Lybra - jak wyjąć przyciski panelu klimatyzacji?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - jak wyjąć przyciski panelu klimatyzacji?
Witam.
Jak zdemontowac przyciski w panelu klimatyzacji? Bylo cos o tym na forum i byl podany link do clublybra.it, jednak strona nie dziala. Podejrzewam ze mozna je jakos podwazyc i wyjac, jednak wole sie upewnic, bo z plastikami roznie bywa i mozna latwo cos polamac. Czy moze trzeba wyjac caly panel?
Jak zdemontowac przyciski w panelu klimatyzacji? Bylo cos o tym na forum i byl podany link do clublybra.it, jednak strona nie dziala. Podejrzewam ze mozna je jakos podwazyc i wyjac, jednak wole sie upewnic, bo z plastikami roznie bywa i mozna latwo cos polamac. Czy moze trzeba wyjac caly panel?
Lancia Lybra SW 1.9 JTD 105KM
Re: Lybra - Jak wyjac przyciski panelu klimatyzacji?
Może to Ci się przydayanouch pisze:Witam.

Mam prośbę,pisz z polskimi znakami

Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia
La pi? bella ? la Lancia
-
Re: Lybra - jak wyjąć przyciski panelu klimatyzacji?
Dzięki, na pewno się przyda
Ale chciałbym wyjąć tylko przyciski, gdyż niektóre bardzo ciężko się wciskają i po wciśnięciu bardzo powoli wracają do normalnego położenia. A z tego co widać na zdjęciach z podanego linka, to wyjęcie panelu nie ułatwi wyjęcia przycisków.

Tak,ale żeby dostać się do przycisków i tak musisz wyjąć panel dlatego chciałem Ci ułatwić robotę.yanouch pisze:Dzięki, na pewno się przydaAle chciałbym wyjąć tylko przyciski, gdyż niektóre bardzo ciężko się wciskają i po wciśnięciu bardzo powoli wracają do normalnego położenia. A z tego co widać na zdjęciach z podanego linka, to wyjęcie panelu nie ułatwi wyjęcia przycisków.
Wydaje mi się,że należy zdjąć (jakoś

Zobacz jak to zrobił kolega Zielony

Widać,że trzeba zdjąć osłonę.Pewnie ta gąbka podłazi pod przyciski i dlatego się zacinają.
Jeszcze mam jeden może głupi pomysł jednak prosty w wykonaniu-odkurzacz i wyssać syf z przycisków.
To tyle.Powodzenia i daj znać jak poszło.A

Pozdrawiam markiz
La pi? bella ? la Lancia
La pi? bella ? la Lancia
-
No z takimi instrukcjami to myślę, że dam rade coś z tym zrobić
tylko zajmę się tym jak pojadę do rodziców poza miasto, bo w stolicy pod blokiem raczej ciężko będzie cokolwiek zrobić. Ale na pewno dam znać jak poszło.

-
Ok. Wyjąłem, wyczyściłem i działa aż miło
okazało się, że poprzedniemu właścicielowi prawdopodobnie wylał się jakiś napój z uchwytu i pociekło wszystko po panelu. I to wszystko zaschło tworząc jakąś warstwę zeschniętego karmelu ( nie wiem co on pił
). W każdym razie, wyjęte, wymyte i jest pięknie
Dzięki jeszcze raz za instrukcje, bo się trochę przydały 

yanouch pisze:Ok. Wyjąłem, wyczyściłem i działa aż miłookazało się, że poprzedniemu właścicielowi prawdopodobnie wylał się jakiś napój z uchwytu i pociekło wszystko po panelu. I to wszystko zaschło tworząc jakąś warstwę zeschniętego karmelu ( nie wiem co on pił
). W każdym razie, wyjęte, wymyte i jest pięknie
Dzięki jeszcze raz za instrukcje, bo się trochę przydały

Pozdrawiam markiz
La pi? bella ? la Lancia
La pi? bella ? la Lancia