kappa - Czarne swiece zaplonowe w 2.0 20V
Odp: kappa 2.0 20V- swiece zaplonowe czarne
hmm... co do paliwa to nie moge byc pewny bo tankuje na LUKOIL i cholera wie co oni maja tam za paliwo a filt wyglada na ok.
Cześć!
Podłącz się pod komputer,może czujnik położenia wału.
Ale 13/100 to chciałbym,żeby mi w mieście paliła...gazu
,bo benzyny to mi tyle pali.
pozdrawiam
Podłącz się pod komputer,może czujnik położenia wału.
Ale 13/100 to chciałbym,żeby mi w mieście paliła...gazu

pozdrawiam
chyba bede musial na kompa z tym kapiszonem pojechac. infocenter nie pokazuje zadnych bledow aczkolwiek czasami zaraz po odpaleniu na chwilke zapala mi sie na zegarach check ale infocenter nie pokazuje zadnych usterek. czy u Was tez czasami zapala sie ta kontrolka?? pozdrawiam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
wymień go zanim zaczniesz inne eksperymenty, koszt mały a auto jak nowe.sashxxx pisze:filtr powietrza wyglada ok . powiem sczerze ze jeszcze go nigdy nie wymienialem a przejechalem kolo 15000 km i nie mam pojecia kiedy poprzednik(wloch )go wymienial
ok jutro jade kupic nowy filtr. a czy wiecie moze jak podepne sie pod kompa to mi pokaze dlaczego kontrolka check zapala sie na doslownie pol sek po odpaleniu ??na infocenter nic nie pokazuje bo nawet nie zdazy pokazac co go boli i juz check gasnie.pozdrawiam
- Marzena
- Klubowiczka wspierająca
- Imię: Marzena
ja jadę do elektronika samochodowego podłącza do kompa i odczytuje błędy 

powiem tak . jak to bedzie kompresja to sie chyba pochlastam!!! ehhh.. tyle co sie przy nim narobilem to az szkoda gadac. caly srodek zapakowalem od modelu z 2000r wraz z deska rozdzielcza (cala czarna) tunel wraz z podlokietnikeim fotele elektryczne wraz z cala instalacja elektryczna boczki no i jescze pare innych drobiazgow.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
głowa do góry, nie będzie tak źle
witam. dzis z samego rana jesze raz rozebralem caly dolot wyszyscilem na tip top ze az lsnilio
okazlao sie ze w w tych cienkich przewodach (taki trojniczek) co idzie do przepustnicy i odmy jest masa jakiegos smaru!!!! doslownie mazia na maxa!!! czesc wypukalem uderzajac o beton a reszte jakims wycioramy czyscilem z pol godz. praktycznie to juz bylo cale zapchane. poskladalem do kupy i jazda na stacje bo juz prawe byla susza w baku. zalalem V-power i postanowilem ja troszke poganiac na miescie bo mialem pare spraw do zalatwienia. auto doslownie odzyskalo moc aczkolwiek czasami przy przyspieszaniu toroszke przerywal .przejechalem 80 km i rozebralem jescze raz wszystko zeby oblukac czy do tych przewodow dostaje sie olej i okazalo sie ze jest suchutko
wykrecam swiece a swiece ku memu zaskoczeniu juz nie sa w sadzy
zastanawia mnie dlaczego jescze przerywa?? zauwazylem jescze ze temperatura silnika przy dzisiejszej jedzie wzrosla na wskazniku do 90 C na nie jak do tej pory w zimie (trasa miasto ) 70 C . moze mam walniety termostat nad ktorym juz sie zastanawialem ale wszyscy pisza ze w kapiszonach tak przeklamuje wskaznik. to dlaczego dzis przy wyzszych temperaturach na zewnatrz wskazuje wyzsza temperature??

Odp: kappa - Czarne swiece zaplonowe w 2.0 20V
Cześć,zastanawiam się dlaczego Ci tak łatwo umknął temat wymiany filtra powietrza.Jak się przyznajesz że nie wiesz ile nawet makaron na nim jeździł to szybko go wymień bo hamujący powietrze filtr podwyższa spalanie ,niszczy niepotrzebnie silnik,zmniejsza moc itd.Określenie że filtr wygląda dobrze nie gniewaj się ale mnie śmieszy.Nie można na podstawie wyglądu określić przydatności filtra do jazdy.Szybko wymieniaj.Mam nadzieję że płyny eksploatacyjne (olej,filtry,płyn w chłodnicy,płyn w hamulcach ,olej we wspomaganiu,itp)wymieniłeś po zakupie.Pzdr
Odp: kappa - Czarne swiece zaplonowe w 2.0 20V
plyny wszstkie wymiwnilem
mialem wczesniej nissana primere i tam filtr po 20000 to bylo na nim widac ze jest zasyfiony a ten wyglada dobrze wiec moze mnie to zmylilo. zaraz lece do sklepu i kupie nowy i zobaczymy.pozdrawiam
-- 01 Maj 2009, 14:47 --
no i niestety wymiana filtra nic nie pomogla
wrecz kapiszon teraz po wymianie filtra zrobil sie strasznie mulowaty!!! teraz to juz zglupialem.
-- 01 Maj 2009, 22:28 --
a powiedzcie mi czy u Was tez do filtra jest taka wkladana rura a dopiero na to pokrywa od obudowy filtra? pozdrawiam

-- 01 Maj 2009, 14:47 --
no i niestety wymiana filtra nic nie pomogla

-- 01 Maj 2009, 22:28 --
a powiedzcie mi czy u Was tez do filtra jest taka wkladana rura a dopiero na to pokrywa od obudowy filtra? pozdrawiam