Delta II - linka hamulca ręcznego
Hej. Witam porannie
Mam problem. Otóż dziś podczas zaciągania hamulca ręcznego ?coś? pękło. I teraz pytania, co to może być. Czy w Dedrach częściej pękają linki czy może jakiś inne śruby lub mocowania. Do kanału będę miał dostęp w sobotę więc wcześniej chcę się zaopatrzyć w potrzebne części. A jeśli chodzi o elementy ręcznego, to czy one pasują od Tempry/Tipo czy są jakieś zmiany. Bo niestety jak mówię w ?motoryzacyjnych? w moim kochanym mieście ?Dedra? to patrzą na mnie jak na idiotę. Z góry dzięki za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Mam problem. Otóż dziś podczas zaciągania hamulca ręcznego ?coś? pękło. I teraz pytania, co to może być. Czy w Dedrach częściej pękają linki czy może jakiś inne śruby lub mocowania. Do kanału będę miał dostęp w sobotę więc wcześniej chcę się zaopatrzyć w potrzebne części. A jeśli chodzi o elementy ręcznego, to czy one pasują od Tempry/Tipo czy są jakieś zmiany. Bo niestety jak mówię w ?motoryzacyjnych? w moim kochanym mieście ?Dedra? to patrzą na mnie jak na idiotę. Z góry dzięki za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Kappa 2,0 1999 . . . . . Author Stratos SX 2005
- Patryklancia
- Specjalista ds. części zamiennych
Linka , sprawdź tylko która bo są w sumie 3. Przednia raczej nie bo ona długo wytrzymuje. \więc pewnie: lewa lub prawa , jeżeli masz silnik 1.6 zakładam że masz bębny więc kupuj jak do tipo, tempra. Jeżeli masz tarcze to były dwa rodzaje ponieważ były przed i pozmianowe , najlepiej podaj numer vin a powiem ci o co masz pytać w "motoryzacyjnym" gdzie nie słyszeli o dedrze
. Podam ci wtedy numer z linexa jak ktoś nie wie jak to znaleźć podasz mu numerek co ci ma zamówić. Ja sam prowadze "motoryzacyjny" ale u mnie do dedry kupisz wszystko 

ZLA83500000201547
I jeszcze jedna informacja. Otóż ręczny teraz nie stawia żadnych oporów. Gdyby pękła jedna z 2 linek rozumiem że jakieś opory byłyby wyczuwalne.
I jeszcze jedna informacja. Otóż ręczny teraz nie stawia żadnych oporów. Gdyby pękła jedna z 2 linek rozumiem że jakieś opory byłyby wyczuwalne.
Kappa 2,0 1999 . . . . . Author Stratos SX 2005
- Patryklancia
jest jeszcze potrzebna mi jedna informacja bo są dwa rodzaje, czy masz opcje wyposażenia 009-czyli ABS, ponieważ według numeru który podałeś znalazłem twoje auto ale nie jest ujęte czy masz abs czy nie ?
- Patryklancia
Więc już ci pisze linka Lewa numer orginału do twojego 7615342- 14.01.19 Linex . Linka prawa numer orginału 7615343- 14.01.50 Linex. Linka przednia numer orginału 7609367- 14.01.43 Linex. Po tych symbolach powinni ci zamówić w miare normalnym sklepie "motoryzacyjnym" A jak nie wyrazi nikt ochoty to pisz do mnie
sie załatwi
. Pytaj o producenta Linex -Częstochowa. U mnie koszt takich linek po 36zł L i P za sztukę, natomiast przednia 18zł. A wszystko masz tutaj Linka przednia numer 8
Linki tylne ciebie dotyczy opcja 009-wyposażony w Abs
Mam nadzieje ze ci pomoże

Linki tylne ciebie dotyczy opcja 009-wyposażony w Abs

Mam nadzieje ze ci pomoże

- Patryklancia
Oczywiście masz tarcze z tyłu zapomniałem dodać 

ja też tak miałem i poprostu się wypięła jedna na tym łaczniku - trójniku. Zajrzyj i zobacz zanim kupisz... Możesz nawet jednym kołem wjechać na jakiś wysoki krawężnik czy schodek i zajrzec pod spód, jak tak zrobiłem, wczołgałem się i zapiąłem spowrotem i już działa.
- marcus
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Linka hamulca ręcznego Delta II
Witam
Mam problem z hamulcem prawego tylnego koła. Jak się okazało do wymiany jest linka - poprostu jest już popękana i zamarza w niej woda. Tylko że nie moge nigdzie dostać do mojego auta: Delta II z 94 roku silnik 1,8 8V ABS i tarcze z tyłu. Prosilbym o podpowiedź.
Z góry dziękuję.
Mam problem z hamulcem prawego tylnego koła. Jak się okazało do wymiany jest linka - poprostu jest już popękana i zamarza w niej woda. Tylko że nie moge nigdzie dostać do mojego auta: Delta II z 94 roku silnik 1,8 8V ABS i tarcze z tyłu. Prosilbym o podpowiedź.
Z góry dziękuję.
Lancia Delta II 1.8 8V + LPG
Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI
Do mojej Delty II 1,6 (1994, ABS, tarcze) podpasowaly nastepujace linki (numery fiatowskie) - 46401730 oraz 60577826 (kosztowaly ok. 90 zl, ale nie pamietam dokladnie)."marcus" pisze:Witam
Z góry dziękuję.
- Patryklancia
jak mi podasz vin to ci napisze jaką kupić z linexa i będzie pasować"marcus" pisze:Witam
Z góry dziękuję.

- marcus
Witam
A właśnie maiałem do Ciebie pisać
. Oto mój VIN:
ZLA83600005014281
Jeśli bedziesz mieć u Siebie to podaj cene.
Z góry dziękuję: Marcus
A właśnie maiałem do Ciebie pisać

ZLA83600005014281
- Patryklancia
Cały układ składa się z 3 linek: Linka lewa 7615342- 14.01.19 Linex . Linka prawa numer orginału 7714822- 14.01.50 Linex. Linka przednia numer orginału 7609367- 14.01.43 Linex. U mnie koszt takich linek po 36zł L i P za sztukę, natomiast przednia 18zł. A wszystko masz tutaj"marcus" pisze:Witam
A właśnie maiałem do Ciebie pisać. Oto mój VIN:
ZLA83600005014281
http://images20.fotosik.pl/31/2d0dc1b793ace1f3.jpg[/img]
http://images12.fotosik.pl/42/fbb3df86bf499daa.jpg[/img]
- marcus
Wielkie dzięki. Ide do sklepu, a jak bedą ze mnie chcieli zedrzeć "skóre" to zgłosze się do Ciebie jak moge oczywiście.
Pozdrowienia: Marcus
Pozdrowienia: Marcus