Lybra- co lepsze skóra czy Alcantara?

Moderator: stabraf

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 20 mar 2008, 10:19

mglod7: Cieszy, że kolejna zacna Lyberka powiększyla nasze grono. Zapodaj zdjęcia i gratki zakupu.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
norbiwolow
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: norbiwolow » 20 mar 2008, 23:58

:trabka: :trabka: :trabka:
GRATULACJE !!!
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek

RobertWroc
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: RobertWroc » 21 mar 2008, 19:15

Norbi jasne że komplement.
No cóż, ja już tak troszke wiekowy i odpowiedzialny facet to muszę iść na kompromis. Dobry silniczek i dostojny samochodzik.
Ale nie ukrywam że czasem poszalał bym sobie taką 156. Szczególnie że autko jest dosyć zwinne i szybkiew.
Ale fakt też że delikatne.Ot subtelna włoszka z ognistym temperamentem.ps.
Ale ciągle myślę o tamtej AR 166. I chyba tak w przyszłym roku zmienię.
ale równiez na 3.0 V6

mglod7. gratulacje samochhodzika.
Wrocław rośnie w potęge ,Włochy się wzmacniają .
na pochybel panzervagenom.. :)
Lancia Kappa 3.0 V6 24v
są silniki, i jest V....

Awatar użytkownika
norbiwolow
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: norbiwolow » 21 mar 2008, 21:53

na pochybel !!! : yesyes : : yesyes :
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 22 mar 2008, 9:30

Panowie! Przywołuję do porządku ;) Nie spamujemy...
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 25 mar 2008, 12:34

Poprawniej by było: na pohybel.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517

Favo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Favo » 22 lis 2008, 12:48

Witam,
Bardzo spodobała mi się na zdjęciach Lybra z jasną alcantarą. Szukam jakiegoś wygodnego auta kombi, początkowo myślałem o mondeo ze skórą, ale jakoś wybór niezbyt duży, no i natknąłem się na informację że w Lybrze można mieć za małe pieniądze alcantarę dostepną normalnie tylko w drogich autach, więc nawet wcześniej nie brałem tego pod uwagę. Obawiam się że skóra będzie lodowata w zimie a w lecie będzie parzyła. Jeżdżę głównie po mieście do pracy, więc zanim auto się ogrzeje to jestem w połowie drogi, ale może jak jest klima to szybciej osiąga żądana temperaturę ? Tak czy inaczej z opisów wynika że alcantara jest nie tylko miła w dotyku ale i nie jest zimna ani gorąca, nie miałem jeszcze okazji zobaczyć na żywo tego materiału. Martwi mnie jedynie utrzymanie takiego wnętrza, na zdjęciach ciemne wnętrze Lybry już mi się tak nie podoba jak zestawienie czarnego z kremowym. Jak często trzeba czyścić taką tapicerkę ? Dywaniki mógłbym dać czarne więc butów by nie było widać, pracuję w biurze więc nie chodzę po błocie ani nie mam brudnego ubrania. Nie wożę żadnych zwierząt, ani małych dzieci (choć w przyszłości dziecko na pewno). Jednak może się zdarzyć deszcz, a zimie śnieg, zwłaszcza jak napada przy otwieraniu drzwi albo jest na kurtce i potem roztopi się na oparciu siedzenia. Jak wygląda jasna alcantara w zimie ? Najchętniej to bym obejrzał taką Lybrę, ale prawdę mówiąc to auto tak egzotyczne że chyba jeszcze na ulicy go nie spotkałem.

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 22 lis 2008, 13:04

Jak chcesz zobaczyć to zapraszam do Olkusza :) Ewentualnie jak będę w Krakowie to mogę zaprezentować tylko numerek komórki na priv musisz mi wysłać . Pozdrawiam :) Jest nam w niej tak przytulnie :)oo jutro jest jakiś mały spocik w Krakowie może się wybiorę ( nie obiecuję ) :)

Favo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Favo » 22 lis 2008, 14:15

No niestety do świąt jestem w Aachen, więc mam trochę ;) daleko jak na razie, ale później jak najbardziej :) Nawet będę przejeżdżał w drodze powrotnej przez Olkusz, 21 grudnia, może akurat by się udało spotkać.

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 22 lis 2008, 14:48

Zapraszam :)

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 22 lis 2008, 15:38

To może na www.autoscout24.pl znajdziesz coś w okolicach Aachen i już wrócisz do Polski Lybrą ;)
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 22 lis 2008, 17:15

Tak obok tematu, to Aachen po polsku nazywa się Akwizgran :lol: . Przecież nie mówicie o podróży np do Lisboa czy Lausanne?
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Favo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Favo » 22 lis 2008, 20:06

Teoretycznie mógłbym tu szukać jakiegoś auta, ale problem w tym że nie mówię po niemiecku, i nie wiedziałbym jak sprawdzić stan techniczny, nawet nie wiem czy jazda próbna w komisach jest możliwa bo podobno te auta są wyrejestrowane bez tablic. No i słyszałem że wszędzie turcy i oszukują, więc bez kontroli ciężko się decydować. Na razie boję się zimy, przyjechałem autem na oponach letnich i mam nadzieję że dam rady na nich wrócić do Polski. Do przejechania jest 1280 km. Nie mam ochoty na kupowanie opon zimowych bo mam w domu drugi komplet kół z oponami zimowymi, a skoro myślę i tak o kupnie dużego auta, to 2 komplety zimowych opon mi nie potrzebne bo się ich nie zużyje. No i najchętniej bym pooglądał dokładnie takie auto żeby się zorientować czy to jest właśnie to co by mi się podobało, bo widziałem je tylko na zdjęciach.

Awatar użytkownika
INTEGRALE
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: INTEGRALE » 22 lis 2008, 20:10

Jak dla mnie to raczej alcantara - lubie jej zapach :wink:
Lancia Delta HF Integrale Evoluzione

Favo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Favo » 21 gru 2008, 22:20

Dzięki uprzejmości bufiego przejechałem się Lybrą oraz Kappą :D
No i teraz mam dylemat. W Lybrze właściwie wszystko mi się podoba oprócz siedzeń a zwłaszcza oparcia. Wydaje mi się jakieś takie wąskie, czuję po bokach pleców wybrzuszenia na oparciu. Może dało by się przyzwyczaić do tych siedzeń, ale jednak wolałbym kupić samochód w którym się czuję od razu jakby był do mnie dopasowany. W mojej favoritce siedzi mi się bardzo dobrze (mam model LS z wygodniejszymi siedzeniami), a przecież skoda chyba mniejsza od Lybry - dziwne.
Natomiast w Kappie było super, tam siedzenia są bardzo wygodne. No ale to znów starszy model, nie wygląda już w środku tak jak Lybra choć nie można mu nic zarzucić, ale widać że to model z lat 90. W Lybrze bardzo mi się spodobało połączenie jasno kremowej tapicerki z kremowo-czarną deską.
Zastanawiam się czy wersja Lybry ze skórą, lub skóra+alcantara ma takie same siedzienia co sama alcantara ? Bo patrząc na zdjęcia mam wrażenie że te ze skórą są inaczej wyprofilowane ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lybra/Lybra SW”