie.Taz pisze:Boorek, nielegalne mp3 to nie zawsze wielkie korporacje, a często właśnie mali, biedni artyści...
Policzmy - ściągając jedną płytę wartą 30zł zabierasz autorowi ok 5-10zł (zależy ile mu wytwórnia płaci).
Sciaganie czegos (mp3 np) nA WLASNY UŻYTEK nie jest nielegalne, nielegalne jest ROZPOWSZECHNIANIE nielegalnego oprogramowania:)...dlatego scigac beda najwiekszych uploaderów na odsiebie.comTaz pisze:Hahaha, dojebałeśMariusz91 pisze:Ja się im dziwie bo te dekielki nie nalezą do nichmac1us pisze:A dziwisz się temu, że to ludzie kradną?
Szach mat.
A jesli masz mp3 Krzysztofa Krawczyka, to mozesz odpowiadac przed sadem z powództwa autora danej mp3 gdy ci sprawe cywilna załozy...ale to logiczne ze sie tak nie stanie;)
Wiec przyklad nielegalnego oprogramowania jest nie na miejscu...bo tu mowimy o kradziezy (pod warunkiem ze udostepniasz !) wlasnoci intelektualnej....sciagam mp3 to nie jest to samo co krade plyte CD ze sklepu.
Producenci zaraz sie zarzekają że kazda sciagnieta gra czy mp3 to strata...a g***o prawda, badania dowoadza ze zaledwie jeden na tysiąc piratów kupiłby rzeczywiście grę/oprogramowanie gdyby nie moglaby jej sciagnac
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013 ... krowa.html
tu dla zainteresowanych..!
A w przypadku dekielkow jak kradną to wszystkie:P a nie 1/1000
Taz zamiast offica open office, zamiast Windowsa jakis Linux...alternatyw jest masa, ale i tak dla mnie windows nie jest az taki drogi, a studenci spokojnie moga np dorwac darmowa wersje, wiec nie chce sie o tym rozpisywac kazdy robi co dyktuje mu sumienie.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2009, 19:10 przez Heathen, łącznie zmieniany 2 razy.
QV...soon:)
- Taz
- Klubowicz
- Kontakt:
Heathen, to samo dotyczy oprogramowania? Windowsa itp? 

'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
Argument mam zawsze ten sam i nie do pobicia.
Czym się różni piractwo od zwykłej kradzieży ?
Ano tym, że dekielka sobie nie skopiuję bo gdyby tak było to dawno bym jeździł Ferrari F430 Scuderia na pewno nie kupionym
Czym się różni piractwo od zwykłej kradzieży ?
Ano tym, że dekielka sobie nie skopiuję bo gdyby tak było to dawno bym jeździł Ferrari F430 Scuderia na pewno nie kupionym