Dedra - lampki kontrolne

Anonymous

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: Anonymous » 08 paź 2004, 18:26

Na poczatku chce pozdrowic wszystkich uzytkownikow Lancii.Od miesiaca posiadam te auto .Wszystko jest ok oprocz zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: Krzysiek » 09 paź 2004, 10:22

Nie bardzo jarzę o co Ci chodzi. Ale nawiązując do twojego auta. Szukam literatury do silnika 2.0 Turbo 8V. I paru części do lekko leciwej Lanci.
k 2.4 (LPG)
delta integrale

KRadzi
Dopiero zaczyna na naszym forum

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: KRadzi » 11 paź 2004, 8:48

...zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.
nie znam sie na dedrze ale...
1) kennzeichenbeleuchtung - to oswietlenie/podswietlenie tablicy rejestracyjnej.
2) no ale podswietlenie tablicy wlacza sie jak wlaczysz swiatla drogowe
wiec dopiero wtedy powinien wlaczys sie blad. Dziwne...
Krzysztof

tapatic
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Dariusz

Re: LAMPKI KONTROLNE

Post autor: tapatic » 17 paź 2004, 15:07

"kama" pisze:Na poczatku chce pozdrowic wszystkich uzytkownikow Lancii.Od miesiaca posiadam te auto .Wszystko jest ok oprocz zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.
tak ma nie byc!
u mnie wdedrze swiecil sie check oswietlenia tablicy rejetracyjnej mimo ze byla oswietlona...elektryk rozebral tablice i kable i stwierdzil ze niemiaszki (auto swiezo sprowadzone) zle podlaczyli dodatkowy przekaznik do swiatel pozycyjnych (zamontowany dodatkowo!!!) w7ywalil cale ustrojstwo i przywrocil okablowanie fabryczne...
tapatic
lancia dedra 1,8 94r
uno 1,0 88r
Astra 1,6 98r automat
teraz Zafira 1,8 99r automat

Awatar użytkownika
mustafi
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: mustafi » 09 lis 2004, 18:13

witam
u mnie tez pali sie lampka kontrolna oswietlenia tablicy ale dopiero po wlaczeniu swiatel postojowych albo mijania. A pali sie bo ma powod-nie mam lampek oswietlajacych tablice-ukradli u szkopow i taka juz przyjechala do Polski.
Obrazek

Martelka

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: Martelka » 09 lis 2004, 23:03

Cześć! Mam podobne autko do Twojego. Jestem ciekawa ile Twoje pali, bo moje, mam wrażenie, o wiele za dużo - 20l. gazu po miescie, 15 na trasie!!! Załamka!
Dedra 2.0 Turbo

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: Arek » 10 lis 2004, 9:35

Martelka a mocno depczesz w podłogę? :lol:
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: tomek » 10 lis 2004, 10:45

"Martelka" pisze:Cześć! Mam podobne autko do Twojego. Jestem ciekawa ile Twoje pali, bo moje, mam wrażenie, o wiele za dużo - 20l. gazu po miescie, 15 na trasie!!! Załamka!
Wydaje mi sie, ze mimo turbiny to spalanie jest za duze zwlaszcza w trasie. Moze jednk jakas regulacja? A ile pali benzynki?
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Martelka

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: Martelka » 10 lis 2004, 18:39

Nie wiem, ile pali benzyny, bo staram się jeżdzić tylko na gazie. Regulacja raczej nie wchodzi w grę. :(
Dedra 2.0 Turbo

Grzegorz T.

Re: LAMPKI KONTROLNE

Post autor: Grzegorz T. » 16 gru 2004, 11:28

"kama" pisze:Na poczatku chce pozdrowic wszystkich uzytkownikow Lancii.Od miesiaca posiadam te auto .Wszystko jest ok oprocz zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.
Nie tak.
Lampka oświetlenie tablicy świecić powinna, gdy brak połączenia z żarowką, lub żarówka przepalona. Powinna zacząć palić, gdy włącza się światła. Jeśli jest inaczej, to znaczy, że jest błędne podłączenie w skrzynce elektrycznej pod kierownicą.
PZDR

Anonymous

ile pali????????

Post autor: Anonymous » 15 sty 2005, 16:51

Witam serdecznie uzytkowniczke Dedry.W odpowiedzi na twoje pytanie to nasze autko pali przy umiarkowanej jezdzie 10 litrow.Narazie jest ok. Pozdrowionka dla wszystkich.

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: makek » 26 sty 2005, 16:15

Witam.
Czy lampka o której mowa to"|0|" - coś takiego? Zapala się po włączeniu świateł , i gaśnie po kilku minutach?

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: Arek » 27 sty 2005, 10:29

masz na mysli kontrolke nie zapietych pasów bezpieczeństwa? :lol: :lol:
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: makek » 28 sty 2005, 10:06

Nie, nie lampka pasów jest w innym miejscu. |0| - coś takiego zgasło i nie pojawia się już więcej, gdzy wymieniłem żarówkę od oświetlenia tablicy rejestracyjnej.

zender

Dedra - lampki kontrolne

Post autor: zender » 29 sty 2005, 14:27

martelka napisal " Cześć! Mam podobne autko do Twojego. Jestem ciekawa ile Twoje pali, bo moje, mam wrażenie, o wiele za dużo - 20l. gazu po miescie, 15 na trasie!!! Załamka! "

Tak to zwykle bywa gdy się przesiadasz z malucha BISa na Lancie Turbo :lol: pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”