Nuova Delta - problem
Nuova Delta - problem
mam problem z lancią Deltą. Po zapaleniu gaśnie a jak nie gaśnie to wczasie jazdy strasznie się dławi przy obrotach 2 tyś i wyżej i jak się zdławi to obroty spadaja i traci prędkoś. Wymieniłam już czujnik temperatury kolektora ssącego i płynu chłodzącego, filtry, rozrząd, sondę lambde. Po podłączeniu do komputera nie wykazuje rzadnych usterek, a mechanik bezradnie rozkłada ręce. Prosze doradzcie mi co jej moze dolegac??
Lancia Delta 1994 r 1,8 benzyna
Lancia Delta 1994 r 1,8 benzyna
Nuova Delta - problem
Sprawdź pompę paliwa, ja miałem podobny przypadek, komputer w czasie diagnostyki nic nie pokazywał, mechanik odpioł przewód zasilający paliwa i okazało się że nie ma dopływu. Po wyjęciu pompy pompa była na granicy zatarcia, ponieważ po chwili pracy zaczynała zwalniać i zatrzymywać się.
Nuova Delta - problem
nie wiem czy coś takiego jest w 'lepszych' Lanciach, ale w mojej tak się objawił rok temu podciśnieniowy regulator wyprzedzenia zapłonu - groszowe sprawy, a też paru mechaników się głowiło, a samochód dławił:)
jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]

Nuova Delta - problem
Dzięki za rady sprawdze, bo mój "cudowny" mechanik wymyślił, wczoraj że wytnie mi cały kolektor i może to pomorze. Jak już ją naprawie dam znac co jej było. A jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł na chorobę mojego autka to piszcie. 

Nuova Delta - problem
Odebrałam swoje autko od mechanika i nic się nie zmieniło dalej dławi, z tym, że po odłączeniu czujnika temperatury powietrza dławi mniej. Już nie mam pomysłu co jej moze dolegac 

Nuova Delta - problem
michalina a sprawdzał mechanik te pompe paliwowa?Moj tesc ma bardzo podobne objawy w swojej dedrze!?Ttylko teraz zastanawia mnie tan czujnik tem.?
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Nuova Delta - problem
Proponuje sprawdzić
- Cisnienie paliwa manometrem -( filtr ) pompa
- Czujnik ciśnienia bezwzglednego
- szczelność układu ssącego
- czujnik położenia wału.
Zakładam ,że:
- świece ok
- masy ok
- paliwo ok ( nie nalałaś Diesla?)
- kable i cewka ok
- Cisnienie paliwa manometrem -( filtr ) pompa
- Czujnik ciśnienia bezwzglednego
- szczelność układu ssącego
- czujnik położenia wału.
Zakładam ,że:
- świece ok
- masy ok
- paliwo ok ( nie nalałaś Diesla?)
- kable i cewka ok
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Nuova Delta - problem
Po odłączeniu czujnika wzbogaca mieszankę i dlatego mniej sie dławi - bezwzględnie sprawdzić pompe i wskazania MAP ( czyjnik podciśnienia)"michalina" pisze:Odebrałam swoje autko od mechanika i nic się nie zmieniło dalej dławi, z tym, że po odłączeniu czujnika temperatury powietrza dławi mniej. Już nie mam pomysłu co jej moze dolegac
Nuova Delta - problem
Pojechałam do mechanika przekazac mu moją nawą wiedze na temat choroby mojego autka, a on mi na to, ze jak jestem taka mądra to mam zabierac auto i sama naprawiac, co też uczyniłam. Pojechałam do serwisu Fiata bo tam mi ją pod kompuet podłączyli i powiedzieli, ze siadł potencjometr przy przepustnicy i że naprawią a kost z nową cęscią 470 zł. Zostawiłam ta moją biedną Deltę jutro odbieram, mam nadzieje że już wszystko bedzie dobrze, bo jak narazie od momentu kupna to wiecej czasu stoi u "mechaników" niz jeździ. 

Nuova Delta - problem
Miejmy nadzieje ze dobrze zdjagnozowali w A.S bo duze koszta Ci policzyli!? Moze wreszcie bedziesz cieszyc sie swoim autkiem,czego Ci zycze!!! P.S ten mechanik który próbował naprawiac Twoja Deltke okazał sie dupkiem!!! Pozdrawiam!!!"michalina" pisze:Pojechałam do mechanika przekazac mu moją nawą wiedze na temat choroby mojego autka, a on mi na to, ze jak jestem taka mądra to mam zabierac auto i sama naprawiac, co też uczyniłam. Pojechałam do serwisu Fiata bo tam mi ją pod kompuet podłączyli i powiedzieli, ze siadł potencjometr przy przepustnicy i że naprawią a kost z nową cęscią 470 zł. Zostawiłam ta moją biedną Deltę jutro odbieram, mam nadzieje że już wszystko bedzie dobrze, bo jak narazie od momentu kupna to wiecej czasu stoi u "mechaników" niz jeździ.
Była Kappa 2.0 16v T.
Była Kappa 2.0 16v T.
Nuova Delta - problem
Naprawili!!!!!!!!!!!! Nie ma chyba dzisiaj szcześliwszej osoby na świecie niż ja
Teraz będę mogła sie delektowac jazdą w mojej Delcie
Dzięki wszystkim za porady i mam nadzieje, że przez długi czas niebędę musiała korzystac z rzadnych porad. Pozdrawiam! 

Nuova Delta - problem
Cieszymy sie razem a Toba!!!
:groupjump: :groupjump: Mam nadzieje ze od czasu do czasu odwiedzisz forum Lanci!!!

Była Kappa 2.0 16v T.
Była Kappa 2.0 16v T.