Lybra - wskazania poziomu paliwa

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz

Lybra - Nagły ubytek paliwa

Post autor: Marcin_D » 04 mar 2009, 15:42

Ale to chyba w każdej Lancii te wskaźniki potrafią "wariata " z człowieka zrobić.
Ja Kappe zazwyczaj raz w miesiącu zalewam za 100zł - na początku m-ca (teraz prawie nie jeżdżę nią bo ma 1 km do roboty) i potrafi raz pokazać 1/2 baku, żeby za pół godziny po ponownym odpaleniu pokazać 1/4 baku - tyle że za parę chwil wraca do poziomu faktycznego.
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power

Awatar użytkownika
Honza
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Honza

Post autor: Honza » 04 mar 2009, 18:28

Panowie - nie musicie mnie przekonywać że lepiej tankować do pełna, bo to rzeczywiście wygodniej, a przede wszystkim podobno zdrowiej dla silnika (choćby z powodu przerzucania tych wspomnianych świństw). No ale czasami tak bywa że się poskąpi kasy na benzynkę :)
Dziś sporo jeździłem po mieście i wskazanie jest ok, więc chyba wszystko wróciło do normy. Miałem podjechać do mechanika, ale trochę czasu mi brakło, a trochę pomyslałem że chyba nic się nie stało (dziury w baku raczej nie mam, benzyną nie śmierdzi, auto jeździ jak należy).
Zatem przyczynę upatruję w zwariowaniu komputera na skutek doprowadzenia do skrajnie małego poziomu benzyny; człowiek też czasami jak się nie napije to potrafi przyświrować, więc trudno się dziwić :)
Tak czy owak dzięki za pomoc.

Pozdrawiam!
Lancia Lybra 1,8 Berlina, Bordeaux Favignana

Awatar użytkownika
niedxwiedx
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: niedxwiedx » 05 mar 2009, 21:28

ja miałem podobnie
ale mi sie odpiął przewód od paliwa który cofał nadmiar paliwa z silnika
Lancia Lybra 2,4 JTD 2001 r

Kendzik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Kendzik » 07 mar 2009, 11:03

A mi sie w sumie podobają wskazania licznika stanu paliwa. Jak jest bliżej dna i depnę w gaz to wskazówka sprintem leci do rezerwy co troszku hamuje szybka jazdę. Postawie auto albo zacznę wolniej jeździć poziom wraca do normy :]
Lancia Delta HPE 1.6 16V 97`
Lancia Delta LE 1.8 94`
"Brzmienie regulujesz pedałem gazu..."
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”