Gdzie kupiłeś te poduszki ? Pasują od innych modeli ?Kupielm poduszkę (nowa 39zł)
Delta II TD - zawieszenie silnika
Delta - zawieszenie silnika TD
Lancia Dedra sw 1.9 tds ls
jasne, podejdą do dery, delty, alfy, etc. Ja kupilem na allegro ale norm centa to chyba coś kolo 50zł
Delta TURBO diesel
by madman 

NIE REGENERUJ CZĘŚCI DO LANCI!!"madman" pisze:no tak, tyle że komplet 500zł, +wymiana jakieś 300zl, wiec robi sie już spora sumka :/ a co mysliccie o regeneracji sprzęgła? slyszalem ze są firmy ktore sie tym zajmuja...
Regenerować możesz części do poloneza albo trabanta.
Ja już raz się dałem nabrać na regenerację wahaczy... wytrzymały rok.
Kup porządny zestaw sprzęgła, odżałuj tą kasę, ale będziesz miał spokój chyba już do końca eksploatacji auta.
Ewentualnie jak bardzo chcesz zaoszczędzić to kup kompletne sprzęgło używane z jakiegoś sprawdzonego źródła, oryginalne o przyzwoitym przebiegu.
Jeszcze raz przestrzegam przed regeneracją części zawieszenia czy układu napędowego... To się po prostu nie opłaca, bo za krótki czas będzie trzeba wymieniać na nowe, a za robocizne zapłacisz dwa razy (no i za regeneracje, która wcale nie jest taka tania).
Pozdro
Alfa Romeo 159 SW ti 2.0jtdm '09
Lancia Ypsilon 1.4 16V '06
Lancia Lybra SW 1.9JTD LX '01
Lancia Dedra SW 1.9TDS LS '97
Opel Corsa 1.2i JOY '93
Fiat 125p '87 + Fiat Argenta 2.0i '82 --> FIAT 125 2000 iniezione eletronica
* * * OBERSCHLESIEN... mein Vaterland * * *
Lancia Ypsilon 1.4 16V '06
Lancia Lybra SW 1.9JTD LX '01
Lancia Dedra SW 1.9TDS LS '97
Opel Corsa 1.2i JOY '93
Fiat 125p '87 + Fiat Argenta 2.0i '82 --> FIAT 125 2000 iniezione eletronica
* * * OBERSCHLESIEN... mein Vaterland * * *
Popieram nie żałuj kasy i jeżeli masz kupować to kup nowe, ale zanim kupisz to posprawdzaj parę rzeczy np. jak wciśniesz sprzęgło i słychać szum ze skrzyni to zazwyczaj łożysko siedzi a tarcza jak się kończy to się ślizga, a to że telepie całym autem przy ruszaniu bez dodawania gazu to moim zdaniem może być żle wyregulowana pompa lub wtryski do naprawy (leją i wtedy silnik nie ma takiej mocy jak powinien mieć) zastanów się zanim w coś nie potrzebnie włożysz kasę
czarna DEDRA 1.9TD 95r.
Nadszedl czas na wymianę sprzęgła.... Kolejne z moich pytan to . Ile +- zapłace za wymiane (komplet) ???
Delta TURBO diesel
by madman 

Ja ci powiem bo tu widze niektórzy jakieś nietuzinkowe głupoty wypisują ,ja płaciłem w wersji najtańszej sprzegło 718zł wymiana 350zł,planowanie koła zamahowego 160zł,dodatkowe koszta nakrętki na półosie nie pamietam ile dodam ,ze to Lancia Kappa,u ciebie może być tańszy komplet reszta nie sądze choc niewiadomo.Pozdrawiam."madman" pisze:Nadszedl czas na wymianę sprzęgła.... Kolejne z moich pytan to . Ile +- zapłace za wymiane (komplet) ???
Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
głupoty nie głupoty, ja za komplet u Qla płaciłem 450zł wymieniałem sam ale z ciekawości pytałem w warsztacie ile by kosztowała wymiana i taką cenę mi podali a wyważanie koła zamachowego? hmmmm... owszem koszt ale nic nie mający nic do kosztu samej robocizny za wymianę sprzęgła, a do kosztów całej operacji a i owszem ale nie mieszajmy za dużo (ja na przykład nie wyważałem koła zamachowego i jest git)
czarna DEDRA 1.9TD 95r.
Poprawie sie i chyle czoła myslałem ,ze piszesz o cenie za komplet razem z wymianą-przepraszam teraz rozumiem"PYCIU" pisze:głupoty nie głupoty, ja za komplet u Qla płaciłem 450zł wymieniałem sam ale z ciekawości pytałem w warsztacie ile by kosztowała wymiana i taką cenę mi podali a wyważanie koła zamachowego? hmmmm... owszem koszt ale nic nie mający nic do kosztu samej robocizny za wymianę sprzęgła, a do kosztów całej operacji a i owszem ale nie mieszajmy za dużo (ja na przykład nie wyważałem koła zamachowego i jest git)

Alfa Romeo 159 1,9 16v
Nie ma za co, choć miło by było żeby takie ceny były nie? 

czarna DEDRA 1.9TD 95r.