Witam,
W związku z moimi bojami z Kapiszonem, w których chodzi o bezproblemowe odpalanie auta, chciałem zapytać jaki to czujnik po prawej stronie kierownicy na wysokości kolan kierowcy (za takim zakratowanym okienkiem). W niemieckojęzycznej instrukcji wyczytałem, że to czujnik "możliwości zapłonu" (rzeczownik złożony, więc ciężko się to tłumaczy).
Moje pytanie: jaki to on wpływ na zapłon auta? Czy jest to normalne, że po przekręceniu kluczyka z tego czujnika wydobywa się dziwne buczenie? Czy były przypadki, że ten czujnik padł, a jeśli tak to czy domową metodą można go naprawić?
Kappa - tajemniczy czujnik przy kierownicy
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - tajemniczy czujnik przy kierownicy
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 12:00 przez jakubg, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmiana tytułu.
Powód: zmiana tytułu.
Re: Kappa - tajemniczy czujnik przy kierownicy
To jest czujnik temperatury wnętrza od układu klimatyzacji.aniol pisze:Witam,
W związku z moimi bojami z Kapiszonem, w których chodzi o bezproblemowe odpalanie auta, chciałem zapytać jaki to czujnik po prawej stronie kierownicy na wysokości kolan kierowcy (za takim zakratowanym okienkiem). W niemieckojęzycznej instrukcji wyczytałem, że to czujnik "możliwości zapłonu" (rzeczownik złożony, więc ciężko się to tłumaczy).
Moje pytanie: jaki to on wpływ na zapłon auta? Czy jest to normalne, że po przekręceniu kluczyka z tego czujnika wydobywa się dziwne buczenie? Czy były przypadki, że ten czujnik padł, a jeśli tak to czy domową metodą można go naprawić?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Tak też mi się wydawało. Ale w instrukcji tak niedokładnie jest to opisane. Ale skąd te buczenie po przekręceniu kluczyka.
- annubis17
- Forumowicz/ka
- Imię: Damian
Z wentylatorka który jest w środku.aniol pisze:Tak też mi się wydawało. Ale w instrukcji tak niedokładnie jest to opisane. Ale skąd te buczenie po przekręceniu kluczyka.
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS
Od razu Ci powiem żebyś WD40 sobie darował. Przerabiałem temat i WD pomagało ale na parę dni. Dopiero po rozebraniu i przesmarowaniu smarem mam spokój i ciszę - już ponad rok czasu.aniol pisze:Tak też mi się wydawało. Ale w instrukcji tak niedokładnie jest to opisane. Ale skąd te buczenie po przekręceniu kluczyka.