Kappa - nie odpala na benzynie :( pomocy !!!
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
wyjąłem pompę - diagnoza - padła pompa
nowa kosztuje coś koło 400 złotych - zamienników nie widać w katalogu - może ktoś coś doradzi od czego dopasować aby było taniej - czy warto szukać używki ??? sprawa pilna !!!

Pompa paliwa???
Ja kupiłem w tym sklepie samą włoską pompę ("wkład") do swojej Kappy 2,0 za 170zł z przesyłką. Pasuje idealnie, była identyczna jak oryginał. Proponowali mi także za 110zł niemiecką. Zadzwoń do nich coś Ci dopasują. Generalnie w pompach paliwa chodzi o jej wydajność w Barach. Jeżeli posiadasz silnik 3,0 to każda pompa do 3,0 się nadaje. Kwestia tylko podłączenia i wtyków. Pozdrawiam
pompy
Sprawdź tą:
pompy
Ja kupiłem w tym sklepie samą włoską pompę ("wkład") do swojej Kappy 2,0 za 170zł z przesyłką. Pasuje idealnie, była identyczna jak oryginał. Proponowali mi także za 110zł niemiecką. Zadzwoń do nich coś Ci dopasują. Generalnie w pompach paliwa chodzi o jej wydajność w Barach. Jeżeli posiadasz silnik 3,0 to każda pompa do 3,0 się nadaje. Kwestia tylko podłączenia i wtyków. Pozdrawiam
pompy
Sprawdź tą:
pompy
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
wysłałem maila a jutro zadzwonię - chyba warto dopłacić 50 złotych za nowa pompę z gwarancją 1 rok
WIELKIE DZIęKI !!!!!!

WIELKIE DZIęKI !!!!!!
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
!!!!!!!!!!!!!!
przed chwila zadzwoniłem pod telefon podany na stronie - SZOK jaka nie miła "baba" odebrała - pytam sie o pompę czy jest w ofercie do kappy a ona prosze sobie na stronie sprawdzić - pytam czy jest szansa odbioru osobistego a ona nie przeciez to skalep internetowy itd. - a tan głosu taki niemiły jakbym zrobił cos złego że pozwoliłem sobie zadzwonic
oj chyba baba miała okres albo od tych pomp wessało jest dobry chumor
podjade jeszcze dziś na lwowską - moze cos dopasuja a jak nie to zamówie u "nerwo-baby"
p.s. ale mnie wkurzyła tonem głosu - totalne zaskoczenie - dobra wracam do pracy
przed chwila zadzwoniłem pod telefon podany na stronie - SZOK jaka nie miła "baba" odebrała - pytam sie o pompę czy jest w ofercie do kappy a ona prosze sobie na stronie sprawdzić - pytam czy jest szansa odbioru osobistego a ona nie przeciez to skalep internetowy itd. - a tan głosu taki niemiły jakbym zrobił cos złego że pozwoliłem sobie zadzwonic

podjade jeszcze dziś na lwowską - moze cos dopasuja a jak nie to zamówie u "nerwo-baby"

p.s. ale mnie wkurzyła tonem głosu - totalne zaskoczenie - dobra wracam do pracy

pytanko, czy info center nic nie gadał??? 

LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
No na ten temat akurat Infocenter nie gada.
Norbi tylko uzbrój się w cierpliwość perzy wkładaniu nowej - ta uszczelka co jest naokoło dekla lubi się nie mieścić - rada - posnmaruj olejem i najpierw ułóż uszczelkę wokól dziury w baku, a potem dopiero wsadzaj w nią dekiel od pompy, tak idzie szybko i nie klnie się na czym śwat stoi - ja za pierwszym razem to takimi qrwami rzucałem.
U mnie jak padła pompa to mi nie chciał odpalić wogóle, na LPG nie odpalę bo sekwencja. Trafiło mi się to 2 razy i trzeci pomyłkowo - opisane niżej.
Ostatnim razem - wyciągnąłem pompę - pod robotą - a okazało się że dział i wszystko jest z nią w porządku, tylko oczywiście nie zwróciłem uwagi, a to mi immobilaiser coś zaszwankował i ni cholery nie chciał się rozłączyć. A ja po wcześniejszych doświadczeniach wpadłem od razu na pomysł że to pompa - ale zły byłem potem na siebie.
Norbi tylko uzbrój się w cierpliwość perzy wkładaniu nowej - ta uszczelka co jest naokoło dekla lubi się nie mieścić - rada - posnmaruj olejem i najpierw ułóż uszczelkę wokól dziury w baku, a potem dopiero wsadzaj w nią dekiel od pompy, tak idzie szybko i nie klnie się na czym śwat stoi - ja za pierwszym razem to takimi qrwami rzucałem.
U mnie jak padła pompa to mi nie chciał odpalić wogóle, na LPG nie odpalę bo sekwencja. Trafiło mi się to 2 razy i trzeci pomyłkowo - opisane niżej.
Ostatnim razem - wyciągnąłem pompę - pod robotą - a okazało się że dział i wszystko jest z nią w porządku, tylko oczywiście nie zwróciłem uwagi, a to mi immobilaiser coś zaszwankował i ni cholery nie chciał się rozłączyć. A ja po wcześniejszych doświadczeniach wpadłem od razu na pomysł że to pompa - ale zły byłem potem na siebie.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
pompe juz wyciągałem raz jak myslałem że mi w baku lata - faktycznie trzeba sie troche nagimnastykowac aby ja wyjąc a jeszcze bardziej aby ja włozyć - ale dam radę 
po pracy jadę do sklepu cos pokombinować

po pracy jadę do sklepu cos pokombinować

Zadzwoń do kolegi, co ma ten sklep w swoim rewirze... hehehe..."norbiwolow" pisze:!!!!!!!!!!!!!!

2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
chyba tak zrobie
a jakby co to zamówie dostawę kurierem do urzędu 

- Hipolit
- Forumowicz/ka
ja kupilem pompke (wklad) do dedry gdzies we wroclawiu (adres znalazlem na allegro) kosztowala 70zl. jesli chcesz to znajde gdzies nr tel.
przy okazji mam pytanie: jaki jest dostep do pompy w kappie? od niedawna mam kappe, niestety stoi w domku w pl (ja za granica) - ale juz zarejestrowana
za tydzien jade ja odebrac i wprawiam gaz
i tu rodzi sie pytanie o dostepnosc do pompy, czy nie utrudnie sobie wstawiajac zbiornik walcowy (pomiedzy nadkolami) lub calkiem uniemozliwie dostepu do pompy paliwa?
przy okazji mam pytanie: jaki jest dostep do pompy w kappie? od niedawna mam kappe, niestety stoi w domku w pl (ja za granica) - ale juz zarejestrowana

i tu rodzi sie pytanie o dostepnosc do pompy, czy nie utrudnie sobie wstawiajac zbiornik walcowy (pomiedzy nadkolami) lub calkiem uniemozliwie dostepu do pompy paliwa?
Obawiam się że zablokujesz całkowicie dostęp do pompy. Ja musiałem demontować zbiornik gazu. Nawet stelaż do butli, bo przeszkadzał. Pompa znajduje się za tylnym oparciem, mniej więcej pośrodku.
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
bo z Hipolitem na gg o montażu zbiornika rozmawiałem i to samo Mu powiedziałem