Cóż, nie ten model mam bo Asusa 5 (z pierwszej generacji, ta dwójka jest z obecnej drugiej) i szczerze mówiąc narzekam tylko na jedno - kamerę. Nagrywanie filmów tym to jest pomyłka albo nie umiem czegoś ustawić. Zdjęcia robi nawet niezłe, boli jedynie brak zooma optycznego jak w większości smarkfonów.
Na baterię nie narzekam. Myślałem że będę narzekał bo przez pierwsze dwa tygodnie faktycznie było krucho. Poczytałem, zacząłem ładować przy spadku stanu poniżej 40% aż do końca i najwyraźniej tak tu trzeba, telefon wytrzymuje bez ładowania do 3 dni. Oczywiście jak jadę na GPSie i mapie to po pół dnia potrzebny jest prąd, ale ponieważ koledzy na LG i Samsungach mają tak samo to jakoś się nie przejmuję.
Zorientuj się więc jak wygląda sprawa z aparatem i oprogramowaniem do niego, najlepiej w sklepie przetestuj jak to robi zdjęcia i jak nagrywa filmy. Jeśli ci będzie odpowiadało to możesz brać w ciemno, to bardzo fajny telefon. Asus nie ładuje w swoje androidy tyle gówna co konkurencja, więc ja nawet niczego nie wyrzucałem chociaż z niemal połowy nie korzystam. Kolega na Samsungu wykorzystuje jakieś 10% aplikacji, z czego połowę sam zainstalował, więc... Aha, bardzo rzadko zdarza się, że aplikacja androidowa uzna, że nie jest kompatybilna z Asusem, ale na to są obejścia. Ja tak miałem tylko w wypadku nokiowych map HERE których używam, ale wystarczyło zassać to sobie (jest darmowe) z Amazona zamiast z Googla i poszło jak z płatka. To chyba jest cena trochę mniej popularnego urządzenia, ot tyle.