Lybra - jak wyjąć przyciski panelu klimatyzacji?

yanouch
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra - jak wyjąć przyciski panelu klimatyzacji?

Post autor: yanouch » 06 maja 2011, 21:47

Witam.
Jak zdemontowac przyciski w panelu klimatyzacji? Bylo cos o tym na forum i byl podany link do clublybra.it, jednak strona nie dziala. Podejrzewam ze mozna je jakos podwazyc i wyjac, jednak wole sie upewnic, bo z plastikami roznie bywa i mozna latwo cos polamac. Czy moze trzeba wyjac caly panel?
Lancia Lybra SW 1.9 JTD 105KM

Awatar użytkownika
markiz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jerzy

Re: Lybra - Jak wyjac przyciski panelu klimatyzacji?

Post autor: markiz » 06 maja 2011, 22:46

yanouch pisze:Witam.
Jak zdemontowac przyciski w panelu klimatyzacji? Bylo cos o tym na forum i byl podany link do clublybra.it, jednak strona nie dziala. Podejrzewam ze mozna je jakos podwazyc i wyjac, jednak wole sie upewnic, bo z plastikami roznie bywa i mozna latwo cos polamac. Czy moze trzeba wyjac caly panel?
Może to Ci się przyda :link:
Mam prośbę,pisz z polskimi znakami ;)
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia

yanouch

Re: Lybra - jak wyjąć przyciski panelu klimatyzacji?

Post autor: yanouch » 07 maja 2011, 12:24

Dzięki, na pewno się przyda :) Ale chciałbym wyjąć tylko przyciski, gdyż niektóre bardzo ciężko się wciskają i po wciśnięciu bardzo powoli wracają do normalnego położenia. A z tego co widać na zdjęciach z podanego linka, to wyjęcie panelu nie ułatwi wyjęcia przycisków.

Awatar użytkownika
markiz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: markiz » 07 maja 2011, 22:29

yanouch pisze:Dzięki, na pewno się przyda :) Ale chciałbym wyjąć tylko przyciski, gdyż niektóre bardzo ciężko się wciskają i po wciśnięciu bardzo powoli wracają do normalnego położenia. A z tego co widać na zdjęciach z podanego linka, to wyjęcie panelu nie ułatwi wyjęcia przycisków.
Tak,ale żeby dostać się do przycisków i tak musisz wyjąć panel dlatego chciałem Ci ułatwić robotę.
Wydaje mi się,że należy zdjąć (jakoś :roll: nie wiem) ,, przedni,siwy panel''
Zobacz jak to zrobił kolega Zielony :link:
Widać,że trzeba zdjąć osłonę.Pewnie ta gąbka podłazi pod przyciski i dlatego się zacinają.
Jeszcze mam jeden może głupi pomysł jednak prosty w wykonaniu-odkurzacz i wyssać syf z przycisków.
To tyle.Powodzenia i daj znać jak poszło.A :!: W profilu napisz proszę gdzie mieszkasz (regulamin)
Pozdrawiam markiz
La pi? bella ? la Lancia

yanouch

Post autor: yanouch » 08 maja 2011, 12:14

No z takimi instrukcjami to myślę, że dam rade coś z tym zrobić :) tylko zajmę się tym jak pojadę do rodziców poza miasto, bo w stolicy pod blokiem raczej ciężko będzie cokolwiek zrobić. Ale na pewno dam znać jak poszło.

yanouch

Post autor: yanouch » 15 maja 2011, 21:29

Ok. Wyjąłem, wyczyściłem i działa aż miło :) okazało się, że poprzedniemu właścicielowi prawdopodobnie wylał się jakiś napój z uchwytu i pociekło wszystko po panelu. I to wszystko zaschło tworząc jakąś warstwę zeschniętego karmelu ( nie wiem co on pił :P). W każdym razie, wyjęte, wymyte i jest pięknie :) Dzięki jeszcze raz za instrukcje, bo się trochę przydały :)

Awatar użytkownika
markiz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: markiz » 15 maja 2011, 21:51

yanouch pisze:Ok. Wyjąłem, wyczyściłem i działa aż miło :) okazało się, że poprzedniemu właścicielowi prawdopodobnie wylał się jakiś napój z uchwytu i pociekło wszystko po panelu. I to wszystko zaschło tworząc jakąś warstwę zeschniętego karmelu ( nie wiem co on pił :P). W każdym razie, wyjęte, wymyte i jest pięknie :) Dzięki jeszcze raz za instrukcje, bo się trochę przydały :)
: yesyes : Cieszę się,że mogłem pomóc.Jednak po to tu wszyscy jesteśmy żeby sobie pomagać w taki czy inny sposób :D
Pozdrawiam markiz
La pi? bella ? la Lancia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”