kappa problem z obrotami
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
kappa problem z obrotami
mam problem przy zapaleniu gdy jest zimna gaśnie lub chodzi bardzo nierówno gdy przegazowuje o ile wejdzie na obroty to słychać stuki świece wymieniłem gdy jest ciepła to chodzi normalnie silnik2,0
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 17:14 przez bodzio1350, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: kappa problem z obrotami
Napisz jaki to silnik.bodzio1350 pisze:mam problem przy zapaleniu gdy jest zimna gaśnie lub chodzi bardzo nierówno gdy przegazowuje o ile wejdzie na obroty to słychać stuki świece wymieniłem gdy jest ciepła to chodzi normalnie
Temat wielokrotnie wałkowany, ale niestety nie rozwiązany. Też tak miałem i wielu wielu na tym forum. Raz było lepiej a raz gorzej. Po odpaleniu poczekaj max. 1min. i ruszaj. Ta minuta na pewno wystarczy. Te typy tak mają. Ja nauczyłem się z tym żyć. Pozdrawiam
Może czujnik temperatury? Komputer nie wie że silnik jest zimny i nie podwyższa obrotów biegu jałowego?
A gaz ma?
Bo ja mam i takie cuda miałem, jak mi wtryski gazowe padły ( chyba jakaś interakcja kompów).
Bo ja mam i takie cuda miałem, jak mi wtryski gazowe padły ( chyba jakaś interakcja kompów).
Ja tak miałem
najpier okazało się że mam dziurę w dolocie - pękł wąż między tłumikiem szmerów ssania a przepustnicą,
za drugą razą okazało sięże pompa nie dawała odpowiedniego ciśnienia paliwa.
Po wymianie pompy wszystko zaczęło działać jak trzeba.
najpier okazało się że mam dziurę w dolocie - pękł wąż między tłumikiem szmerów ssania a przepustnicą,
za drugą razą okazało sięże pompa nie dawała odpowiedniego ciśnienia paliwa.
Po wymianie pompy wszystko zaczęło działać jak trzeba.