Może oszczędnośc"dudekken" pisze:Trudno powiedzieć co producent miał na myśli i jaki miało mieć cel nie zastosowanie hydraulicznej regulacjiMoim zdaniem spora gafa
Tutaj na bank jest już hydraulika (głowica 20V)."Gelo5" pisze:Super temat "się zrobił"
A w silniku 2.4 jtd 175KM? -to pewnie pytanie do jana1234567
Myśle że możesz spać spokojnie"Gelo5" pisze:Czyli się nie martwić i nie palnąć głupoty w serwisie (żeby sprawdzili)
No nie wiem czy taka gafa. Moim zdaniem to zaleta, nie ma problemu ze stukającymi popychaczami, które trzeba czasami wymieniać, zwłaszcza w używanych autach... Wystarczy prosta regulacja raz na jakiś czas i mamy spokój względnie małym kosztem."dudekken" pisze:Trudno powiedzieć co producent miał na myśli i jaki miało mieć cel nie zastosowanie hydraulicznej regulacjiMoim zdaniem spora gafa
8 zaworowy?"jan123456" pisze:nie widziałem lybry z 2,4 20v 175KM no chyba że mowa o thesis tam jest hydraulika Natomiast lybra 2,4 175 KM to po chipie ale 8 zaworowy motor i tam jest ręczna regulacja zaworów
Jaka to zaleta skoro regulację trzeba wykonywać co 40tys km, przy czym gdyby była hydraulika jej czas pracy bez wymiany popychaczy wydłużyłby się o min trzy razy (120tys km->). Do tego koszt fiatowskich popychaczy hydraulicznych jest praktycznie równy cenie płytki."volf" pisze:No nie wiem czy taka gafa. Moim zdaniem to zaleta, nie ma problemu ze stukającymi popychaczami, które trzeba czasami wymieniać, zwłaszcza w używanych autach... Wystarczy prosta regulacja raz na jakiś czas i mamy spokój względnie małym kosztem."dudekken" pisze:Trudno powiedzieć co producent miał na myśli i jaki miało mieć cel nie zastosowanie hydraulicznej regulacjiMoim zdaniem spora gafa
ja sie nie znam,tylko mechanik tak mówi a mi sie wydaje ze próbuje mnie naciągac bo w serwisie znowu twierdzą ze jest jakiś specjalny przyrząd i nic nie trzeba demontować tylko usługa u nich 300zł za robote to troche drogo"jan123456" pisze:Można nawet glowicę wyciągnąćA najlepiej silnik wytargaj
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak na marginesie jak nie wiesz to się nie zabieraj bo możesz głowicę uszkodzić