Mam taki sporawy dość problem z moją alfą. Mianowicie przy wymianie filtra powietrza zachciało czyścić mi się przepływkę no i umarła. Zamówiłem drugą "nówkę" używkę założyłem? to samo. Jedyna różnica że moja stara przepływka wyrzucała błąd napięcie stało na 1V nie zmieniało się podczas wciskania gazu. Druga przepływka nie wywala ani jednego błędu, napięcie dochodzi do 3.85V ale jednak masa powietrza mierzona maksymalna wynosi 650. Jak odepnę przepływomierz to następuje poprawa dołu ale jakby góra była słabsza. Dodatkowo dziś robiłem logi obroty, masa powietrza, ciśnienie turbo sprężarki i zauważyłem że dmucha te 2000.. ale dopiero przy 3k obrotów. Czy możliwe jest że turbina tak świruje przez przepływomierz? Czy po prostu tak złożyło się że nałożyły się na siebie dwa problemy? ew może oba problemy wnikają z tej samej przyczyny? Maksymalna dawka paliwa to 43mg. Przy ok 1.4k obrotów mam 1400 na turbinie, 550 mg na masie mierzonej wraz ze wzrostem obrotów rośnie masa mierzona do 650 i ciśnienie turbosprężarki do 2000. Logi mogę zrobić troszkę później ale co dokładnie logować póki co mam oberwanie chmury